Антонио Гутериш настоява за "глобален план за ваксинация"

Всеки да има достъп до ваксини, тестове и лечение на COVID-19
30 ное 2021 20:53, Анисия Иванова
43
Антонио Гутериш настоява за "глобален план за ваксинация"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш предупреди във вторник, че само "глобален план за ваксинация" може да сложи край на пандемията COVID-19 и нарече "неморално" неравномерното разпределение и използдване на ваксини по света.

Докато страховете от новия щам на вируса Омикрон разтърсваха световните пазари, Гутериш повтори отдавнашните си призиви за координиран отговор на пандемията по време на виртуална среща на външните министри от коалицията на Групата на 77-те развиващи се страни и Китай.

"Единственият изход от глобалната пандемия - и от тази несправедлива и неморална ситуация - е чрез глобален план за ваксинация", каза той.

"Въпреки разработването на ефективни ваксини в рекордно кратки срокове, през 2021 г. са починали повече хора, отколкото през 2020 г.", добави той и заяви, че болестта "продължава да сее хаос както в развитите, така и в развиващите се страни".

"Всеки, навсякъде трябва да има достъп до ваксини, тестове и лечение на COVID-19", каза той.

Гутериш заяви, че "цялата система на ООН" подкрепя стратегията, изложена от Световната здравна организация, за ваксиниране на "40 % от хората във всички страни до края на тази година и 70 % до средата на 2022 г."

Според данни на ООН само 12 държави със средни доходи, 27 държави с по-високи доходи и 71 държави с много високи доходи са достигнали тази граница от 40 процента сред населението си, съобщи БГНЕС.

Нито една държава, класифицирана като страна с ниски доходи, не е достигнала същото ниво. Към 25 ноември 4,15 милиарда души са получили поне една доза ваксина срещу коронавирус, като 3,2 милиарда от тях са напълно ваксинирани

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
12
 
! Отговори
. преди 2 години
И димът от тяхното мъчение ще се издига до вечни векове; и ония, които се покланят на звяра и образа му, не ще имат отдих ни денем, нито нощем, нито кой да е, който приема белега на името му.
9
3
 
17
 
! Отговори
. преди 2 години
Ако някой се поклони на звяра и на неговия образ и приеме белег на челото си или на ръката си, той ще и да пие от виното на Божия гняв, което е приготвено чисто в чашата на гнева Му; и ще бъде мъчен с огън и жупел пред светите ангели и пред Агнеца.
8
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо,ние милиардите "опитни свинчета" не съставим един як глобаллен план,за да изметем цялата глобална политико-фармацевтична мафия,заедно с нейните кукловоди,че най-после светът да миряса,ДОКАТО ТЕЗИ МАСОИ УБИЙЦИ НЕ СА ГО УНИЩОЖИЛИ?!Разберете,това е единственият начин да се спасим и като индивиди и като човечество!!!
7
2
 
10
 
! Отговори
Fcuk преди 2 години
Опааа
6
3
 
49
 
! Отговори
Лудост преди 2 години
Да обобщим - най-бързо скалъпената ваксина в историята трябваше да пази от Алфа, после серщу Делта, сега срещу Омикрона и така до.. Първо "ваксината"пазеше 1 година, после 9 мес, после 6 мес, а сега на 3 мес трябва да се боцкаш, като първия месец не се проявявала!? Лудост е да правиш многократно едно и също нещо и да очакваш различен резултат. Тази течност не пази срещу нищо, но пропагандата продължава с още по-бесни темпове - докога?
5
2
 
24
 
! Отговори
Тато из Правец преди 2 години
,,План Калерги,, !!! 500 000 000 души ще останат живи!¡ Под еврейска доминация!!?
4
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гутериш да каже къде е Кунчев.
3
2
 
24
 
! Отговори
. преди 2 години
И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата или на челата им; за да не може никой да купува или да продава, освен оня, който носи за белег името на звяра или числото на неговото име
2
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не мога да отговарям за всички антиваксъри по света,но за мен си съм не на 100 а на 1000% сигурен че никога няма да бъда ваксиниран!!
1
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя пък от какъв зор се разпорежда с живота ми? Ами ако аз реша да му направя нещо лошо?