Австрия въвежда пълен локдаун и задължителна ваксинация

Затварянето е от понеделник, а другата мярка – от 1 февруари
Обновена: 19 ное 2021 12:18 | 19 ное 2021 12:18, Елка Василева
270
Австрия въвежда пълен локдаун и задължителна ваксинация
Снимка: архив, БГНЕС

Австрия стана първата държава от ЕС, която ще въведе задължителна ваксинация срещу COVID-19.

Това съобщи на пресконференция днес федералният канцлер Александър Шаленберг след консултации на правителството с шефовете на австрийските провинции. Предвидено е тази мярка да бъде въведена от 1 февруари 2022 година.

Още по темата

Поради изключително високия брой на новозаразените в страната от понеделник се въвежда локдаун, който ще продължи максимум 20 дни. Десет дни по-късно ще бъде преценено дали и къде да бъде продължена тази крайна мярка. На 13 декември автоматично отпада локдаунът за ваксинирани и оздравели, притежаващи съответния зелен сертификат, за неваксинираните локдаунът продължава.

Необходимостта от драстичните мерки федералният канцлер обоснова с факта, че разяснителната кампания, която продължава няколко месеца с цел да се убеди около 35 процента от населението да се ваксинират, не е дала резултат и строгите мерки са наложителни поради липса на чувство на солидарност и лекомислие у една част от населението. Канцлерът отбеляза, че за това са действали и определени политически сили.

Министърът на здравеопазването Волфганг Мюкщайн подчерта претовареността на здравната система и призова неваксинираните да не излагат на опасност себе си и своите близки, и подчерта значението на третата доза за създаване на траен имунитет.

Председателстващият Конференцията на шефовете на провинциите Гюнтер Платер аргументира въвеждането на задължителната ваксинация като единствената мярка за справяне с пандемията в страната. В седмиците на локдаун в цялата страна ще бъде създадена инфраструктура, която дава възможност на всички, които желаят да получат първа, втора и трета игла.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
6
 
32
 
! Отговори
Баш анонимен преди 2 години
Ревете ваксъри, ревете горко, ревете жално, ревете милно. Още годинка и сте чао на два метра.
209
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Долу списващите мал- оумници говоря аман от страхливци?? Ало бок - луци не сте ли вие набодени з***дници страхливците дето ходите постояно с маски като Кунчев който пукна след 2 дози не сте ли вие страхливците които искат всички да са набодени защото това щяло да пази и тях нищо че уж са набодени и това би следвало да е достатъчно .. или като сте долни п3д3раси искате всички да са такива?? Е да да ама не .. най набодените държави имат най много болни и пукнали! ФАКТ!
208
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гибралтар- имат 59 нови случая. 0 умрели. 99% ваксинирани. Какво реват антиваксърите, не разбирам?
207
41
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига кандърма и увещания ! Закон за епидемията има навсякъде. Ще се ваксинирате и благодаря ще казвате. Аман от страхливци! Помня като бях малка, имаше епидемия от детски паралич в града. Всички ни реваксинираха в училищата, без питане и дискусии. Извънредно, извън имунизационния календар. И съм благодарна за това.
206
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия геьове на после разбраха че ваксините са ментета за милиарди ,все пак браво на австрийците
205
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ваксините са ,за да се моделира и изследва днк-то на хомо сапиенс и да се съчетае с гени от други видове. ще излекуват старите болести, но в процеса ще създадат нови
204
24
 
3
 
! Отговори
Хитър Петър преди 2 години
Абе какво се занимаваш с ***, остави ги да пасат и да си мислят че земята е плоска и те са центъра на вселената, ще ги примам рано или късно и ще ги набоцкаме или без да разберат ще ги напръскаме с ваксини и после ще им кажем че всичко е шест, а те горките ще си мислят че са спечелили войната на войните. Дай им салам напоен с ваксинна течност и им гледай сеира, тури им сланина напоена с ваксина.
203
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докторите признават кръв от ваксинирани погледни на сайта на Националния център по трансфузионна хеметология, погледни и на всички чуждестранни сайтове за даряване на кръв - толкоз и по тоя въпрос - следващия с опорките си, да заповяда
202
3
 
