МЗ: Само 7 области в страната остават в тъмночервената зона

Спада заетостта на болничните легла за пациенти с COVID-19
6 дек 2021 13:38, Анисия Иванова
9
МЗ: Само 7 области в страната остават в тъмночервената зона
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Само 7 области в страната остават в тъмночервената зона по показател 14-дневна заболяемост на 100 хил. души  население. Това са областите Враца, Габрово, Монтана, Перник, Русе, Софийска област и София–град. В жълтата зона, със заболяемост до 250 на 100 хил. души население, освен област Кърджали вече е и област Силистра, съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

Още по темата

В червената зона, където 14-дневната заболяемост е от 250 до 500 на 100 хил. души, към днешна дата се намират областите Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Добрич, Кюстендил, Ловеч, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Разград, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол.

Спада и заетостта на болничните легла за пациенти с COVID-19. Към 5 декември 2021 г. 38% са свободните легла. 38,6% са свободните легла за консервативно лечение на пациенти с коронавирусната инфекция, а от интензивните легла в страната свободни са 32,3%.

 


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
доц. Мангъров преди 1 месец
Преди няколко дена излезе новината, че Габрово е на ТРЕТО място по брой ваксинирани в БГ... първи влязоха в тъмночервената зона и последни ще излязат. ХА-ХА-ХА
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А, да Габрово, понеже все е в тъмночервено и всеки в областта вече за две години изкара по 5-6 пъти, че да навакса бройките. Стават смешни от РЗИ и общината в идеята да лижат подметките на ковид мафията. То няма толкоз население в тази малка област, колкото бройки надписват постоянно.
5
2
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 месец
Предполагам почти всеки вече е забелязал, че поставянето на ваксина почти веднага променя мисленето на вакасинирания ... Ако не сте огледайте се(може даже да се вгледате в себе си...). От заклети антиваксъри или подлагащи на съмнение всичко, някои от късно бодналите се (било то не издържали на натиска, било то по икономически причини ....), веднага се превръщат в почти в ултра ваксъри, по-агресивни от бивши пушачи когато се пуши около тях... и вече готови да се боцкат колкото пъти им кажат...
4
6
 
2
 
! Отговори
Годжи преди 1 месец
Махай тефтера
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Болестта остава само във ваксинираните държави, добре че ние проявихме мъдрост.
2
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи нарушават собственият си прословут план писан цяло лято от най-големите експерти имено с цел да се избегне хаос и да има контрол над заболеваемостта. София -тъмночервена зона. Какво правят тогава големите ученици в училищата да обменят вируси плюейки дружно в класната стая. Има си ясни правила- над 500 на 100000 заразени, учениците минават онлайн. Като спаднат под 500 се връщат на ротационен принцип и под 250- всички в клас!
1
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Макар, че никой не спазва така наречените мерки, явно мерките действат и заболеваемостта спада ;)