Кацаров: Сертификатът свърши работа, пречупихме вълната

Рано или късно и у нас ще трябва да си ваксиниран, за да ходиш където и да е
18 ное 2021 08:16, Александър Попов
454
Кацаров: Сертификатът свърши работа, пречупихме вълната
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Броят на заразените намалява, а този на ваксинираните и тестваните се увеличава. Броят на хората в болници намалява. Успяхме! Зелените сертификати по начина, по който бяха въведени, си свършиха работата. Пречупихме вълната, заяви здравният министър Стойчо Кацаров пред Нова тв.

Най-важното според него е, че обществото е приело този тип мерки и факта, че те вършат работа. Той посочи, че зелените сертификати трябва да продължат, докато не се ваксинира по-голяма част от населението.

Изборите и зелените сертификати бяха използвани срещу интересите на хората и за печелене на гласове срещу животите на хората. Това е най-тежката епидемична вълна от досегашните, с най-много заразени хора, с щам на вируса, който се разпространява най-бързо и протича най-тежко при повечето хора. И въпреки това успяхме да пречупим вълната, без да налагаме локдаун. Трябва да се признае, твърди д-р Кацаров.

Според него рано или късно и в България, както е в много други страни в Европа, ще бъде необходимо да си ваксиниран, за да ходиш където и да е на работа.

Той заяви, че нивата на ваксинация досега са били прекалено ниски.

"Слава Богу, откакто беше въведен зеления сертификат, тя се е увеличила 4-5 пъти на седмична база. Не може да бъде изключено, че ще има пета вълна. Затова да използваме този прозорец, който се отваря сега, и да се ваксинираме масово. Ако има пета вълна, а ние сме ваксинирали 70-80% от населението, ще има много по-малко смъртни случаи", смята Кацаров.

Той е на мнение, че няма да бъде нужно хората да се задължават за ваксинация, ако приемат, че тя е необходима и това е правилният подход.

"Ние не заложихме на страха, не заложихме на това да уплашим хората, за да можем по-лесно да ги манипулираме. Вие сте свидетели, че ние залагахме на доброто. Ние направихме възможното, най-доброто, което можеше да бъде направено в този момент. Някои ми казват, че трябвало да наложим зелен сертификат през лятото. Аз не чух някой да го предлага тогава. Ние се стремяхме през цялото време да не затворим страната и да се справим с епидемичната вълна. Мисля, че успяхме”, заяви още Кацаров.

Той посочи, че смъртността у нас действително е много висока. Броят на починалите бил съизмерим с броя на починалите през предишните вълни.

„Като съотношение спрямо брой на заразените и брой на починалите, сегашният брой на починалите е по-нисък. Леталитетът- терминът, който определят отношението между починалите и заразените, е 3,5, а при предишните вълни е бил 4.2 – 4,3. На какво се дължи това, че сега имаме по-малко умрели хора? На това, че беше създадена добра болнична организация за настаняване на хората, осигуряване на легла. На това, че се осигуриха достатъчно лекарства", добави той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


454
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
227
0
 
0
 
! Отговори
гост преди 2 години
до анонимен 254 ми бе отговора
226
0
 
16
 
! Отговори
S преди 2 години
Господ да Ви съди според делата Ви!
225
0
 
11
 
! Отговори
Нйкой пита преди 2 години
от време на време къде е Кунчев, даже тръгнаха служове, че е тежко болен от ковид хаха. Е не е болен - болестта му е политическа - изчегъртан е, за да не се натискат много неговите хора да проверяват. Само от време на време ги пращат на политически събирания на ГЕРБ за да им развалят кефа хаха.
224
2
 
2
 
! Отговори
противоклетковаборть преди 2 години
До Анонимен"Всички ваксини съдържат или се изработват с клетки от абортирани човешки клетки. Абортът е грях, убийство.". Човек ти си на съвсем друго ниво. Поздравление за новата теория. Предлагам веднага да се създаде религия около нея.
223
0
 
12
 
! Отговори
гост преди 2 години
До Анонимен 255 Това са напразни надежди ,ще пострадат и то жестоко с всяка ваксинация този риск се увеличава. Въпреки цензурите все повече грозни истини започнаха да изплуват даже изявления и публични коментари на известни специалисти мимоходом се появяват въпреки твърдата цензурна завеса на корпорациите на ваксини .Просто се разровете по обстойно в нета и ще разберете частичката истина от огромният *** дезинформация.
222
4
 
