Германия отчита скок на заразените с коронавирус

Високият брой на болни започва да претоварва болниците
17 ное 2021 07:20, Петя Славова
66
Германия отчита скок на заразените с коронавирус
Снимка: БГНЕС

Днес Германия съобщи за 32 048 нови случая на COVID-19 и 265 смъртни случая, свързани с вируса, а все повече федерални провинции обявиха по-строги ограничения за неваксинираните хора, предава БГНЕС.

За първи път по време на пандемията от коронавирус активните случаи в Германия са се увеличили до рекордните 463 100 през тази седмица, според данни на Института "Роберт Кох" (RKI).

Скокът на новите инфекции е започнал да претоварва болниците в много региони, като броят на пациентите с COVID-19 в интензивните отделения е нараснал до 3280.

Властите в източната провинция Тюрингия обявиха по-строги мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса, като въведоха нови ограничения за неваксинираните. Съгласно правилото 2G в Германия само на ваксинираните или излекуваните от COVID-19 ще бъде разрешен достъп до ресторанти, барове или културни събития.

Най-многолюдната германска провинция Северен Рейн-Вестфалия също обяви, че ще наложи правилото 2G за развлекателните заведения.

Правилото 2G вече е въведено в няколко други федерални провинции, включително Берлин и Саксония.

Експертите продължават да предупреждават, че вълната на коронавирус в страната ще продължи да расте, тъй като хората прекарват повече време в затворени помещения през студените месеци, а голям брой граждани на Германия все още не са ваксинирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 40. И децата ли? Вчера в Нидерландия от 20хил позитивни, 5 хил бяха на деца по 12г. Населението е 17 млн, в Германия колко е? и колко деца има и колко имигранти да не говорим, които разчитат алах да ги пази. Фалшиви сертификати там вървят по евтино от България. Айде глупости
37
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Естествено подбор е в сила за неваксинираните. Дерзайте!
36
3
 
37
 
! Отговори
Бай Пешо преди 2 години
Неможе да бъде, та нали са голяма част вече набоцкани. Колкото до въпроса за какво да се бода, ами използват метода на срама. След време ще започнат ненабодените да ги изкарват пред строя, да казват тези са ненабодени, да ни сочат с пръст, и цялото останало стадо да ни вини нас за техните проблеми. Но аз ще си остана вълк единак, и няма да се бода. Не ми пука за КОНЦЛАГЕРМАНИЯ. Там хората немогат да се отърват от мисленето което Хитлер им е наложил...
35
3
 
24
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Така става в масово дозираните държави!
34
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Онзи ром, който се пише "германец" нещо го няма. Сигурно ковидът го е отнесъл.
33
4
 
30
 
! Отговори
Az преди 2 години
Не е възможно. В Германия са ваксинирани!
32
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Германия е 60 милиона. Все едно при нас да умират х 20 дневно.
31
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Индия 75% от населението над 11 години е получило поне 1 доза ваксина. Африка ковид не се кефи от климата. Пък и там статистика и здравеопазване няма.
30
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами ако започна да изселват нашите тарикатчета с фалшиви ковид сертификати ще се оправят.
29
4
 
31
 
! Отговори
аз преди 2 години
явно ваксината не пази от заразяване, не пази от това да се превърнеш в преносител....... и от фатален край не си застрахован. За какво тогава да се бода
28
3
 
9
 
! Отговори
До27 преди 2 години
И с колко я намалява тая "вероятност"??
27
4
 
16
 
! Отговори
до 7 преди 2 години
И Мутафчийски нещо липсва напоследък.
26
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЦИРК КОВИДАбе ти толкова ли си тъъъъъъъппппппп? Отде изкара тая логика? Това е процес. И то такъв, какъвто не можеш да разбереш поради крещящата си неграмотност. Бас хващам, че едвам си изкласил 4-ти клас!
25
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тогава имаше тотален локдаун затова, не си много умен.
24
4
 
41
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Ех, ама не пишете такива статии моля! Нали по- голямата част от населението на Германия е ваксинирано. Как така ще нараства броя на болните? Така рушите доверието на бесмъртните, които са се ваксинирали.Нали уж "ваксините са единствения начин" да се спре ковид??? Или сега есента всяка истинка ще я пишем вече ковид?
23
34
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен25, Не ти ли стига инфото за измрелите? Ваксината не пази от заразяване. Тя НАМАЛЯВА ВЕРОЯТНОСТТА ОТ УМИРАНЕ! Лелееее, колко сте сддухани. И това ли не бяхте разбрали?
22
5
 
38
 
! Отговори
ЦИРК КОВИД преди 2 години
Обяснявам бавно-за най-трудно мислещите и неразбиращи сред нас - ковиваксърите. Германия, през септември, октомври и ноември 2020 г, с 0% "ваксинирани" има по-малко заразени и по-малко починали от тази година, с колкото процента "ваксинирани" са сега. Изключително лесно за разбиране, освен ако имаш мозъчен блокаж.
21
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не дадете подробности за новозаразените, каква част от тях са ваксинирани? Каква част от ваксинираните или неваксинираните с в болница? Така давате "хляб" на антиваксърите, които само такива новини чакат?!
20
2
 
13
 
! Отговори
тъй де преди 2 години
Лъжат, грипави са!
19
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До --. Ми не измират с такива темпове като тук. Иначе и там има антита, които развяват заразата. И там има прости хора (обикновено пришълци).