Нямало място за спокойствие, ще има и пета вълна на COVID-19

Трябвало да се усили тенденцията на решителни действия за ваксиниране
377
Нямало място за спокойствие, ще има и пета вълна на COVID-19
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Доц. Михаил Околийски - експерт в Офиса на Световната здравна организация у нас, заяви, че не е успокоителен начинът, по който се развива епидемията в България.

"Не знам на какво се дължат оптимистичните прогнози на част от отговорните лица, защото все още и на дневна, и на седмична база имаме висок брой новозаразили се, твърде висок брой загинали хора. Платото, за което се говори, е също много условно - особено на фона на ниския брой ваксинирани, аз не виждам никакви поводи за оптимизъм", коментира той пред БНР.

Още по темата

Според експерта от СЗО през цялото време сме в една потенциална много висока опасност, която ни различава много от другите европейски страни. Той очаква пета вълна на коронавируса у нас и смята, че трябва да се усили тенденцията на решителни действия за ваксиниране.

"Над 50 на сто ваксинирани трябваше отдавна да постигнем, а хората дори не спазват мерките. Дори Румъния е по-добре от нас. По данни на СЗО ваксинираните медици са едва 26 на сто в България", каза още доц. Околийски.

Експертът е категоричен, че здравната ни система има нужда от реформа и от СЗО са дали препоръки за това.

"Ваксинираните много рядко могат да предават вируса. Те преболедуват леко и не умират от коронавируса", посочи още доц. Околийски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


377
Още по темата: болникоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
1
 
31
 
! Отговори
До 253 преди 2 години
А защо си мислиш, че ако се ваксинираш, няма да стоиш със същата тръба в главата? Защото така ти казват тези, които продават или финансират "панацеята" ли?
212
26
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да се ваксинираш ли ? Я стой само 24 часа с тръба в главата и пак ще говорим!
211
1
 
42
 
! Отговори
Статистик преди 2 години
Големия % на ваксинираните в западноевропейските страни като Германия, Великобритания, Австрия и т.н. никак не помогна да се спре разпространението на вируса. За съжаление в ерата на свободния достъп до официални данни мнението на "експертите" е абсолютно неподкрепено от фактите. А това дали ваксинираните умират по-често или по-рядко от неваксинираните ПРИ РАВНИ ДРУГИ УСЛОВИЯ още никой не е доказал. Само празни приказки, никакви факти.
210
1
 
18
 
! Отговори
някой преди 2 години
Е НИЕ СЕ ЛИ НАПЕЧЕЛИХА?
209
1
 
28
 
! Отговори
на какво мирише преди 2 години
Зеленият сертификат за пътуване в Европа да важи след поставена трета бустерна доза ваксина. Това обсъждат европейските власти. Третата доза се предвижда да бъде поставена най-рано шест месеца след приключване на първичната схема. Според обсъжданите нови правила седем месеца след втората доза, ако нямаме бустерна такава зеленият сертификат не е активен. https://standartnews/svyat/es-s-novi-pravila-za-sertifikatite-477600.htmlРодените наскоро няма да имат време да наваксат 50 нужни дози
208
1
 
19
 
! Отговори
Втори Опит преди 2 години
Страх и Омраза по ТВПриключенията на д-р Гонзо Околийски в дебрите на дезинформацията
207
27
 
1
 
! Отговори
а преди 2 години
Кво спокойствие с това недъгаво правителство? Нулев прогрес с ваксинацията. Ще има и 6-та и 7-*** вълна...
206
18
 
3
 
! Отговори
До 245 преди 2 години
Няма ограничения, защото са масово ваксинирани. Тук процента е най-нисък и съответно агресията най-силна. Покорна глава сабя не я сече.
205
3
 
48
 
! Отговори
яаожгтн преди 2 години
Само нашите кръвожадни пропагандни медии бълват всекидневно едно и също облъчване до побъркване.Оттворете BBC например и без да знаете английски ще видите пълния контраст с нашите парцали.Дори за тяхната кралица нашите бълват повече бълвоч от техните.Те нямат сертификати нито ще им налагат, маски също махнаха.Само в държавите в ЕС жителите сме подложени на варварщини извращения.Щом най- хитрата нация вовеки го напусна беше ясно,че ни се готви нещо страшно.
204
0
 
6
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
До Асен ХАХАААА-АСЕНЕ- АСЕНЕ- АСЕНЕ-:)
203
1
 
31
 
! Отговори
юаожг преди 2 години
По какво е доцент? Шефа му Гейбрейсус е биолог, завършил образованието си в Етиопия и като министър е финансил етиопски терористични организации, каквато ръководи и в момента. СЗО е НПО сбирщина от куцо и сакато без с ъответния образователен и професионален ценз и няма нищо общо с първоначалната си дейност.Как стана така,че командват мастити доктори и учени е ясно.
202
5
 
38
 
! Отговори
Асен преди 2 години
Един колега се ваксинира, пропи се, отслабна и заживя с мъж
201
4
 
31
 
! Отговори
реджеб иведик преди 2 години
ама то това е ясно за 5 вълна ДжОрналистите чак сега ли им наредиха да я лансират???ние вече сме настроени и чакаме с нетърпение 8 и 9 вълна....е ще я дочакат тези които оцелеят...иначе тезата за намаляване на населението конспирация била а???????...те всички концпирации след време все истина се оказват,защо ли е така???така че чакайте вие родните лекари където "се грижели за вашето здраве"да ви "лекуват"!!!и да не забравите вечер да им ръкопляскате от терасите докато ви унищожават ***!!!
200
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ти явно гледаш много вярни факти. само дето е точно обратното
199
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Околийски, вземи една дебела краставица, намажи я с чили и се самоваксинирай по няколко пъти отзад....всеки ден, докато придобиеш голям разширитет
198
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фактите говорят, че колкото повече ваксинирани, толкова повече рестрикции. А за пета вълна - ясно, че ще я направите и ще се спаси само този, който си изключи телевизора.
197
2
 
4
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
и аз тъ поткрепям Чумавото времи и ша напроим точно тува кое си написал и нема да онодим софито и нема да берем джилезо никога и ша си мием мокара ридовно
196
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ вият на умрело.
195
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чумaви кукловоди.
194
4
 
36
 
! Отговори
Човек от народа преди 2 години
Гн Околийски разкарай се от България и ходи да лижеш зад ници в Брюксел че на българите им писна от експертни мнения