10
 
! Отговори
Царя е гол преди 2 години
Абе хора, кога ще разберете, ЦАРЯ Е ГОЛ! всичко е на самотек, никой нищо не прави и нищо не проверява! В момента сме работи единствено и само закона на джунглата, ПО СИЛНИЯ ОЦЕЛЯВА! Тъй като е антиваксър този лъжец, никой не го последва в съветите, стана следното: купени сертификати от много хора и създаването на стаден имунитет, на принципа,! Слепили сте, глухи ли сте, Божков ли трябва да плати протести да ги изметете тия?
221
1
 
11
 
! Отговори
Кацаров преди 2 години
е супер антиваксър. Той издава сертификати за всичко и много много гледа да не се контролираме, щото ще се хванеме - както казал един на жена си. Щом с фалшиви или произволно издавани сертификати можем да пречупим вълната, значи нещо друго има значение - всъщност единствената истинска мярка е това, че спряха децата от училище. Тоест като при грипната епидемия.
220
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Успял бил Кацаров. Самохвалко и все се сравнявнява. Злобен кариерист, че дори не бил работил като лекар. Отвратително поведение имаше спрямо доказали се с добрата си работа лекари.
219
4
 
19
 
! Отговори
подозирам преди 2 години
че вследствие на принудителната ваксинация която наложи държавата заради фашисткия сартификат ще се увеличат атентатите на територията на страната. Има много хора които са принудително ваксинирани за да могат да ходят на работа. Вследствие на това голяма част от тях ще починат. Тогава на техните близки (родители) ще им падне пердето и ще се превърнат в джихадист единаци от които няма спасение.
218
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма как да е свършило работа , вороса ако го има не се страхува от зелевия ви сертификат. Тука целта е друга
217
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 252 "Т'ъпака не гледа цунамито при жертвите, а се хвали с вълната при заразените.." А как иначе ще се обяви за "успял"?
216
4
 
13
 
! Отговори
ХАХА преди 2 години
Кой пък ти спазва сертификати и "мерки"!Хаха!Особено пък ония мутрафони с кръчмите дето точно те искаха сертификати,помощи и от пиле мляко!Къде се покри оня Али бегов?Ами като спрем и ние от производството да работим ляб откъде ве...софиянци?Той ляба и салама не растат у суперо и на жълтите ви плочки а тия без сертификатите ви ги произвеждаме!Ще ядете дървото!
215
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До славянин Взе да ставаш агресивен. Нещо шао лин философията не работи. Не се притеснявай, скоро и на работа няма да можеш да ходиш без да се ваксинираш. Време е да ставаш монах в Шао лин.
214
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че те сертификатите фалшиви, затова са "помогнали". За разлика от тях вълната е истинска и като всяка вълна затихва по естествен път без сертификати. И тази каца е министър, пууу. Няма да се кастрирам.
213
1
 
27
 
! Отговори
само питам преди 2 години
Защо вместо противозаконния сартификат не въведат засраховка срещу странични ефекти възникнали в следствие на ваксинацията и да се компенсират хората вместо да ги карат да подписват фашистката декларация за отказ на отговорност от държават. Хем те карат да се ваксинираш, хем не носята отговорност за качестото на ваксината.
212
1
 
16
 
! Отговори
славянин преди 2 години
''Рано или късно и у нас ще трябва да си ваксиниран, за да ходиш където и да е''Гаргамелчо, нямам нужда да съм набоден, за да ти поставя N-милиметровата ваксина между ушите!
211
3
 
22
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
До пълен абсурд: И аз съм с Ковид. Толкова е опасен, че не съм го усетил. Даже мисля да пращам писмо до доктор Фаучи. Искам да му благодаря за вируса. Кога човек може да се завърти 14 дни вкъщи. Ядене, спане и четене. За 8 дни прочетох повече отколкото Фаучи за цял живот.
210
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи какво излиза- биеш си ваксина не да си предпазен, а сертифициран. Пълна глупост. Значи аз здрав, но без сертификат- не мога да ходя навсякъде, а някой болен, но със сертификат- може. Той има привилегията безпрепятствено да заразява. Що за малоущина?
209
5
 
6
 
! Отговори
Браво преди 2 години
То стана като при Борисов. Лъже лъже па се не спира.Взимаме за отправна точка сакралната дата 21 Октомври, защото тогава влезна в сила заповедта за убийство и дискриминация на българи. Преди месец влезналите в болница българи а именно на 21 Октомври 2021 година са били 714. Днес сравнено с тази дата имаме значителен ръст и в болница са влезли 779 човека. На 21 Октомври имаме 107 починали, а днес те са 121. За целите на статистиката нарочно не взехме вчерашните данни. Ние не сме *** и з
208
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Махайте го тоз.......да не пиша, че ще ме цензурират ХахахахаКлепа ви и без това спадащия имидж