Кацаров: Сертификатът свърши работа, пречупихме вълната

Рано или късно и у нас ще трябва да си ваксиниран, за да ходиш където и да е
18 ное 2021 08:16, Александър Попов
454
Кацаров: Сертификатът свърши работа, пречупихме вълната
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Броят на заразените намалява, а този на ваксинираните и тестваните се увеличава. Броят на хората в болници намалява. Успяхме! Зелените сертификати по начина, по който бяха въведени, си свършиха работата. Пречупихме вълната, заяви здравният министър Стойчо Кацаров пред Нова тв.

Най-важното според него е, че обществото е приело този тип мерки и факта, че те вършат работа. Той посочи, че зелените сертификати трябва да продължат, докато не се ваксинира по-голяма част от населението.

Изборите и зелените сертификати бяха използвани срещу интересите на хората и за печелене на гласове срещу животите на хората. Това е най-тежката епидемична вълна от досегашните, с най-много заразени хора, с щам на вируса, който се разпространява най-бързо и протича най-тежко при повечето хора. И въпреки това успяхме да пречупим вълната, без да налагаме локдаун. Трябва да се признае, твърди д-р Кацаров.

Според него рано или късно и в България, както е в много други страни в Европа, ще бъде необходимо да си ваксиниран, за да ходиш където и да е на работа.

Той заяви, че нивата на ваксинация досега са били прекалено ниски.

"Слава Богу, откакто беше въведен зеления сертификат, тя се е увеличила 4-5 пъти на седмична база. Не може да бъде изключено, че ще има пета вълна. Затова да използваме този прозорец, който се отваря сега, и да се ваксинираме масово. Ако има пета вълна, а ние сме ваксинирали 70-80% от населението, ще има много по-малко смъртни случаи", смята Кацаров.

Той е на мнение, че няма да бъде нужно хората да се задължават за ваксинация, ако приемат, че тя е необходима и това е правилният подход.

"Ние не заложихме на страха, не заложихме на това да уплашим хората, за да можем по-лесно да ги манипулираме. Вие сте свидетели, че ние залагахме на доброто. Ние направихме възможното, най-доброто, което можеше да бъде направено в този момент. Някои ми казват, че трябвало да наложим зелен сертификат през лятото. Аз не чух някой да го предлага тогава. Ние се стремяхме през цялото време да не затворим страната и да се справим с епидемичната вълна. Мисля, че успяхме”, заяви още Кацаров.

Той посочи, че смъртността у нас действително е много висока. Броят на починалите бил съизмерим с броя на починалите през предишните вълни.

„Като съотношение спрямо брой на заразените и брой на починалите, сегашният брой на починалите е по-нисък. Леталитетът- терминът, който определят отношението между починалите и заразените, е 3,5, а при предишните вълни е бил 4.2 – 4,3. На какво се дължи това, че сега имаме по-малко умрели хора? На това, че беше създадена добра болнична организация за настаняване на хората, осигуряване на легла. На това, че се осигуриха достатъчно лекарства", добави той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


454
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
247
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога ще излезе Ангел Кунчев да ни омайва? Липсва ми. Защо се крие от феновете си. Ваксинацията пак зацикли.
246
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Без сертификата НИКОГА НЯМАШЕ да успеем :) затова ще го ползваме завинаги
245
0
 
25
 
! Отговори
Как преди 2 години
Как пречупи вълната, като той не я е виждал.Един път не го дадоха да е в болница при болните.
244
2
 
38
 
! Отговори
Смърт преди 2 години
Според него рано или късно и в България, както е в много други страни в Европа, ще бъде необходимо да си ваксиниран, за да ходиш където и да е на работа."Това естествен имунитет ,хапчета и други лечения не важат ,само факсини на 6 месеца са им в главата .Ритайте си още здравните книжки ,тук НЕ е овчата Европа , травматологията ще ви е най-лекия изход.
243
0
 
17
 
! Отговори
Бай Тошко преди 2 години
Не знам дали е пречупил вълната, но мисля, че на много хора вече им е писнало от този и *** на Радев и може да му пречупят носа някоя вечер. Така като го гледам носа, дори се чудя дали пък не е станало вече?
242
4
 
