Лъчезар Томов: 10 души заразяват други 8

Стратегията за ваксинация е проблемна, казва математикът
17 ное 2021 16:10, Ния Христова
32
Лъчезар Томов: 10 души заразяват други 8
Снимка: БГНЕС
"Нищо не затихва от самосебе си с Делта и Делта+ варианта. Епидемията затихва, защото правителството взе мерки. Вече репродуктивното число е 0,8 – 10 души заразяват 8." 
 
Това каза пред БНР математикът Лъчезар Томов, преподавател в Департамент "Информатика" на Нов български университет.
 
Математикът очаква обръщане на репродуктивното число до 2-3 седмици, когато всички деца от 1. до 4. клас се върнат в класните стаи.
 
"Има фактори, които не знаем. Те не им правят тестове за антитела, а само за Covid. Не знаем колко от тях са боледували. Имунната система на малките деца е най-добра и преболедувалите малки деца са най-добре защитени за реинфекция. Така че ако има много висок процент боледували деца, това връщане няма да има голям ефект за увеличаване на случаите", посочи преподавателят.
Още по темата
 
"Тестове без носене на маски, само тестване и то два пъти седмично, а не два пъти на ден, няма да направи нищо и отново ще се върне тази вълна", смята Томов.
 
"Виждам възможност за връщане само на ваксинирани ученици в училище", заяви той.
 
"В момента сме в страшна демографска катастрофа и всички си затварят очите, за да може някаква икономика да се върти, кой обаче ще потребява", коментира Лъчезар Томов.
 
"Стратегията (за ваксиниране - бел. ред.) не само е проблемна, но се оказва, че тя усилва самото разпространение."
 
Лъчезар Томов е на мнение, че почти всичката надвишена смъртност у нас е пряко следствие от Covid, като уточни, че при коронавирусната инфекция има и отложена смъртност в периода след изписване от лечебно заведение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредните лъжи ,еврогеьовете защо се заразяват като вече имат и по три дози ,явно ваксините са ментета ,но си траят за да печелят милиарди
24
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При 6% смъртност, ако мине през всички, ще имаме 360 000 умрели. Това ли искате, бе ***! И 30% с постковид - 1 800 000 осакатени. Алооо!
23
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като цяло е прав Томов . Според мен има доста хора, които за съжаление са обречени да бъдат убити от вируса или невежеството на някои лекари. Явно тези ваксини помагат най-вече на хора със сравнително добро състояние на организма.
22
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато 10 души заразяват само 8 ще има да чакаме години вируса да мине през цялата страна. Би трябвало един човек да може да зарази поне 100
21
3
 
4
 
! Отговори
сто преди 2 години
До Реалист 22Точно обратното е - отчитат починали от други неща за починали от ковида (виж историята за 13 год дете, починало от катастрофа и писано за коид жертва). И не е само този случай, мхого са такива. А ако почнат реално да водят и умрелите от ковид ваксите, нещата съвсем ще се променят.
20
2
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Пиковете и спадовете в надвишената смъртност съвпадат с пиковете и спадовете в регистрираната смъртност от Ковид-19. Това еднозначно означава, че не се регистрират поне половината от починалите от Ковид-19 като починали от вируса. Отделно е възможно и да има отложена във времето смъртност след преболедуване от Ковид-19.
19
4
 
7
 
! Отговори
мамин сладък преди 2 години
И откога математик разбира и дава акъл за ваксинация??? Аман от платени "разбирачи"
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има фактори за които не знаят обаче разправят всякакви глупости.
17
4
 
8
 
! Отговори
Winner happy people преди 2 години
Отложете смъртта, има нужда от повече потребители И Повече бебетата, които да се подложат на отложена смъртност след прекаран живот. Всеки живот завършва със смърт, преди 80 години са имали по 5-6 братя и сестри и сега умират и причиняват демографски срив и повишена смъртност. Колкото повече са се родили преди 80 години толкова повече умират от генетично заложена отложена смърт.
16
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е намаляваща аритметична прогресия. С две думи, прогресивно намаляват незаразените. Това е доказателство за това, че МАНГЪРОВ е ПРАВ!
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бил Гейтс е неуморим. Лекарите се борят със стария вирус, той пуска нов вирус. По-усъвършенстван и който не забива при среща с лекарствата. Африка ще се обезмаймуни от този вирус. Те пуснаха вируса на СПИН в Африка, който не се справи. Нещо по-силно и бързо трябваше да се измисли от Световното правителство.
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Витанов Папиломата каза друго, май?
13
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
6 месеца след прекаран ковид е много висок риска от инсулти, инфаркти и други тромби, както и миокардит. Починалите повече от 1 месец след диагностициран ковид не влизат в статистиката . Те се виждат в надвишената обща смъртност.
12
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пускайте вече Делта ++. Ъпдейтнете го този вирус. Бил Гейтс пуска Уиндоус 11, заедно с Делта++.
11
2
 
10
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
Някой знае ли от кога са открили в департамента Информатика специалност Медицина? След това знаете ли за колко се завършва тази специалност от завършилите Математика? Предварително благодаря за ценната информация.
10
3
 
21
 
! Отговори
Дете преди 2 години
Само не насочвайте тези ваксини към децата. Мисля, че проваксърите нямат критично мислене и не виждат по-далече от официалният информационен поток. Има достатъчно информация в престижни научни издания, която може да ви накара да погледнете от друг ъгъл към ковид ваксините.
9
3
 
29
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Математици Откачалки! Дори в наплашена Германия не се говори за ваксинирани ученици?!?!
8
2
 
17
 
! Отговори
Читател преди 2 години
Вече репродуктивното число е 0,8 10 души заразяват 8."Въпроса е кой заразява, десетимата?
7
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
математикът Лъчезар Томов да си "роди" деца и да си ги тества ако иска и всеки час ,и да ги ваксинира ,ако ще и с всички "ваксини" за ковид .Тоя паникьор по-добре да не му дават никаква изява по медии .
6
2
 
30
 
! Отговори
Тома Лъчков преди 2 години
И без да съм математик, мога да измисля такава глупост!