Омикрон може да влоши ситуацията в Европа

СЗО: Щамът на коронавируса вече е открит в 38 държави
Обновена: 3 дек 2021 19:24 | 3 дек 2021 19:03, Веселина Йорданова
42
Омикрон може да влоши ситуацията в Европа
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Увеличаването на броя на инфекциите с COVID-19 в Европа през последните два месеца се дължи на щама Делта, но Омикрон може да влоши ситуацията, казва Мария Ван Керхов, ръководител на техническия екип на звеното за спешни заболявания на Световната здравна организация.

"През последните два месеца наблюдаваме ръст в Европа. И това се дължи на щама Делта А новият щам може да влоши ситуацията", каза тя по време на онлайн сесия за въпроси и отговори, посветена на ситуацията с коронавируса.

Затова според нея е изключително важно да продължи подкрепата за епидемиологичните мерки, насочени към ограничаване на разпространението на Делта варианта. По-специално трябва да се засилят кампаниите за ваксиниране, предаде БГНЕС.

Щамът на коронавируса Омикрон вече е открит в 38 държави.

"Получихме съобщения за наличието на варианта Омикрон от 38 държави", каза тя и обясни, че това са държави, разположени във "всичките шест региона" на СЗО.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още по темата: ЕСкоронавирусОмикрон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
12
 
! Отговори
Кодапрайш преди 2 години
Може да я усложни, може да не я усложни, но такива заглавия в медиите със сигурност я усложняват.
14
2
 
19
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
СЗО: ВАКСИНИТЕ СА СЛАБО ЕФИКАСНИ СРЕЩУ ОМАКАРОН И Е НУЖНО БУСТЕР ЗА ПОДСИЛВАНЕ :) С БУСТЕР ШАНСОВЕТЕ ВИ СА ПО-ГОЛЕМИ! СЛЕД НЯКОЛКО МЕСЕЦА ЩЕ ИМА И БУСТЕР СПЕЦИАЛНО ЗА ОМАКАРОН, НО ТОЙ Е РАЗРЕШЕН САМО АКО СТЕ ПРЕДИ ТОВА ВАКСИНИРАНИ ! СЛАГАЙТЕ , ЧЕ ПО ГРАФИК ДРУГАТА ГОДИНА ПУСКАМЕ ОМЕГА МАКАРОН ЩАМА И ТОТАЛНО ЩЕ СТЕ НАЗАД С ВАКСИНАЦИЯТА И БУСТЕРИТЕ АКО ОЩЕ НЕ СТЕ ПОЧНАЛИ!
13
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Писна ни от сутрин до вечер да ни облъчвате с тоя коронавирус и да ни стресирате
12
2
 
9
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
следващият вирус ще доиде от сев полюс от белите мечки докато не се редуцирачовечеството няма да мирясат световните аку-ли
11
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЮАР съобщиха , че боледуват масово децата и те им пълнят болниците. В Европа има доста малко случаи, предимно ваксинирани, затова са леки. Ще видим в бъдеще в България. Пак българският народ ще бъде контролна група. Неваксинирани над 18 години , как ще карат омикрото. Драмата ще продължи.
10
3
 
11
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Е .... добре де !??? Две години ограничителни мерки и ми ограничихте дедовия !!! И си продължава с куХата си картуна ...ограничителни мерки та ограничителни мерки !? До кога бе г-жа Хайл еди коя си , докато си жива ли ?
9
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може ама не може. Престанете да си измисляте глупости.
8
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СЗО са мошеници ...защо държавите с 70...80.и повече проценти ваксинирани имат по 30 50000или 70 000 в Германия на денонощие но крият колко са починалите ,явно че ваксините на работят ,защо мерките са и за ваксинираните с три дози
7
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само минавам да вмъкна един факт който опровергава ЛЪЖИТЕ които пишат всеки ден, до сега няма НИТО ЕДНА жертва на тоя *нов щам* от който трябва толкова много да сме уплашени.
6
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спрете се най-после аман от вас и непрекъснатото ви облъчване. Нали уж напълно ваксинираните в по-голямата част на Европа са над 85% или от СЗО си признават, че ваксините не работят.
5
5
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
БИЛИ: ВЪПРЕКИ ВАКСИНИТЕ И ВЪПРЕКИ МЕРКИТЕ ВЕЧЕ ЗАРАЗИХМЕ 50 ДЪРЖАВИ И Е МНОГО ЛЕСНО!! ПРЪСКАМЕ БАГАЖА ПРЕДИ ДА ГО НАТОВАРИМ В САМОЛЕТИТЕ И ОСТАНАЛОТО ГО ВЪРШАТ ПЪТНИЦИТЕ, ПИПАТ ТУК, ПИПАТ ТАМ И ГОТОВА РАБОТА А ПОСЛЕ И САМИТЕ ТЕ ЗАРАЗЯВАТ !
4
4
 
22
 
! Отговори
вижда му се края преди 2 години
Омикрона играе ролята на ваксина!Той е силно заразен,но се боледува леко без странични ефекти!Някои дори не знаят,че са го хванали!
3
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пристигна ли вече тоя дзвер в България?
2
3
 
20
 
! Отговори
Уффффф преди 2 години
Само глупости. Пари се разиграват.
1
4
 
27
 
! Отговори
121212 преди 2 години
Не вирус, а бизнес.