ЕМА одобри ваксината на Pfizer за деца от 5 до 11 г.

Тя ще се използва в по-малка дозировка от тази за лица над 12 години
25 ное 2021 15:55,
45
ЕМА одобри ваксината на Pfizer за деца от 5 до 11 г.
Снимка: БГНЕС

Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) е одобрила ваксината на Pfizer срещу коронавирус за деца от 5 до 11 години.

Тя ще може да се използва в по-малка дозировка от тази при лицата над 12 години, предаде Нова тв.

Още по темата
Проучването е показало, че имунният отговор на ваксината при по-малка доза в тази възрастова група е същата както по-голямата доза при тази на младежи между 16 и 25 години.

Решението следва подобно решение на Центъра за контрол и превенция на заболяванията на Съединените щати (CDC) по-рано през ноември и идва малко повече от месец след подаване на заявлението от страна на Pfizer/BioNTech.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
0
 
! Отговори
Тъпото преди 2 години
Разделяй бузи и владей цевта
36
0
 
5
 
! Отговори
x преди 2 години
интересно ордите прииждащи от Африка и Азия с колко сертификата се разхождат свободно и Европа
35
0
 
1
 
! Отговори
до 32 преди 2 години
И ти не си много умен
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе много загрижени бе. Какво им има на децата. Маааааа Ви да...... Ама така е като разделиха хората на ваксинирани и неваксинирани. РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ
33
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вариантите са: 1. Затваряме света за 3 месеца, никой нищо не прави, не напуска дома си, освен за храна и лечение. Всички синхронно. 2. Продължаваме с периодични локални затваряния и отваряния. 3. Ваксинираме се ударно и се реимунизираме. Кое е възможно според вас? Със сигурност е невъзможно да си живеете, както искате, колкото и да ви се иска.
32
1
 
4
 
! Отговори
Идеалист преди 2 години
Не поставяйте генетични ваксини на децата си! Има и други ваксини даже в ЕС! Политиците не ни ги дават! Защото вече са взели тлъсти рушвети от американските компании!
31
9
 
2
 
! Отговори
До 30 преди 2 години
Какво ще им направят? Някога в училище идваха и си ни ваксинираха по ред на номерата. Ако ваксината влезе в календара (а то ще в един момент), наред с другите ваксини, ще си я получат децата. И какво ще стане от това?
30
14
 
0
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
Тоз жален, беден, глупав наш народ... който, заради собствената си беднотия само търси у другите печалбарството. То не беше от клинични пътеки, от фармацевтични компании, Бил Гейтс, и кой ли не друг. Опъва се народът, като магаре..."ще мра, но няма да ви дам да спечелите от работата си, мръсни печалбари". Така изглежда. Отстрани. Тъжна, грозна гледка.
29
4
 
2
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 2 години
Явно и на децата ще изкарваме сертификати. Най-добрата инвестиция към този момент. Животът цена няма.
28
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха познайте вие които си пуснахте децата на училище да плюят, какво ще им направят най-късно до 2 седмици? Вече и съгласие не трябва да се иска от вас!
27
1
 
13
 
! Отговори
Не е за вярвяне, но преди 2 години
е факт. Току-що, търсейки приказки за малки деца, попаднах на детски сайт, в който открих приказката "Хипопотамът, който се страхувал от ваксини". В търсачките излиза веднага. Прочетете я, моля! Това е още едно доказателство, че става дума за промиване на мозъци, не за здраве! Няма да спра да публикувам този пост под всяка статия за ковид и ваксинирането. Нима ще оставим децата си в ръцете на тези, които търсят само и единствено печалбата от "ваксините"???
26
0
 
5
 
! Отговори
Овцата Доли преди 2 години
и тя беше много "революционно"и многообещаващо творение на болни мозъци, но се спомина бързо и тихо.
25
2
 
21
 
! Отговори
Пророк АНТИВАКСАРИИ преди 2 години
За стария рептил нашите деца са едно нищо ,дори са опасност за поколението му ! Всички конспирации ще се окажат истина ! Нали помните ,че децата не боледуват ,не пренасят и прочие --- е сега господарите решиха друго !
24
2
 
6
 
! Отговори
Shark преди 2 години
Ммм не. Не става.
23
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На какво основание ги одобряват,като не е ясно на какво основание на какъв държавен стандарт или широк международен междудържавен за медицински фармацевтични продукти както е необходимо за изработени стандарти за серийно производство срещу представени сертификати за вложени,заложени за използване медико-фармацевтични продукти разработени на научни основания знания,познания с методи,начини за използване и приложения,гаранции стандартизирани с изградени норми по състав и съдържание за производство
22
5
 
19
 
! Отговори
Фют преди 2 години
Здрави 2 деца на милион карат тежък кромид,хронично болни 17 на мил. След ваксина случаите на миокардит /перикардит при здрави деца 24-28 на мил. , при хронично болни деца 32-36 на мил. Това е от същото изследване с което е одобрен препарата за по - малко месец. Съотношението полза=риск .Много скоро като почнат да им умират наистина децата ще стане страшно за всички прокарвали тези отрови вкл. и журналисти.
21
14
 
5
 
! Отговори
Бустерна доза ирония преди 2 години
Рyските *** *** неистово в отчаяна подривна дейност с цел дискредитиране на ваксините, но всичките до един са се набучили я с Файзър, я с Модерна и друг западен "бъркоч" нито един със сделано в тяхната матушка менте!
20
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
децата 1000 х повече при боледуване.Децата принципно не боледуват от коронката, най-много да им текнат сополките.Тука ако решат да се пробват ще имат същия успех като да опитат да прескочат пропаст на два пъти....
19
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименНе на улицата - в мола при преговарящите. Обаче нямаме сертификати за там, няма да ни пуснат. Жалко. Революцията се отменя.
18
7
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
БОЦ ГЕЙТС: НИТО ПЕДОФИЛИТЕ, НИТО ЦЪРКВА ЖЪТВАРИ УСПЯ ДА ДОКОПА ДЕЦАТА!!! НО АЗ БОЦ ГЕЙТС УСПЯХ! И ЩЕ ГИ ПРЕВАКСИНИРАМ ДО БЕЗКРАЙ! СКОРО ЩЕ ВИ СЕ ИЗЯСНИ, ЧЕ ИЗМЪКВАНЕ ОТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО ПРЕВАКСИНИРАНЕ НЯМА НИТО ЗА ДЕЦА, НИТО ЗА ВЪЗРАСТНИ!