Намаляват безсимптомните носители на COVID-19

Делта вариантът много бързо атакува организма, казва имунолог
25 ное 2021 20:52, Ния Христова
50
Намаляват безсимптомните носители на COVID-19
Снимка: Pixabay
"Броят заболелите от COVID-19, които са безсимптомни, е намалял по време на последната вълна на инфекцията", заяви алергологът и имунолог Владимир Болибок, цитиран от БГНЕС.
 
"Все по-малко безсимптомни пациенти има за сметка на пациенти със симптоми. С други думи, има повече хора, които се чувстват зле и търсят медицинска помощ - това се вижда от графиките", обясни той.
 
Медикът смята, че това се дължи на бързината, с която Делта вариантът на вируса атакува организма.
 
"Той не само се предава по-бързо от човек на човек, но и се разпространява по-бързо от клетка на клетка в рамките на един човек. Имунната система няма време да отблъсне инфекцията, така че при повече хора се появяват симптоми", каза Болибок.
 
"Освен това, поради егоизма на някои хора, статистиката не отчита всички случаи на COVID-19", смята лекарят. Според него някои от тези, които не проявяват признаци на болестта, не посещават здравни заведения, като продължават да водят активен начин на живот и разпространяват инфекцията.
 
"Също така мисля, че хората, които преди това са се убедили, че прекарват болестта от COVID-19 леко, не отиват на лекар, когато се разболеят отново. Те не искат да чакат лекар, не искат да им се нарежда да се самоизолират и т.н.", добави той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
12
 
! Отговори
ковидясъл преди 2 години
Карам си го за втори път , като пич. С всички екстри и доказан с два теста плюс пср. Явно антитела . ЦъкИли сортовете различни , като грипа.
21
3
 
8
 
! Отговори
До 18 преди 2 години
Ако това го вярвате, значи вярвате и в дядо Коледа!
20
2
 
28
 
! Отговори
Много моля преди 2 години
някой да ми обЯсни защо да посещавам здравно заведение ако нямам признаци на модерната болест.,,,аааа, това било безсимптомно и аз съм егоист! Ти да видиш, нова медицина!
19
5
 
21
 
! Отговори
до ковидясал преди 2 години
Ковид не повтаря, ако си изградил имунитет след преболедуване. Но има хора, които не изграждат такъв към някои вируси. Хлапето ми примерно не изгражда имунитет срещу Епщайн Бар вируса и поне 5 пъти досега е карало мононуклеоза. Факт. Това е положението. Лошото е , че така наречените ваксини не създават имунитет срещу Ковид и скоро не през 6 месеца ще искат бустерни дози да се слагат, ами през 3. Жалко за ваксинираните и още по-жалко за преболедувалите, защото са изкупителните жертви в истерията
18
10
 
1
 
! Отговори
великият ваксинатор преди 2 години
Явно се знае че ваксините не пазят . И че накрая всички ще минат по реда си. Но поне дава шанс. На рисковите групи.
17
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Президента на Танзания се разболя от ковид, в който не вярваше . Лекува се в съседна държава, и на респиратор е бил, не оцеля. Кармата го застигна много бързо.
16
0
 
12
 
! Отговори
ковидясъл преди 2 години
Ковида повтаря . Признават го и тука. Всяка версия ли ще караме . Дорде ни изтребят с новите мутации.
15
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако си без симптоми или с леки симптоми е добре за теб, но тези, които си заразил може и да умрат. Затова се изолират. Ако на тебе ти се е разминало леко, не значи, че не можеш да убиеш партньора си, родителите си, колегата си.
14
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако си без симптоми или с леки симптоми е добре, но тези, които си запозил може и да умрат. Затова се изолират. Ако на тебе ти се е разминало леко, не значи, че не можеш да убиеш партньора си, родителите си, колегата си.
13
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При повечето инфекциозни заболявания човекът е заразен 1-2 дни преди да прояви симптомите, т. е. в инкубационния период. През това време не знае и заразява наред. освен това има една част, които носят вируса известно време и заразяват, но не се разболяват. Това са безсимптомтите носители. Друга група имат леки симптоми, но се крият, ходят на работа, пак заразяват, не се тестват за да избегнат карантината.
12
1
 
22
 
! Отговори
МмАаНн преди 2 години
"Според него някои от тези, които не проявяват признаци на болестта, не посещават здравни заведения, като продължават да водят активен начин на живот и разпространяват инфекцията."Ами как да разберат, че са болни, като не проявяват признаци??? А бе, "журналисти", като решите да публикувате подобни дивотии, преди това си прочетете написаното.
11
0
 
5
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
До 10...Нещо като моя голфич, нема нафта в него ама никой не го энае
10
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе какво точно е безсимптомен заразен?? Едно време беше лесно. Кашляш, боли те главата, имаш температура.. казват болен си. А сега нищо ти няма чустваш се чудесно.. Ноо ти казват: Ти си без симтомен болен, но си болен..Нещо немога да го разбера. Просто някой идва и ти казва ти си заразен и болен, без значение, че се чустваш добре.
9
0
 
11
 
! Отговори
В. преди 2 години
Още един "учен" дето прави разработки на основата на графики публикувани от Днес. Това Днес данесте станали Академия, бе?
8
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е не е ли смешка , дори Папаята в Танзания се разболя и после гътнаха президента им , гледайте клипчето то е и забавно как с насмешка говори президента им :)
7
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
като са без симптоми как разбрахте че намаляват? а какво значи да си болен без симптоми? това по новата медицина ли е?
6
7
 
5
 
! Отговори
Бay преди 2 години
"Те не искат да чакат лекар, не искат да им се нарежда да се самоизолират" масово :(
5
5
 
7
 
! Отговори
До 4 преди 2 години
Oбразовайте се, хора.
4
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това с безсимптомно болни го измислиха да оправдаят тестовете дето са пълна смешка. Теста за Спин е кръвен и се изследва бая а не като тест близалка или клечка забита в носа . Мислете хора
3
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи не са болни