СЗО с призив към държавите да спазват човешките права при локдаун

Селективното блокиране на група хора има етични последици
19 ное 2021 17:45, Ния Христова
43
СЗО с призив към държавите да спазват човешките права при локдаун
Снимка: БГНЕС
"Държавите сами определят мерките за реакция срещу пандемията от коронавирус, но трябва да отчита въздействието им върху правата на човека", заяви днес говорителят на СЗО Фадела Шаиб, цитирана от БГНЕС. 
 
Коментарът на Фадела Шаиб е във връзка с действащия в Австрия от 15 ноември локдаун за неваксинирани и непреболедували COVID-19, както и новото решение на властите от февруари 2022 г. да направят ваксинацията срещу COVID-19 задължителна.
 
"Държавите трябва да имат подход, съобразен с оценката на риска, за да прекъснат предаването на инфекцията", каза Шаиб. Тя подчерта, че това следва да се случва "на базата на оценка за собствената национална епидемична ситуация".
 
Тя е на мнение, че ваксинацията срещу COVID-19 не трябва да бъде задължителна и подчерта, че "въпросите с имунизацията вътре в страната трябва да бъдат решавани от всяка държава".
 
Шаиб разясни и позицията на СЗО относно блокирането на определена група граждани:
 
"Прилагането на така нареченото селективно блокиране на конкретна група [от хора], а не на всички останали групи, има определени етични последици, както и последици за правата на човека."
 
"Наистина всичко зависи от реалната епидемиологична ситуация във всяка страна, но трябва да се има предвид, че селективните блокирания ще имат определено влияние върху етичната страна и правата на човека", каза говорителят.
 
СЗО препоръчва на държавите "да продължат да предприемат всички възможни усилия за осигуряване на ваксини, които да бъдат достъпни за всички групи, както е определено в националната програма". 
 
"Изключително важно е хората да имат достъп до ваксини, ваксинацията да бъде разяснявана и поощрявана", заключи Шаиб.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
1
 
! Отговори
СЗО?! Ко речи ? преди 2 години
Да се спазват кво ? Самата дума локдаун не се връзва с човешките права. А локдаун при грип? И заради отказ да се подпомага бизнеса с ваксини. СЗО си създаде клиенти, като голяма част се вързаха на първия промотиран продукт, но се усетиха хората и не им се ще да поръчват всичко от серията.
30
1
 
7
 
! Отговори
Lina преди 2 години
Когато се изказват хора, които нямат общо с медицина и никога не са лекували нещо , различно от крава ( както е с всички администратори под наем в сзо) така ще е.Въобще нарушаването на човешки права отдавна преминава всички граници и говори на немски . " Бием за ваше здраве " е положението. За съжаление това " модерно " ни го гласят и на нас в Бг
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези се гаврят с хората! Локдауна не е ли против човешките права?!!
28
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя кораб отплава. Влака напусна гарата. Асансьора тръгна. Човешките права отдавна бяха изведени зад бараката и гръмнати в главата с патрони за глиган от "най-либералните" управници. Това което правят сега дори Хитлер не се е усмелил да го направи толкова бързо. Дори на него са му трябвали 10г докато почне да заключва хора на база здравен статус и да задължава с медицински процедури. Тези сега само за година и 7 месеца вижте докъде стигнаха.
27
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лицемерие на квадрат и на куб!
26
1
 
15
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 2 години
ГЕРБ и НОЩ са Фашисти по тази Препоръка на СЗО ?Тези от НОЩ изкараха яки Пачки - уплашиха ни и при 10 заразени имаше 5 Загинали - Мутафчийски - спиш ли добре като Милионер след ограбване на Мъртвите в Частните Болници ?
25
1
 
15
 
! Отговори
scott преди 2 години
НЕМАШ КОЛТ - НЕМАШ ПРАВА. така е при локдаунът!
24
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пишете в чуждите сайтове! Трябва да разберат офсете какво се случва!
23
1
 
23
 
! Отговори
Hoho_Boho преди 2 години
Властите в Австрия: от февруари 2022 г. ще направят ваксинацията срещу COVID-19 задължителна... КУПУВАМ КАЛАШНИК В ДОБРО СЪСТОЯНИЕ
22
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не сме второ качество хора, за да живеем като кучета. Много време чакахме. Трябва да се вдигнем!!!!
21
1
 