4
 
! Отговори
От Диарбекир преди 2 години
Ердоган ще господства по тази територия, където е текло пак ще тече.
241
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мъчно ми е за хората с ваксини, които се надяват да доживеят края на пандемията, сякаш някога ще могат да ги спрат. Вирусът е тук за да остане завинаги и само тези с естествен имунитет имат шанс да го преборят и да живеят нормално. За всички други, ковида ще е един безкраен ужас.
240
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За месец и половина загинага 6000 души, а тея тюфлеци се тупат по гърба че се справяли с кризата. Наглост и безобразие.
239
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунизмът трябва да приключи в неделя!!!
238
0
 
29
 
! Отговори
Алеле! преди 2 години
Сталинизма в сравнение с тая 'демокрация' е по-либерален !!!
237
15
 
2
 
! Отговори
Тео преди 2 години
До Факт Само че нямат умрели. Факт! Ваксините работят.
236
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ваксините" освен че не действат, но и ваксинираните не си правят тестове, и като се разболеят разнасят вируса навсякъде защото с тези сертификати могат да ходят навсякъде. А и като се разболят не ходят на лекар, за да не си загубят сертификата, защото ако си ваксиниран и се разболееш губиш сертификата. И болни разнасят вируса навсякъде, и заразяват здравите.
235
1
 
24
 
! Отговори
Just a question преди 2 години
Като са толкова ефикасни тези ваксини, защо се търси плазма от преболедувал, а не от ваксиниран?
234
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Свърши работа да- като увеличи корупцията и плащането за фалшиви сертификати а отровата наречена ваксина в мивката
233
3
 
29
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Ваксините са измама, тези преоарати не действат. Вижте какво става в най-ваксинираните страни - Германия, Белгия, Дания, Абглия - бум от новозаразени случаи, неваксинираните затворени в къщи, а инжектирани разнасят заразата свободно в полове, кина, ресторанти. Резултата е налица - Германия 70 хил заразени на ден, Белгия стигна 40 хил, Австрия 20 хиляди, Дания....
232
0
 
26
 
! Отговори
Шушумига преди 2 години
Както Радев изигра съотборниците си, така и този. В много сфери всъщност е локдаун, но не го обявиха, за да не поемат разноски - и в бизнеса, и в образованието.Абсолютни йезуити.Нищо не са пречупили - само ни усложниха живота със сертификатите и стимулираха отново корупцията.Националният консултант вече месец кара доста "леко" ковида, и при това за него се грижат, а не като обикновените хора в болниците и старческите домове.Няма да се ваксинирам!
231
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Във видео посланието на атонските монаси от Света гора в Гърция по повод използването на клетки от абортирани бебета във ваксините се казва. "Тези нещастни жертви които предоставят телата си за експерименти с тези недобри течности, как може да очакват добри резултати. Ако нашата плът и без това е немощна, колко по-немощна ще стане ако доброволно я отдадем на чужди и недобри експерименти. Какви да са нашите действия, имаме апостолския ответ-"Затова излезте из средата им и се отделете, казва Господ, и до нечисто се не допирайте, и Аз ще ви приема".
230
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пуснаха тоя министър за да каже преди дебата, че мерките против вируса работят. Излъга за починалите, че преди били повече. Не е верно защото и тогава и сега населението е едно и съшо, а смъртните случаи следствие вируса сега са много повече. Без значение е колко са регистрираните заболели, а колко са общо (плюс нерегистрираните). Това никой не знае и това използва министъра.
229
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички производители на ваксини потвърдиха, че използват клетки и тъкани на абортирали човешки бебета при приготвянето на ваксините. Това били клетки от законно абортирани човешки бебета и то преди години. Те и нацистите законно са правели човешки експерименти в лагерите с вивисекции и тъкани от човешки тела, може и от концлагерите да се изпозлват законно получени човешки клетки.
228
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нацистите карали ли са концлагеристите да подписват декларация за информирано съгласие относно ефектите от пребиваването в концлагера?