До края на годината България ще има хапчета срещу COVID-19

Очаква се и становището на ЕМА за поставяне на ваксината на Pfizer на деца
25 ное 2021 10:28,
100
До края на годината България ще има хапчета срещу COVID-19
Снимка: БГНЕС

България ще има хапчета срещу коронавирус до края на годината или началото на следващата, обяви в ефира на bTV изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов.

Той допълни, че в момента Европейската агенция по лекарствата прави оценка на около 10 лекарства. Част от тях са нови, а други вече се прилагат.

Очаква се и становище на агенцията за поставянето на ваксината на Pfizer за децата под 18 години.

"Изисква се становище на експерти, които да направят препоръка за поставянето й. Компанията производител трябва да достави нова ваксина за децата, която е по-ниска и с нова опаковка.

Още по темата
В България и Румъния могат да бъдат генерирани нови мутации на вируса, предупреди Кирилов.

Причината по думите му е ниската ваксинация у нас. Затова могат да бъдат налагани санкции, но все още не е ясно какви. За момента у нас са поставени над 3 млн и 200 хил ваксини. Близо 75 хил. са бустерните дози”, уточни той.

По думите му в България не се прилагат ваксини с изтекъл срок на годност.

"Има специална процедура за унищожаване на лекарства с изтекъл срок на годност. 210 000 дози ваксини ще бъдат бракувани. Останалите ваксини се прилагат в срока на годност, а за една от тях беше извършено удължаване на срока. В следващите месеци ще виждаме още такива промени на сроковете", обясни шефът на агенцията по лекарствата. 

По думите му,  у нас намалява заразяването с коронавируса, но смъртността продължава да е висока.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Яжте си ги сами хапчетата и ни оставете на мира с тоя измислен вирос!
41
2
 
8
 
! Отговори
Доктор Хаус преди 2 години
За точно две години време - Измислиха няколко вида "Ваксини" за нещо , което предварително твърдяха че е абсолютно непознато! И не само вече има "Ваксини" за непознат Вирус , както ни заливаха всички Медии в Световен Мащаб! Но те вече са ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ?!?! А в някои Държави дори станаха - Вечни! Задължен си всяка година да си слагаш доза! Без никакви предварителни изследвания вече можеш да си инжектираш "Ваксината" по фургони? По Паркове? По специално създадени места в МОЛ-ове?!?!...
40
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ви вземат дяволите с тия хапчета, и да не сте барнали децата.
39
1
 
10
 
! Отговори
"По-ниска" преди 2 години
Какво се опитва да каже този - ваксината ще бъде в по-малки дози ли? Все едно е, защото за две години се натрупаха достатъчно данни, че децата до 18 години нямат абсолютно никаква нужда от ваксина. Но друго си е голямата фармацевтика да точи още стотици милиарди от държавните бюджети по света.А по повод "хапчетата" е добре да си припомним твърде унилата досегашна картинка в създаването на антивирусни "лекарства". Успехите са скромни, меко казано. Но и тези фалшификати ще носят милиарди...
38
1
 
5
 
! Отговори
Европейски Ценности преди 2 години
... Хапчетата с какъв цвят ще бъдат ?!?! ... Предполагам - БЛЕДО РОЗОВИ или поне с цветовете на ... ДЪГАТА ?!?! ......
37
7
 
4
 
! Отговори
Майната ви преди 2 години
Не ни трябват хапчета и ваксини. Имаме чесън и ракия. Вече стана ясно, че вирОс няма! Това е междугалактически заговоро срещу най-силната, най-развитата, най-богатата държава на планетата и околните села. А ваксината е изпратена от марсиянския племенен вожд за да се чипират българите и да се разкрие тайната на варенето на домашна ракия и правене на свински ц.ъ.р.вули.
36
1
 
14
 
! Отговори
Объркан лекар преди 2 години
А ефективен протокол за лечение кога ще има? 80% от починалите са поради неадекватно лечение.
35
1
 
11
 
! Отговори
Може ли преди 2 години
Може ли една снимка на Кунчев с днешен вестник?
34
2
 
8
 
! Отговори
ИТН преди 2 години
Смачкахме ГЕРБ, сега идва ред на вироса и калинките.
33
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България и Румъния щяла да се появи мутация порави слабата ваксинация ли, вика тоя?! Ами защо виждам вдясно новината, че в почти напълно ваксинираната Великобритания е открита нова и потенциално опасна мутация? Май този вирус, колкото повече го ръчкат, толкова повече мутира.-----------------Ами то това е целта на ваксините- да го ръчкат и той да мутира до безкрай и да радва създателите си с многооо $$$$$$$$$$$$
32
0
 
12
 
! Отговори
Леша преди 2 години
Пийте си ги "хапчетата", ако искате дори можете да си ги пъхате в ядрената база.
31
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Манипулатор, който лъже за всичко без да разбира от истинска медицина.
30
0
 
15
 
! Отговори
Darth shadow преди 2 години
хапчета с отровите за ковидофейка..
29
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хапчета срещу грипа се наричат Вит Ц 2000мг, всичко друго е биг фарма
28
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България и Румъния щяла да се появи мутация порави слабата ваксинация ли, вика тоя?! Ами защо виждам вдясно новината, че в почти напълно ваксинираната Великобритания е открита нова и потенциално опасна мутация? Май този вирус, колкото повече го ръчкат, толкова повече мутира.
27
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя да иска хората да са здрави. Направо повярвах. При тях всичко е пари, пари, в повечето случеи за нищо.
26
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма научна основа в твърдението, че в България може да се зароди нов щам. Напротив - д-р Робърт Малоун - топ-вирусолог и създател на иРНК технологията многократно предупреждава - всеобщата ваксинация повреме на пандемия е опасна с това, че създава еволюционен натиск върху вирус в посока мутация към устойчивост на ваксините. Тези шмекери ни взимат за мезе. Но някои от нас се информират не само от ТВ.
25
0
 
6
 
! Отговори
Клоунски Свят преди 2 години
Кое от 2-те ? Молнупиравир ($700/1 курс на лечение) или Файзърмектин ($530/1 курс на лечение ? Има статия на Ройтерс точка КОМ от преди точно седмица , със ЦЕНИТЕ/business/healthcare-pharmaceuticals/us-govt-buy-10-mln-courses-pfizers-covid-19-pill-529-bln-2021-11-18/И това видео /watch?v=ufy2AweXRkc което обяснява никнейма на Файзърмектина.1 малко въпросче - кой ще може да си ги позволи тези лекарства? И двете след превалутиране и таксане са над 1000 лева
24
1
 
11
 
! Отговори
СС преди 2 години
всякви бъркочи само и само да ви скапат имунитета, сгащи ли са хората от всички страни. вируса мори от едната страна от другата илачите и бъркочите....
23
16
 
1
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
Да оставят настрана тая глупост с хапчетата и да кажат кога ще направят ваксинацията задължителна?! Това е единствения правилен начин за справяне с ковида при този безкрайно *** и елементарен народ!