Доц. Михайлова: Лекарствата срещу COVID-19 няма да са панацея

Обсъжда се висока цена на тези медикаменти
17 ное 2021 09:06, Елка Василева
71
Доц. Михайлова: Лекарствата срещу COVID-19 няма да са панацея
Снимка: архив, БГНЕС

Лекарствата срещу COVID-19 няма да бъдат панацея и не може да се разчита изцяло на ефекта им. Те имат обещаващ ефект при по-възрастните, хронично болните или тези с поне едно придружаващо заболяване. Ефикасността им е най-висока, когато се приемат в първите дни от началото на инфекцията, до 5 дни максимум от началото на симптомите.Обсъжда се висока цена на тези медикаменти. Това каза пред БНТ доц. Снежина Михайлова от Александровска болница.

Още по темата

По думите ѝ няма установена терапия при лечение на коронавируса, която да се прилага и да е високоефективна, като дори ремдесивирът и кръвната плазма в някои случаи не сработват.

"До момента наистина ефективно се оказва ваксината. В момента доминира Делта вариантът. Все още няма настъпване на грипна епидемия, приветствам поставянето на противогрипна ваксина", допълни доц. Снежина Михайлова.

По думите ѝ няма противопоказание да се постави противогрипна ваксина преди или след имунизация срещу COVID-19, като трябва да има отстояние минимум две седмици между двете ваксинации.

Двете инфекции в началните етапи протичат сходно - температура, отпадналост, болки в гърлото, поясни доц. Снежина Михайлова. Според нея загубата на вкус и обоняние вече не е толкова често срещан симптом.

Ефектът от въвеждането на зеления сертификат ще се види по-нататък във времето, затова и тази вълна е толкова продължителна, каза още доц. Снежина Михайлова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само не можах да разбера от Ковид-19 ли умря на 25 декември 2020 г. псевдопсихиатърът от Черния списък Георги Костадинов Георгиев (65 г.), който практикуваше в Плевен? Беше си сложил 2 ваксини, но се лекуваше от шизофрения. Важното е, че обществото се спаси от този индивид. Голям късмет. Той погуби много съдби нарочно. Пишеше фалшиви епикризи на психично здрави хора за пари.
60
0
 
2
 
! Отговори
Втора година, преди 2 години
и още нямат ефективна терапия за лечение, нито добро лекарство. Обаче ваксините, бяха готови още миналата година, май месец. Хора, замислете се!
59
0
 
11
 
! Отговори
пурко преди 2 години
Когато ти предлагат нещо безплатно,знай,че стоката си ти-стара еврейска поговорка.
58
0
 
9
 
! Отговори
пурко преди 2 години
Модерна иПфайзер печелят по 1000 долара на секунда.
57
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом не успявате да направите действащо лекарство, то как, моля, успявате да направите действаща "ваксина", основана на не на естествения имунитет, а на половинчати фактори и съставки?А грипната вълна си настъпи - масово грипозните се обявяват за ковид, като, внимание, имат симптоми, но тестовете има са отрицателни... Това вече от десетина дена го пише в поне половината статии по темата.
56
1
 
5
 
! Отговори
555 до 57 Анонимен преди 2 години
Единствено среброто и прополиса от природните продукти унищожават и вируси и бактерии и не само. Но има една подробност, сребърните йони в сребърната вода, които се получават чрез електролиза биват неутрализирани в стомашно-чревния тракт , докато колоидното сребро е по-концентриран продукт , който съдържа миниатюрни частици сребро проникващи в клетката като унищожават вирусите. Вече почти 2 години приемам колоидно сребро при среща с хора извън семейството ми и нямам проблеми.
55
0
 
17
 
! Отговори
555 преди 2 години
Г-жо Михайлова ,масовото използването на "Ивермектин" в Перу е довело до намаляване на смъртността 14 пъти, а това значи с 93%. Вие в България страхувате ли се от алтернативен подход за лечение на ковид , или има външен натиск за ваксинация?
54
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
авирон рапид- има и за малки деца. Безвреден, достъпен, натурален препарат при ОВИ, витамини, омега 3 комплекс, упсарин, медрол . Това лечение оправи 10 познати от ковид, включително и мъжа ми.
53
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 41 До прескочилия за малко ваксатрол :) Среброто от древността е познато на човека, като убиец на дребна гад. Днес науката е доказала, че убива над 650 патогена, но не може да разбере как го прави, понеже е много напреднала :) Сребърната вода върши много повече работа от ваксините, защото помага и на рисковите. Сребърната вода сама убива вирусите, т.е. подпомага имунната система.
52
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лекарствата срещу COVID-19 няма да бъдат панацея и не може да се разчита изцяло на ефекта им. Както и на ваксините, въпреки огромната реклама!!! Здрасти, тия откриха топлата вода! Но ваксинирането продължава!!! Хахаха
51
0
 
9
 
! Отговори
От Англия преди 2 години
Борис Джонсън каза, че сертификат за ваксинация ще получават само получилите и трета доза.А лекарството за Ковид - 19 се пуска безплатно в Англия.
50
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 44 И какво ще провери, ваксатроле? Че СЗО-то забрани да се прави проучване на ивермектина? Защото ги беше страх какво ще покаже. Поне на Вас е много ясно кой плаща :) За нашата позиция няма кой да плаща. Истината няма поддръжници милиардери.
49
0
 
8
 
! Отговори
В. преди 2 години
Обичам Е., Но тази доцент говори странни неща... Как при положение че едно лекарство уж ефективно за рисковите групи, нямало да бъде ефективно в общия случай? Обсъждала се висока цена на лекарството? Айде сега смехории, кой обсъжда, да не би нея да питат за цената. Не било подходящо и защото трябвало да се приеме в първите 5 дни. Ами какво пречи да се предпише при първи признаци на настинка?
48
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лекарка е тая, ама друг път. Или е учила някак дистанционно минали години. Дори няма идея какво означава думата "панацея". Смешно е да се ползва като лекарство против конкретно заболяване. Колкото е лекар, толкоз е грамотна и с българския. И някой мислите, че ще й се връзва на поръчковите изказвания?
47
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази явно е решила да бие професор Радка по тъпизми. Засега не й се отдава, но е на добър път.
46
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Таз сигурна ли е, че е лекарка? Не знае ли, че панацея по принцип няма не само за ковид?
45
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксините ако действаха според рекламата отдавна щяхме да сме забравили. Двете дози не действат, ама си сложете трета, да сте защитени. За 1000 $ на секунда. Корпорациите командват света, добрата стара медицина вече не важи
44
0
 
13
 
! Отговори
11 преди 2 години
Лекарство има и се нарича аналгин-хинин.
43
0
 
15
 
! Отговори
Тука преди 2 години
Тука има един гол ойлюв, който раздава минуси в името на фарма картелите.
42
0
 
17
 
! Отговори
Хммм преди 2 години
Да се ваксинирам, само защото на някакъв фармацевтичен картел му е зор не виждам как ще стане.