От днес: Карантина и за ваксинирани българи, влизащи във Великобритания

Тя ще продължава до получаване на негативен резултат или до 14 дни след пристигането
Обновена: 30 ное 2021 07:45 | 30 ное 2021 07:40,
35
От днес: Карантина и за ваксинирани българи, влизащи във Великобритания
Снимка: БГНЕС

Великобритания с нови изисквания за ваксинираните българи или граждани на страни извън червения списък. От 4 часа днес те трябва да си направят PCR тест до 2 дни след пристигането си и да се самоизолират до получаване на негативен резултат.

Карантината продължава до получаване на резултата или до 14-ия ден след влизането в страната, в зависимост от това кое от двете обстоятелства настъпи по-рано. Всички, които са били в контакт с предполагаем случай на варианта „Омикрон“, също трябва да се самоизолират, независимо дали са били ваксинирани, информира посолството ни в Лондон.

Остава в сила и изискването за попълване на формуляр за локализация на пътника. Тестовете при пътуването до Великобритания се резервират предварително през портала: https://www.gov.uk/find-travel-test-provider.

Още по темата
Българските граждани, които не са напълно ваксинирани, трябва да направят тест за COVID-19 в рамките на 3 дни преди отпътуване за Великобритания. Те трябва да резервират и заплатят PCR тестове за втория ден и осмия ден от пристигането си, както и да попълнят формуляра за локализация на пътници в рамките на 48 часа преди да пристигането им.

След това те трябва да останат под карантина за 10 дни у дома или друго място, където са отседнали, и да направят PCR тест за COVID-19 на или преди ден 2 и на ден 8. Ако тестът за втория ден е положителен, гражданите трябва да се самоизолират за 10 дни. В този случай не е необходимо да се прави тест за осмия ден.

Ако тестът за втория ден е отрицателен, трябва да бъде направен и тестът за осмия ден. В случай че тестът на осмия ден е положителен, гражданите трябва да се самоизолират за 10 дни.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Лондон. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
2
 
! Отговори
Стела преди 2 години
А за "великобританци", влизащи в България, няма ли да има? Ако искаме да си изкараме празниците нормално, трябва да ограничат влизащите, а не нас, които сме си тук.
28
0
 
5
 
! Отговори
Край преди 2 години
Свободното движение на хора приключи
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 6 Ааа,недей така.Преди 6 месеца твърдяха не само че ваксинираните не могат да се заразят и да предават заразата,а и че като си ударят една дозичка всичко приключва и ще ги оставят на мира.Доста мои познати се ваксинираха само и единствено заради последното и сами си го признават.Само че какво се оказа, едно че ваксинатавърши работа в има-няма 35%от случаите и че едната(или двете)дозички станаха на 3,4 и сега си казаха че ще е мин.на 9 м.Аз лично залагам веднъж на 6м и така до безкрай
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много закъсняла реакция с контра мерките - не можаха да ходят лятоска на родното черноморие, сега ще ни спират да влизаме на мухлясълият им остров, та.шак братче.
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много фалшиви сертификати в БГ ... как да Ви вярваме????
24
1
 
10
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Ваксините нали даваха свобода!?
23
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От прочетеното става ясно че Англия е ЗАТВОРЕНА за ганчовци-туристи.
22
4
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 24 преди 2 години
Моята е друга гледна точка ......Жена ми преди година също се разболя - тежка двустранна, кислород , Ремдесивир и т.н. Удари я в панкреаса , възстановява се още.. Даже и през ум не и минава за ваксина - има достатъчно антитела и ИМА ЕСТЕСТВЕН ИМУНИТЕТ .Останалите от семейството даже и не кихнахме тогава , имаме антитела и ни ПАЗЯТ И ДО СЕГА.
21
2
 
9
 
! Отговори
Неваксиниран преди 2 години
До Анонимен (24) - Да приемем, че си изкарал тежък "ковид", а не стандартен грип... Защо обаче взимаш само себе си за пример? Ами силно преобладаващото мнозинство, което го изкарва "на крак"? Всяка болест от подобен тип протича индивидуално и винаги има тежки случаи, включително и смърт. Това не оправдава истерията, която тече вече близо две години...
20
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди година изкарах вируса в болница,не е леко грипче гарантирам,моите симптоми нямаха нищо общо с грип освен може би двустранната пневмония,но ме удари и в бъбреците и в коремните органи.Та имам и две ваксини,сега ще си направя и бустерната.Имам и против грип.Ако трябва ще се ваксинирам още 10 пъти само да не се разболея от това леко грипче не питай старило а питай патило както се казва!
19
1
 
2
 
! Отговори
До#22 преди 2 години
Хах каде мислиш че съм , тук в Англия така ги карантират че им препоръчват мммарихуана всеки ден даже
18
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен - Ахаахахахах *** айде сега на ви ваксина !!! - ... - айде, майде няма, т'ва е положението! Имидж имаме! Шъ нъ карантинират, даже нашенци да се ваксинират пред тях, щото не се знае!
17
2
 
6
 
! Отговори
Ваксин Ваксинов преди 2 години
Ха-ха-хаааааа.......
16
8
 
8
 
! Отговори
Борис Джонсън преди 2 години
За страната на фалшивите сертификати, ще е така
15
8
 
9
 
! Отговори
Хах преди 2 години
Как се изгавриха с вакснатите да им е за урок! Хем набоден, хем карантина, хем ти бъркат по отверстията.. хаха. Четем в друга статия, че англичаните си ходят на барове, ама щом е за българи - карантина. Кога ще им просветне на хипохондриците, че това нещо наречено "ваксина" не е такова и може да си докарат тежки здравословни проблеми за в бъдеще.
14
1
 
3
 
! Отговори
Кунчо Ангелов преди 2 години
Новият ми офис е на Орландовци, парцел 6969! Който иска да дойде да ми прави компания!
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А зимата тепърва започва.
12
2
 
12
 
! Отговори
Леле преди 2 години
И сега как ще се ходи "на Гърция"???Ваксина 5-6 игли, зелен сертификат, карантина, тест и ако остане време почивка!!! Хахахахаха
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 8. Да, карантинират ваксинирани българи, които не е ясно всъщност дали са ваксинирани.
10
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Странно. Ваксинирана Англия въвежда задължителен ПСР тест и карантина при влизане независимо дали си ваксиниран, а от първи декември Кацаров отменя тестовете за пристигашите даже и от червените зон