Германия отчита скок на заразените с коронавирус

Високият брой на болни започва да претоварва болниците
17 ное 2021 07:20, Петя Славова
66
Германия отчита скок на заразените с коронавирус
Снимка: БГНЕС

Днес Германия съобщи за 32 048 нови случая на COVID-19 и 265 смъртни случая, свързани с вируса, а все повече федерални провинции обявиха по-строги ограничения за неваксинираните хора, предава БГНЕС.

За първи път по време на пандемията от коронавирус активните случаи в Германия са се увеличили до рекордните 463 100 през тази седмица, според данни на Института "Роберт Кох" (RKI).

Скокът на новите инфекции е започнал да претоварва болниците в много региони, като броят на пациентите с COVID-19 в интензивните отделения е нараснал до 3280.

Властите в източната провинция Тюрингия обявиха по-строги мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса, като въведоха нови ограничения за неваксинираните. Съгласно правилото 2G в Германия само на ваксинираните или излекуваните от COVID-19 ще бъде разрешен достъп до ресторанти, барове или културни събития.

Най-многолюдната германска провинция Северен Рейн-Вестфалия също обяви, че ще наложи правилото 2G за развлекателните заведения.

Правилото 2G вече е въведено в няколко други федерални провинции, включително Берлин и Саксония.

Експертите продължават да предупреждават, че вълната на коронавирус в страната ще продължи да расте, тъй като хората прекарват повече време в затворени помещения през студените месеци, а голям брой граждани на Германия все още не са ваксинирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксините имат ли общо с бедственото положение? Питам, защото съм ваксиниран.
57
0
 
4
 
! Отговори
От Берлин преди 2 години
Претоварване..??? Ми те затвориха 2019, 22 болници... 2020 още няколко, и две специално създадени за Ковид пациенти(-нямаха клиенти!)...и още над 4500 работни места за болногледачи бяха зачеркнати..!? Кой, кого лъже, беее, ахмац... иии!?
56
0
 
7
 
! Отговори
да, преди 2 години
''Виновни са германскте антиваксъри (тия само с две дози). Те саботират усилията на ваксинираните германци (тия с четири дози).'' И така в геометрична прогресия. Дали ще се усетят след 10 игла?
55
2
 
13
 
! Отговори
Жак Атали казал преди 2 години
преди повече от 20 г, че глупавите и страхливите сами ще поискат отровата. Прав е бил - върви пресяване на земното население . Глупави и страхливи на никого не са нужни.
54
1
 
21
 
! Отговори
На кого още не му е преди 2 години
ясно, че докато ваксинират по време на епидемия ще се роят все нови и нови щамове и източник на тези нови щамове са ВАКСИНИРАНИТЕ.Обясниха многократно честни и некупени специалисти от цял свят, ама оффца възприема ли.На кого още не му е ясно,ч е това е целта на кукловодите - ваксинация - нов щам - нова ваксинация - милиарди в джобовете им - измиране на излишните офффце.
53
2
 
25
 
! Отговори
Годжи преди 2 години
Незнам колко трябва да си ***,зада не разбереш,че целта е постоянен тормоз и игли до откат
52
8
 
2
 
! Отговори
do Erik USB преди 2 години
Вярно ли ти е все едно дали ще прекараш ковид с грипо-подобни симптоми с чайче и парацетамол или в някоя от великите ни болници с дихател или тръба в гърлото?!
51
1
 
10
 
! Отговори
1G преди 2 години
И защо не вярват на тестовете? Защо нямаш право на сертификат със тест? Май работата отива към 1G
50
2
 
26
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
Нали в република германистан всичко е набучено? Как е възможно да има болни??? Нали боцкаме 70% и край???? Цирка е само в Европа, както винаги. Всяка зима и есен има такива болести и какво??? Да спрем да живеем и да бъдем хора ли , бе медицински комунисти?
49
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
дрън дрън та пляс, ееей побъркаха ги тези германци
48
2
 
29
 
! Отговори
Samo minavam преди 2 години
Периодично, през шест месеца, ще Ви боцкат и пак ще сте болни.
47
0
 
16
 
! Отговори
До52 М-даа преди 2 години
Тцъ,В Германия вече тая мантра"неваксинирани"не се споменава!Скоро и навсякъде по света.
46
3
 
32
 
! Отговори
Erick USB преди 2 години
Всички западни държави повишават болните въпреки многото вакси..каква е файдата ако пак го караш дори и да е леко? То все едно дете което го ваксинират срещу паралич да го прекара макар и леко ???!!! Нямам думи
45
6
 
39
 
! Отговори
М-даа преди 2 години
ГЕРМАНИЯ....ИСПАНИЯ....НИДЕРЛАНДИЯ...БЕЛГИЯ...АВСТРИЯ....все едно и също....голям брой ваксинрани....взрив на новозаразени....обвинения,че ..видите ли... за това са винвни "неваксинираните"...нови рестрикции....и..какво накрая?! бе ей! Кьорави ли сте...или си мислите,че ние сме ***? Самите факти говорят,а статистиката колкото и изкривена да е..го потвърждава. Причината е във ваксините! Бог да ги прости..тези с 1..2..3 и пр.игли.
44
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виновни са германскте антиваксъри (тия само с две дози). Те саботират усилията на ваксинираните германци (тия с четири дози).
43
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да имаме предвид и че германската статистика крие реалния брой умрели, а нашата го надува!
42
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ко! не!
41
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами ето Ви пример за страна с голям брой ваксинирани и там има наплив към болниците, да може по-малко да умират, което също не е сигурно, НО главното е, че няма връщане към "старото нормално", осъзнайте се най-накрая, че никога няма да се върнем, към него и сто игли да се вкарат.
40
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно швecтepите си мислят, че дискриминационната схема ще накара хората да се ваксинират, но ще постигнат обратния ефект.
39
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 45 - нали виждаш "децата" колко разнасят китайската хрема? Нали взехме да ги "тестваме" вече, и какво - НИЩО