28
 
! Отговори
ToPhD преди 2 години
Това беше ясно отдавна. Изкарах доста тежък Ковид, предполагам поради неадекватното лечение, което се прилага навсякъде, но вече съм Ок и с 1400 единици антитела на мол(Igg или както там се води). Не съм против ваксините, но Аз лично Никога няма да се ваксинирам насилствено с този продукт и генна терапия с неясен произход. Ще живея на палатка, ако се наложи, докато всичко се нормализира някой ден, защото цялостното положение, НЕ Е НОРМАЛНО! Вирусът е програмиран и удря тежко често. Ще има СЕЧ!!
201
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Анализът на изследването от Харвард подкрепя ваксинацията като важна стратегия за намаляване на инфекцията и предаването, заедно с носенето на маски, миене ръце, вентилация и физическо дистанциране. Благодаря че го даде, зада ни убедиш колко е важна ваксинацията - сега съм още по убеден в това.
200
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Хитър Петър - Кой те излъга, че си хитър? Според Харвард се забелязва покачване на случаите и смъртността в държави с повече ваксинирани. Ти обаче откъде да знаеш, след като освен БТВ и Нова, друго не гледаш, а и четеш само статуси във фейса. хахаха Точно набоцканите сте най-малко информирани за ситуацията с Ковид и ваксините, но щом не искаш сам да си помогнеш и Господ не може да ти помогне. Успех!!!
199
1
 
15
 
! Отговори
Опа преди 2 години
Да попитам, при условие, щом докторите не признават резервна кръв от ваксинирани при операции откъде ще се снабдяват с чиста кръв.
198
1
 
4
 
! Отговори
В. преди 2 години
Говоря намски само като ме бият. Популярен виц след ВСВ.
197
31
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо неваксиниран е виновен -ами кьораф ли си в България какво се случва - висока заболеваемост и предаваемост, пълна липса на мерки и непукизъм и след това масов мор. Свършиха лекарсвата по аптеките бре - вие подпомогнахте неимоверно Фармата-ъкъл ли нямате. А да не говорим че заради препълнените болници с антиваксъри, ние другите не можем да отидем до болница за редовни прегледи и лечение за други заболявания. Сума ти народ лишихте от медициско обслужване
196
2
 
21
 
! Отговори
Юго-Север преди 2 години
Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш. С ваксини или без е все тази. Хипохондриците, наречени още ваксъри трябва да разберат, че с ваксини им остава още година живот. Лека ви пръст предварително, ваксъри.
195
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пишете в австрийските медии!!!! Отворете им очите! Тук сме добре.
194
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България властите се опитват безуспешно да убедят 80% Барбаганьоси да се ваксинират, *** те не поимват.Не подлежат на локдаун, а на Биелене...
193
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"фашисти сте ВИЕ безмозъчни антиваксъри - заради ВАС си отиде сума ти народ в България - исруди" - Чети бе, чети, заради такива като теб споделям линкове (виж по-долу). Научете се да четете скъпи ваксъри, а не само да гледате телевизия и да си мислите, че някой друг (в случая НЕваксинираните) са ви проблема. Вашият проблем е именно отказа ви да четете, да се информирате и най-лошото да мислите! Когато се научите да четете (не буквално), тогава ще ви приема някой насериозно...
192
1
 
29
 
! Отговори
До 206 преди 2 години
Сега искам да ми обясниш, защо неваксиниран е виновен за смъртта на трети ? Ваксините са за собствена защита ! Оо, каква изненада, възрастни и болни хора почиват.. Ако ваксинираме всички на 100%, кой ще е виновен ? Домашните любимци ?
191
20
 
2
 
! Отговори
Хитър Петър преди 2 години
Добре де що им се ядосвате на антиваксърите, те не са виновни, един професор навремето го каза че 80 % ли беше 70 % ли беше са тотални де**ли. и да спориш с такава същества файда няма - сложи му ваксина в ракията и киселото зел и е вакснат и мача приключва