Доц. Михайлова: Лекарствата срещу COVID-19 няма да са панацея

Обсъжда се висока цена на тези медикаменти
17 ное 2021 09:06, Елка Василева
71
Доц. Михайлова: Лекарствата срещу COVID-19 няма да са панацея
Снимка: архив, БГНЕС

Лекарствата срещу COVID-19 няма да бъдат панацея и не може да се разчита изцяло на ефекта им. Те имат обещаващ ефект при по-възрастните, хронично болните или тези с поне едно придружаващо заболяване. Ефикасността им е най-висока, когато се приемат в първите дни от началото на инфекцията, до 5 дни максимум от началото на симптомите.Обсъжда се висока цена на тези медикаменти. Това каза пред БНТ доц. Снежина Михайлова от Александровска болница.

Още по темата

По думите ѝ няма установена терапия при лечение на коронавируса, която да се прилага и да е високоефективна, като дори ремдесивирът и кръвната плазма в някои случаи не сработват.

"До момента наистина ефективно се оказва ваксината. В момента доминира Делта вариантът. Все още няма настъпване на грипна епидемия, приветствам поставянето на противогрипна ваксина", допълни доц. Снежина Михайлова.

По думите ѝ няма противопоказание да се постави противогрипна ваксина преди или след имунизация срещу COVID-19, като трябва да има отстояние минимум две седмици между двете ваксинации.

Двете инфекции в началните етапи протичат сходно - температура, отпадналост, болки в гърлото, поясни доц. Снежина Михайлова. Според нея загубата на вкус и обоняние вече не е толкова често срещан симптом.

Ефектът от въвеждането на зеления сертификат ще се види по-нататък във времето, затова и тази вълна е толкова продължителна, каза още доц. Снежина Михайлова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шапки долу пред всички ваксъри пожертвали живота си в името на проучването и мисията!!Който падне в бой за експеримент,той НЕ умира!!
20
0
 
11
 
! Отговори
22 преди 2 години
"дори ремдесивирът и кръвната плазма в някои случаи не сработват". Тази т.нар. "лекарка" що не вземе да се гръмне, вместо да говори лъжи. Кръвната плазма според много проучвания, които могат да се намерят в специализираните медицински издания, дава до МИНУС 93% резултат "Early treatment mortality results". Не плюс, а минус!. Това означава, че пациентите, "лекувани" с кръвна плазма, почти сигурно ще починат, за разлика от контролната плацебо-група. С ремдесивира е същото. Цени? $5000, $3120 . . .
19
3
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НАГЛА И ГЛУПАВА ДОКТОРКА Е ТАЗИ СНЕЖИНА МИХАЙЛОВА! ВЕЧЕ ИМА ЛЕКАРСТВА СРЕЩУ КОВИД И ТЕ СА ЕФИКАСНИ! ТОВА ДЕТО ГО ПИ ТРЪМП Е ЛЕКАРСТВО СРЕЩУ КОВИД, А НЕ ВАКСИНА!!! ДОРИ ЕДИН ПРОПОЛИС С НЕЩО ДРУГО КАТО ЦИТРОСЕПТ ПАК Е ЕФИКАСНО ЛЕКАРСТВО!!! ВАКСЪРСКАТА ПРОПАГАНДА Е ОТВРАТИТЕЛНА!
18
2
 
20
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
След поредната доза от ваксината, някой хора започнаха да се оплакват, че на челото им е започнал да се оформя някакъв баркод, който свети на uv лампа..
17
1
 
12
 
! Отговори
Пак същото преди 2 години
Сега викат може да няма ефект, пък после пийте ги...
16
3
 
26
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
САМО МАЛО УМЕН МОЖЕ ДА КАЖЕ, ЧЕ ЛЕКАРСТВАТА СРЕЩУ КОВИД НЕ СА РЕШЕНИЕТО!!!! ЛИЧНО УГУР ШАХИН ОТ БИОНТЕХ ОБЯВИ, ЧЕ ВАКСИНАТА Е СЛАБО РЕШЕНИЕ ПРИ ТОЛКОВА МУТИРАЩ ВИРУС И , ЧЕ САМО ДО 40% ОТ ВАКСИНИРАНИТЕ ПОЛУЧАВАТ НЯКАКВА ЗАЩИТА! ТАКАВА МОЩНА ВАКСЪРСКА ПРОПАГАНДА , ЧЕ ЕЕ ГРОЗНО И ГНУСНО ВЕЧЕ!
15
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никои не те кара да ги пиеш взимаи хероин тои е панацея ти остави хората сами да вземат решение да ли са полезни или вредни не желаеме твоето мнение.
14
1
 
14
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
Никой вече не го интересува темата. Нито лекарства ,нито ваксини. Живота на хората им мина в тези глупости. Спрете се медицински комунисти. Как е бодат ли се по ел салвадор или сомалия?
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Без бодеж няма да умреш.
12
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Панацея може да бъде само естествения имунитет. Всичко друго е абонаментен договор към дилърите на медикаменти.
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вируса и ваксините ги създадоха с една цел - да се намали населението в света!
10
16
 
3
 
! Отговори
Сахо преди 2 години
Както ваксините са безвредни и работят, така и тези лекарства ще са. Стига с тези антиваксърски настроения, ваксинирайте се или си стойте в къщи и чакайте да премине. Аман от ***!
9
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Все още няма настъпване на грипна епидемия"------------- бре тоя ковид, как изтрепа всички грипове и настинки... Да не се окаже че е полезен в крайна сметка?!
8
3
 
21
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Много скоро всички ще разберем, че така наречената пандемия, ще е последното нещо, което ще ни интересува.
7
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То вече все по-ясно се вижда, че и ваксините с/у Ковид НЕ СА панацея. Положението бавно се нормализира... Бавно - главно защото истерията на разни политици от по-голям или по-малък калибър заглъхва бааааввнооооо.......
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много са скъпи пък и са ефективни в първата фаза, на размножаване на вируса. За депутати и министри ще е .
5
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом е свързано с ковид, значи автоматично влиза в черния ми списък.
4
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо панацея?! Достатъчно е да са срещу ковид!!!Знаете ли изобщо какво значи "панацея"??!!
3
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Надявах се, че поне за две седмици, докато се провеждат избори, ще се говори за политики и развитие... Но не. Пак агитация за експерименталните...
2
4
 
26
 
! Отговори
Нека позная! преди 2 години
"Ефектът от въвеждането на зеления сертификат ще се види по-нататък във времето..." Сигурно някъде около 2040-2050г., нали?