Диян Стаматов: Тестването в клас няма да се случи, няма тестове

Кацаров да поеме шамарите, които директорите отнасят, иска той
30 ное 2021 23:00, Анисия Иванова
37

"Пари има, а тестове няма. За голяма Германия има, а за малка България - няма. Тоест някой е направил неправилна обществена поръчка. Този човек трябва да си поеме своята отговорност", заяви директорът на 119 СУ "Акад. Михаил Арнаудов" Диян Стаматов пред "Денят ON AIR".

В неговото училище едва 9% от учениците са ваксинирани, около 4-5% са преболедували, а желаещите да се тестват със собствени средства са около 15%.

"Тестът да се извърши в лицензирана лаборатория два пъти седмично и цената не е толкова ниска, колкото на тестовете за малките ученици от 1 до 4 клас. Вероятно би могло да има отделни класове, които да са съгласни, но това създава много лошо противопоставяне: една мотивирана част биха се върнали в училище за сметка на семейния бюджет", обясни Стаматов в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му е време здравният министър д-р Стойчо Кацаров да поеме шамарите, които директорите на училищата отнасят ежедневно.

"Здравният министър направи крачка, с която ни затвори изведнъж, и сега стъпката за връщане към отваряне на системата е много трудна, много бавна, невъзможна като че ли. Ние преминаваме от "тъмночервената" към по-спокойната зона, но се появява и нов опасен вариант", изтъкна директорът на 119 СУ.

Според Стаматов решението е преминаване към ротационно обучение в цялата страна, въпреки влошената епидемична обстановка.

"Здравният министър трябва да приеме нова форма на гъвкавост спрямо учениците. Тестването в този му вид няма да се случи, защото няма тестове. След като ги няма, трябва да се върнат учениците въпреки тази ситуация и да започнем принципа на ротацията, независимо от "тъмночервената" зона, в която се намираме", посочи той.

Стаматов е категоричен, че в никакъв случай не трябва да се допуска противопоставяне на едни или други ученици на базата на финансово положение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
8
 
9
 
! Отговори
До 15 преди 2 години
Вирусните заболявания протичат с т.нар. инкубационен период - времето от заразяването до появата на симптоми. Вирусът навлиза в клетките ви (заразяване) и започва да се размножава (Вие го инкубирате в собствените си клетки). Симптомите настъпват чак когато се е размножил толкова, че предизвиква имунната система почва да го бори здраво. При всички вирусни болести сте заразен за другите ПРЕДИ да усетите симптомите (обикновено 1-2 дни). Тестването е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.
11
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се тестват здрави хора е безумие!
10
30
 
4
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
Решението е ваксинация. Децата на запад си ходят на училище. Тук няма да ходят, за което са виновни родителите им. Има около 40 хиляди ваксинирани деца у нас. Само толкова. Или около 20 хиляди нормални семейства, ако приемем, че всяко има по 2 деца. Резил, от покрайнините на Европа.
9
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не вЕрвайте на тоз говорител на пандемията.Поредния с поредното си изказване,ни съобщава,че едни пари още не са дошли или вече са в нечий джоб.А иначе,децата ще продължават да се гърчат в една фейк образователна система,но неговите ако ги има ,са в точното училище,за да израстват бодра смяна на татя си,в полагане основите на новия св.ред у българско.
8
13
 
10
 
! Отговори
Тестове няма преди 2 години
Радев открадна парите не само от Хемус ! Всеки понеделник се теглят по 500 милиона лв. Нов заем и изчезват ! Къде са парите ?!
7
4
 
32
 
! Отговори
SS преди 2 години
не здравният министър, а министърът на просветата трябва да си дава оставката!
6
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сваляйте наморниците в градския.Не си дишайте бактериите!
5
6
 
28
 
! Отговори
Хъх преди 2 години
При все, че много уважавам Диян Стаматов и съм завършил преди десетилетие и нагоре 119-то СОУ, ама тия тестове бяха пълно малоумие.Най-малкото ЗАЩО не ги добавяха в общата бройка тестове, направиха се 600 000 (!!!) теста за този период и щеше да покаже, че за толквоа тестване я има, я няма 50 потвърдени положителни теста, ама това бърка по опорката на медиите и на враговете на демокрацията и няма как да се допусне! Страх да има трябва, по 10 игли да си набием отвсякъде като игленици да станем!
4
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А тестването в НС ще се случи ли, след като в 47 НС ще е пълно с анmиваксъри и депутати без зелени сертификати? А?
3
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То се знаеше, че няма да има тестове и всичко беше предизборни манипулации и инсинуации.
2
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много странно. Как така започна да говори за ротационно обучение. Преди само за тестове говореше.
1
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я, този днес говори разумни неща... Какво ли му е станало?