27
 
! Отговори
SS преди 2 години
И ще става още по зле ! Запасете се с храна,лекарства и гориво ! И се ВЪОРЪЖАВАЙТЕ !
20
1
 
17
 
! Отговори
K преди 2 години
Знаете ли колко хора умират от гангрена?!? Знаете ли колко хора се гърчат в тежки мъки от пулпит и натоварват зъболекраските кабинети?!? Задължително поставяне на зъбни импланти за всички след падането на млечните зъби! Само така можем да предотвратим загубата на хиляди човешки животи в цял свят, отишли си преждевременно от гангрена. Не забравяйте - това може да е и вашето дете! Държавите спешно да осигурят финансирането чрез събраните от гражданите данъци.
19
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спокойно, братя! Трябва да остискаме само 2 години! Ще ни мачкат, ще ни манипулират, ще ни заплашват, НО НЕ БИВА ДА СЕ БОДЕМ! Да, ще бъдем изключени от социалния живот, да ще останем без законна работа, да ще останем без образование, да ще ни блокират сметките, но ние това го знаем и ще се подготвим! Най-важното е да запазим здравето си! Ваксаните вече *** като пилци, ние трябва само да остискаме тази и следващата зима! До тогава вече ще са измрели доста голяма част и ще има светлина в тунела
18
1
 
29
 
! Отговори
бай ганьо преди 2 години
това което извършва в момента СЗО в тандем със СБ(световната банка) с тази пандемия е абсолютен геноцид срещу човечеството!!!тези индивиди на най високи постове,които са организатори на тази гавра с човечеството трябва да бъдат хвърляни живи в пещите и това да се предава пряко по всички световни медии!!!и цялото си безочие и лицемерие моля ви се СЗО призовавало да се спазвали човешките права при локдаун?!?!?!гаврата с човечеството от страна на СЗО е брутална и минава всякакви граници!!!!!
17
1
 
24
 
! Отговори
Фалшивв ЕС преди 2 години
От вас започна незачитането ба човешките права Юо всяка вероятност някои са ви дали на съд за неспазване на правата и започнахте да въртите и да не знаете какво да правите защото нямате пипи в ГЛАВИТЕ ви
16
1
 
20
 
! Отговори
1-н преди 2 години
прозовавам СЗО да бъдат призовани да се саморазпуснат. От тях полза няма, само няколко души върхушка преживяват добре на гърба на организацията. закривай
15
2
 
39
 
! Отговори
K преди 2 години
Наистина по-гнусно и варварско нещо от зеления сертификат Европа не е произвела от нацизма насам
14
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СЗО с призив към българските доктори да спрат с евтаназиите, че преизпълниха петилетката.
13
1
 
39
 
! Отговори
Всичко е точно преди 2 години
Властта се занимава с медицина, СЗО се занимава с човешки права. Стадото пасе и не му пука.
12
0
 
26
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ПОВЕЧЕТО МОЖЕ И ДА ЗАБРАВЯТ НО АЗ ПОМНЯ КАТО СЛОН! СЗО ПРИЗОВА ДА НЕ СЕ СЛАГА 3-ТА ДОЗА А ДА СЕ ДАДАТ ВАКСИНИТЕ НА ПО БЕДНИТЕ СТРАНИ! ОЧАКВАМ МОМЕНТА В КОЙТО СЗО ЩЕ ПРИЗОВЕ ВСИЧКИ ДА СИ ЛОЖАТ 3-ТАТА ДОЗА ЗА ДА СТАНЕ ЯСНО НА АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ , ЧЕ СЗО Е ТАГЪЛ МАНИПУЛАТОР И ИЗМАМНИК СЛУЖЕЩ НА ОЧЗ-ОРГАНИЗАЦИЯТА НА ЧУДОВИЩАТА И ВАКСА ЗЛОДЕИТЕ НА КОЯТО БОЦ ГЕЙТС Е ВЪРХОВЕН ПРЕДСЕДАТЕЛ!