МОН няма достатъчно тестове за учениците в понеделник

Нужни били още над 150 000 за тестване веднъж седмично
29
МОН няма достатъчно тестове за учениците в понеделник
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Още над 150 000 неинвазивни теста трябват на МОН, за да върне всички ученици в клас от понеделник, 6 декември, дори ако ги тества само веднъж в седмицата.

Още по темата


От МОН информират, че 678 111 са всичките ученици в страната, без област Кърджали, в която заболеваемостта е под 250 на 100 000 души и училищата са отворени без тестване.

В момента МОН разполага с 520 260 теста - 430 660 от тях са разпределени в училищата и все още не са използвани, а в склада на БЧК са налични 89 600 теста.

Към момента няма никакви налични тестове за изследване на учениците на 13 декември тази година.

Досега МОН е получило от Министерството на здравеопазването общо 1 597 460 теста, информират от образователното министерство.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: МОНученицитестове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Махайте ги тези смешни тестове! Само се харчат пари на вятъра! ООО, чакай малко, нали трябва да се вземат едни пари! Няма как да стане :) Мъни Мъни Мъни
4
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Странно ,защо точно сънародниците ни от Кърджали и район, са най-обкагодетелствани в ситуацията и днес, и преди.На какво се дължи тяхното спокойствие и неприкосновеност, в предвид случващото се?Защо там децата са по-спокойни в училище,там мерки не са въвеждани,защо?Свързано ли е с Корана?
3
2
 
9
 
! Отговори
Еваларка преди 2 години
Тия забъркаха *** ти кашата от нещо толкова просто! И да се готвите за четворната коалиция - вие си я избрахте.
2
0
 
21
 
! Отговори
Нямам думи! преди 2 години
Пръсват се толкова мноооого пари за нищо! Алоооо, господата - управници, вместо да прахосвате купища пари за безсмислени тестове, които ги фалшифицират, по-добре с тия пари направете ремонт на болниците в България, които повечето в БГ са в ужасно състояние, на училищата, на домовете за възрастни и т. н.! В каквото най-нетрябва, в това се прахосват държавните пари!
1
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стойчова работа - е туй ще стане като нарицателно за "и ди от"