Португалия въведе задължителен отрицателен тест и за ваксинирани

Има скок на заразените с COVID
Обновена: 26 ное 2021 07:24 | 26 ное 2021 07:10, Анисия Иванова
93
Португалия въведе задължителен отрицателен тест и за ваксинирани
Снимка: БГНЕС

Португалия въведе отново някои наложени заради пандемията ограничения, по-малко от два месеца след отмяната на повечето забрани и след като постигна целта за ваксиниране на 86 на сто от населението срещу COVID-19, съобщи Асошиейтед прес.

Неотдавнашното нарастване на броя на заразените принуди правителството да предприеме тези мерки, заяви премиерът Антониу Коща, като подчерта, че увеличеният брой заразени въпреки всичко е под равнищата, отчетени в други европейски страни.

От 1 декември носенето на маска на закрити обществени места ще бъде задължително, а за влизане в ресторанти, киносалони и хотели ще се изисква дигитален сертификат, доказващ ваксинацията или възстановяването от коронавируса. Но дори ваксинираните ще трябва да имат и негативен тест, за да посещават болници, домове за възрастни, спортни събития, барове и дискотеки.

Всички пристигащи със самолет от чужбина ще трябва да покажат негативен тест. И в този случай освен ваксинация ще се изисква и отрицателен тест - писиар или бърз антигенен, направен 72 часа или съответно 48 часа преди заминаване. Авиокомпаниите ще бъдат глобяване с 20 000 евро за всеки пътник, превозван без необходимия тест.
Освен това правителството препоръча на гражданите да се тестват редовно и да работят дистанционно, когато е възможно.

Коща добави, че поставянето на бустерни дози е ускорено. Той подчерта, че мерките се налагат заради нарастването на броя на случаите в други страни от ЕС и наближаването на зимата, когато обикновено нараства броят на дихателните инфекции. Освен това семействата ще бъдат в близък контакт по коледните празници.
Властите казват, че в момента не се налага нов локдаун, защото болниците се справят.

Португалските здравни власти съобщиха днес за 3150 нови случая и 15 починали вследствие на коронавируса. На 1 ноември Португалия отчете по-малко от 500 нови случая.

Близо 18 400 души починаха вследствие на COVID-19 от началото на пандемията в страната, чието население е 10,3 милиона. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
25
 
! Отговори
сакмайдик преди 2 години
Когато прочетох преди няколко дена,че Португалия ..вече няма кого да ваксинира,,защото всичко де мърда е ваксинирано...си казах..:" Ей...и тия ги чака повишаване на заразените,,маски,локдауни и затягане на мерките.." и...познах. То не е трудно...я вижте.какво става в Израел....
39
23
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коментаторите много сте силни, но починалите в Португалия вчера са 15 от които 12 над 75 годишна възраст. В България всеки ден по десет пъти повече жертви. Тук се тества много и здравната система е безупречна, смс, телефонни обаждания, а и хората са съвестни, преди да се съберат за рожден ден или семейно събитие, по един бърз тест. Никой не иска локдаун,защото обедняването е осезаемо. Не е до страх от вируса, а от последствията за образование,икономика, туризъм, култура...всичко..
38
0
 
19
 
! Отговори
Кунчев младши преди 2 години
Абе къде е батко?с 3 дози повече от месец го няма....
37
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно до Коледа и страната която ни беше давана за пример ще и се наложи да затвори,да видим тогава мисирките какво ще измислят?
36
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е най-ваксинираната държава в ЕС! И проблема им очевидно не са неваксинираните както виждате. С право въвеждат тестове и за ваксинираните, тъй като те дори са по-опасни със сертификатите си. Отделен е въпроса дали тия тестове са адекватни. Но пък бустера върви на макс в Португалия. Да ги видим. Гарантирам, че и с 3 бустера следващата зима ще са още по-зле от сега.
35
1
 
27
 
! Отговори
Ваксините работят! преди 2 години
За тия специално гледах репортаж и в него казаха, че практически вече нямало кого да ваксинират. Този процент, който дават е от цялото население. Другите са бебета и съвсем малки деца. А сега вижте какво става!
34
1
 
32
 
! Отговори
9 преди 2 години
Ку ку! Навсякъде където поставянето на препарат тече с пълна сила има скок на заболелите! Що така?!
33
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само аз ли не виждам логиката? При поставени две дози на 86 % от населението, случаите растат, затова ще слагат трета доза от нещо, което очевидно не върши работа! Има нещо гнило в цялата тая работа!!! Много гнило!!!
32
0
 
7
 
! Отговори
ля ля преди 2 години
много првилно! подкрепям ги защото се оказва че направиха с тези ограничения неваксинираните като в пансион с голям двор!!! резил е да се следва политиката на САЩ - те и те не знаят на къде отиват!
31
0
 
31
 
! Отговори
доц. Мангъров преди 2 години
Португалия, Австрия, Германия, Франция, Италия, Англия, Австралия, Израел... да продължавам ли още ? Локдауни, сертификати, задължителни ваксинации... да продължавам ли още ? Слaгачитe на Бил Гeя, Фаучи, СЗО.. да продължавам ли още ?
30
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иначе се казваше на простолю-дието "Ваксинирайте се, за да имате пълна свобода на придвижване, излизане, пазарува, да си имате зелен сертификат - достъп до всичко". Сега дали ваксаните се чувстват излъгани и подведени? Правят си каквото си искат с тях.
29
0
 
25
 
! Отговори
Ннн преди 2 години
Правилно! Точно ваксинираните разнасят заразата, защото им е позволено да ходят навсякъде, нищо че кашлят, кихат, плюят...
28
35
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пазят си хората. Вчера имат 15 починали. Антиваксърска България загуби 113 души. Но Юнакът Балкански се смее на Португалия. Лудост някаква. Само заплащане на лечението от Ковид в болница ще ви оправи.
27
0
 
25
 
! Отговори
Театър Сълза и Смях преди 2 години
Ай чиститУ ваксърееее......!
26
0
 
25
 
! Отговори
Фен преди 2 години
Завиждам им! Чакам с нетърпение да стигнем техния процент на ваксане. Който е всъщност 95% от тези понадлежащи на ваксина, а процента споменат в статията е на тоталното им население с пеленачетата. Медиите хитруват с цифрите както е удобно на плащащите им.
25
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Некав филм на ужасите, бате
24
3
 
12
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 години
Яко дупчене и за неблагодарния българин,всеки месец по една ваксина ей тъй да не губите тренинг.
23
1
 
39
 
! Отговори
Бай Тошо преди 2 години
Айде да вие честито ваксини раните . Аз нали писах не знам преди колко време. Пари пари пари. И ми трупахте минусите. Влака тръгна билета скочи четворно. Да ви е честито
22
2
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кунчев беше прав- при 90 процента набодени маските паднаха. Който разбрал-разбрал.
21
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Вируслав- А нашите плитически корум-пета ни обещаха че при 60%, както пише в дебелите медицински книги, ще ни оставят на мира да живеем пак нормално. И аз им вярвам. Затова вече си записах час и за жената и децата. Че не се търпи вече.