Рекорден брой починали от COVID-19 в Гърция – 116 души за ден

Правителството иска да ваксинира 750 хиляди деца
7 дек 2021 11:08, Елка Василева
60
Рекорден брой починали от COVID-19 в Гърция – 116 души за ден
Снимка: архив, БГНЕС

Рекорден брой починали от COVID-19 на дневна база регистрира Гърция, съобщават местните медии. През вчерашния ден в страната са регистрирани 116 смъртни случая. В интензивни отделения са настанени 714 души, а новозаразените са 4943. Потвърдени бяха и още два случая на заразени с Омикрон, като така случаите на заразените с новия щам на вируса в страната станаха трима, уточнява в. "Катимерини".

Още по темата

За постепенно увеличаване на броя на гражданите над 60-годишна възраст, които си поставят ваксина пише още в. "Катимерини". Нарастване на интереса към ваксинацията се регистрира от момента, в който правителството обяви задължителния й характер за възрастните хора. Само вчера са направени 92 404 ваксинации, като 35 895 от тях са били с първа доза и 52 534 - с трета.

Ваксинационната кампания срещу COVID-19 навлиза във важна фаза, пише гръцкият в. "Прото тема" по повод началото на ваксинирането на деца на възраст между 5 и 11 години. Платформата, чрез която ще се правят заявки за ваксинация, ще бъде отворена в петък.

Децата ще бъдат ваксинирани с препарата на Пфайзер, който получи одобрение за употреба в тази възрастова група от Европейската организация по лекарствата. Плановете на правителството е ваксинацията да стартира на 15 декември като целта е да бъдат обхванати 750 000 деца.

От началото на пандемията в Гърция са регистрирани 164 011 случая на заразени деца от 0 до 17 години. Само през последния месец регистрираните случаи при деца са били девет хиляди, отбелязва изданието.

За сериозен натиск над болничната система в Атина, където постъпват пациенти от района, пише в. "Етнос". Капацитетът на интензивните отделения в държавните болници в столицата е запълнен на 90 процента. Обикновените COVID отделения са пълни на 70 процента, отбелязва изданието.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
няма страшно гърчулята ще се оправят .Те са шампиони по крадене.
51
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От нас няма по добри по смъртност, ние 208 човека не ги броим за рекорд. Кога ще направят статистика в отделните болници какъв е процента или бройката на починалите. За всичко ни информират само за това не. С надежда вкарваме близките си и повече не ги виждаме заради некадърници. Какъв е смисъла от подобно нещо.
50
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изказване на медицинска сестра от Австралия:"Болниците са пълни с ваксинирани с нежелани реакции от ваксините. Експериментът с ваксините се оказва много пагубен за хората." Причините за това са приписвани на Делта варианта.
49
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Гърция имат повече новозаразени на човек от населението от България и по-малко починали. Явно ваксинирането е смъкнало смъртността и в Гърция.
48
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е, като се ваксинират по 100 000 души на ден. Зависимостта е право пропорционална на броя на ваксинираните.
47
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Страните променят стратегията си. Вече и за 10 починали ще твърдят, че е огромна опасността за здравната система. В Германия например нещо подобно правят. 400 починали се смята за апокалипсис като всеки ден от други причини умират 3-4000 души. Сега като се разпространи омикрон и смъртността падне, ще ни задължават да се ваксинираме, защото бил много заразен. Луда работа....Нормалните хора трябва да са против всички подобни задължяващи кампании.
46
1
 
5
 
! Отговори
До Веселин преди 2 години
Ало, ти, който сам писа, че си клошар, гледай си кашоните и не пиши глупости. Никой не ви вярва.
45
5
 
11
 
! Отговори
Това е положението преди 2 години
116? Хахаххахаха При нас, при 4 милиона по-малко население, рекорда е 310 починали за денонощие. Важното е че Кацата и Рундю отчитат справяне с кризата.
44
2
 
10
 
! Отговори
Ехааа преди 2 години
При тях 116 е рекорден брой, при нас 200 е справяне с четвъртата вълна! Да им пратим Кацата да видят, че до сега никакъв проблем не са имали реално!!!
43
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слаба работа са тез Гърчоля. Биеме ги почти 2:1!
42
5
 
16
 
! Отговори
Чоко преди 2 години
На всеки умрял ваксиниран да се присъди висш Държавен орден. Не стига , че се е ваксинирал ами имал нахалството да ум*ре.
41
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Много сте спрели, антиваксърите! Лазерен лъч ме може да ви проникне в мозъка." Прекланям се пред твоята гениалност!! С третата доза ли я постигна? Бързо ще си сложа 5-6 дози да стана по-умен от теб!!!
40
6
 
15
 
! Отговори
Чоко преди 2 години
И какво като се набодохте. Пак *** като кучета.
39
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все едно чета коментари отпреди една година. Много сте спрели, антиваксърите! Лазерен лъч ме може да ви проникне в мозъка.
38
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много вакси , много ..... ;)
37
5
 
10
 
! Отговори
Хаха рекорд преди 2 години
Какъв е този смешен рекорд. Ние сме два пъти по-малки по население, а под 200 не падаме. Маляките да ни дишат праха.
36
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да сменят мантрата вече ,досега ваксинираните ,може да влизат болница ,но поне не умират .Новата мантра ще бъде -ваксинираните може и масово да измират ,но го правят с отговорност към обществото .Бъдете отговорни -ваксинирайте се и умрете с достойнство.
35
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А у нас са повече, ама не е рекорд, защото всичко е под контрола на Кацаров!
34
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
в Гърция има 3,2 милиона без ваксини, достатъчно са да има материал за заразяване...пък за стадния имунитет си питайте Мангъра ,той го каза за сефте за 70 те процента.
33
10
 
9
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Вчера видях един приятел на почтенна старческа възраст. Бил е съученик с Джони Холидей в Париж. Ни жив , ни умрял беше. Не ме послуша и се ваксинира преди около два-три месеца. От жизнерадостен човек се е превърнал в почти неподвижно същество. Съвсем деликатно не провокирах критичен разговор с него. Трагедия!