Антирекорд в България: Най-малко ваксинирани и най-много починали в ЕС

Процентът на ваксинираните у нас към ноември достига 29
25 ное 2021 15:25, Ния Христова
466
Антирекорд в България: Най-малко ваксинирани и най-много починали в ЕС
Снимка: БГНЕС

България е с най-нисък брой на ваксинираните срещу COVID-19 и същевременно с най-висока смъртност в ЕС, предаде БГНЕС.
 
Процентът на ваксинираните у нас към ноември достига 29. Броят на починалите е 325 на 1 милион души за 14-дневен период. По тези два показателя страната ни се нарежда на първо място в целия Европейски съюз.
 
След нас е Румъния, където са ваксинирани само 43% – вторият най-нисък резултат в ЕС, а смъртността е съответно 267 души на 1 милион за 14-дневен период.

Още по темата
Данните на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията показват, че колкото повече имунизирани срещу смъртоносната болест, толкова е по-малко хора умират от COVID-19.
 
На челните позиции с най-много ваксинирани са Ирландия, Португалия, Малта, Дания, Белгия, Швеция и Финландия, където са ваксинирани между 83% и 93% от населението. Тези държави са регистрирали смъртност между 0 и 29 души.
 
В Испания и Италия броят на имунизираните е съответно 83% и 82%, а броят на починалите е 3 и 9.
 
Данните поставят на показ и географски различия. Страните от Западна и Северна Европа са най-напред по брой на ваксинираните, докато държавите от Централна и Югоизточна Европа не отчитат добри резултати.

Със сравнително висока смъртност и по-малък брой ваксинирани са Полша, Чехия, Унгария и Прибалтийските страни. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


466
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
359
2
 
5
 
! Отговори
Ко преди 2 години
Утре белгийците по спешност ще мислят затягане на мерките. 24 000 положителни за понеделник, вече 16 000 средно на ден. 11млн население 8 700 000 ваксинирани. Само по малко се боредува и мре. Иначе и те отърваха края.
358
8
 
28
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Моля някой да ми обясни, как точно избралите да не се инжектират с новите инжекции застрашават живота на ваксинираните, които са защитени (имунизирани?) и откъде произлиза тази тяхна арогантност, нетолерантност, чувство на превъзходство и вменяване на вина? Всеки има право, в рамките на закона, да взима решения за живота си и да носи отговорност за последствията от действията си. Всички се чувстват безсилни и несигурни в тази ситуация, всички се страхуват. Малко човечност би била полезна.
357
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кунчо като е двойно - тройно ваксиниран, защо не се показва? Къде е?
356
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига пропагандни внушения! В България има най-много починали заради допотопното ниво на медицинското обслужване, а не защото починалите не са се ваксинирали срещу К-19!
355
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Роба обича да е приведен , ваксиниран и защитен, но не може да е свободен. Свободата не е ценност за скота и той не може да осмисли що не се бодяли българите и защо предпочитали смъртта :)
354
11
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не искаме да се ваксинираме, да ни преброяват, да им гласуваме- българите отказваме да ставаме съучастници в престъпление. Не съм бил толкова горд с народа си досега.
353
7
 
15
 
! Отговори
Царя е гол преди 2 години
Пеем свирим на китара? Все едно се веселим върху гробовете на нашите сънародници! Вчера е огромна трагедия починаха 40 души и национален траур, днес 130 песни и танци, защо няма траур? Какво весело има?
352
14
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обръщам се към всички защитавищи ваксинациите и Новия световен ред. Ясно е че си заработвате стотинките, но се замислете! От коя страна смятате че сте? Наистина ли си мислите че бъдете на първия ред в ложата с господарите? В най-добрия случай ще бъдите прономеровани жалки роби с намордник! И вие и вашите деца. Това бъдеще ли искате за тях? Техния план се изпълнява благодарение на такива като вас! Без вашето съучастие нищо няма да им се получи. Така че се замислете! Вие също сте жертви!
351
2
 
15
 
! Отговори
Auuu преди 2 години
Най-много починали в света по принцип ...
350
2
 
2
 
! Отговори
Реалността преди 2 години
За без пари толкова
349
16
 
13
 
! Отговори
БайХ преди 2 години
В моя кратък живот извода ми е ме БГ народопсихологията е най лесно описуема с представката анти. Изглежда ние сме анти-всичко, включително анти-себе си. И това сме склонни да го оценяваме като положително качество
348
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ган6о докато вярва повече на фейсбук, отколкото на докторите, така ще я караме
347
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** докато вярва повече на фейсбук, отколкото на докторите, така ще я караме
346
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И 1000% да бяхме наваксани пак щеше да е същото, малко понадписване, нежелание и неразбиране на лечението, то къде си ги лекуваха и сега ги лекуват, който си не може пак си не може
345
0
 
16
 
! Отговори
И аз съм българин преди 2 години
Като цяло няма много антирекорди в ЕС, които да не са наши. Винаги сме на върха (отзад напред)
344
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не оравете аналогия между едното и другото.
343
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
най най най само това чувам за БГ. Уникална НАЙ страна! Няма ли някоя партия да се кръсти "НАЙ" или по ското Има такъв НАЙ. Опзиция ще е Няма такъв НАЙ. А ще я управлява НАЙ.
342
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В бившите соц. държави процента е изкуствено занижен, защото огромна част от гражданите им са в чужбина, главни в САЩ и Западна Европа. За България занижаването е почти два пъти.
341
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Решението е затваряне с карантина както в другите страни. Всяко отлагане или разлабване води до много жертви както лятото и се размножи.
340
9
 
18
 
! Отговори
Наводнение преди 2 години
от пропагандни статии и материяли, че рептилката Урсулица е закупила едни ваксини и бърза гадината.