Зеленият сертификат за антитела абсурден, те са индивидуални

Петрунов: Ваксините ще защитават и от новия вариант на коронавируса
7 дек 2021 10:14, Елка Василева
129
Зеленият сертификат за антитела абсурден, те са индивидуални
Кадър: bTV

Зеленият сертификат за антитела е абсурден, каза академик Богдан Петрунов пред bTV.

„Антителата, които определят дали сте здрав или болен, са индивидуални за всеки. За мен може да са 100 единици, а за вас може и да са 1000“, каза Петрунов.

Още по темата

Според него е трябвало държавата да наложи локдаун за успокояване на ситуацията с коронавируса, защото при навлизането на „Омикрон“ у нас инфекциите с „Делта“ и с новата разновидност ще вървят паралелно.

Според Петрунов ваксините ще защитават и от новия вариант на коронавируса, но не в същата степен. „Едни 60-70-80% защита са напълно достатъчни. Имайте предвид, че грипната ваксина има ефективност между 50 и 60% и спасява животи“, каза той.

„Аз мисля, че задължителната ваксинация е правилна стъпка. Ако не се създадат условия – и материални, и социални, и психологически, да се проведе една глобална имунизация, няма да се справим с инфекцията“, каза още Петрунов.

Относно това дали да се въведе зелен сертификат за депутатите в Народното събрание Петрунов е категорично за тази стъпка. „Това са хора като всички нас, трябва да отговарят на тези изисквания, както и ние. Мен ме е срам, че там ходят без маски, а караме децата в училище да са с маски“, каза той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
28
 
! Отговори
Бгг преди 2 години
Академик, това е напикаващ се професор. И тоя тръгнал акъл да раздава. На си гледа памперсите .
14
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленият сертификат по начало е абсурден
13
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Задължително е само бесенето на иддиоти като теб, които лобират за задължително ваксане.
12
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето , специалист за го каже ясно- сега зеленият сертификат освен дискриминационен се оказва и безсмислен от здравна гледна точка.
11
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още при секвенирането на Омикрон беше абсолютно ясно, че сегашните ваксини няма да работят на 100% и Пфайзър декларираха, че им трябват 100 дни за прототип на новата ваксина. Омикрон нулира ваксинацията до момента. Данните за около 50-60% защита са за мутацията на Делта. В момента акциите за ваксинация са единствено по политически мотиви. Едно признание за провала, който беше следствие на състезателното бързане, би дискридитирал цялата неолиберална парадигма.
10
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксините не защитават, лъжецо. Защитава сребърната вода, още фитонцидите и прополисът. Всичко друго подпомага имунната система сама да воюва с вируса. Затова ваксините са неефективни точно за тези, на които са нужни. Как нямате срам и страх от Бога!
9
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дядка, връщай се при лехата с доматите. За друго не те бива!
8
2
 
35
 
! Отговори
era преди 2 години
само, че скъпия ни академик забравя да спомене, че същото се отнася и за ваксините и дозировката им. Не коментираме факта, че се поставят експериментални ваксини без никакви предварителни изследвания да са направени преди това на човек
7
5
 
23
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО ВАКСИНИРАНЕ В БЪЛГАРИЯ Е ПРЕДВИДЕНО ЗА СРЕДАТА НА 2022-РА И КОНСТИТУЦИЯТА НЯМА ДА МОЖЕ ДА ЗАЩИТИ ГРАЖДАНИТЕ, ЗАЩОТО ЩЕ ВЪВЕДАТ ЗЕЛЕН СЕРТИФИКАТ ЗА НАВСЯКЪДЕ И ЩЕ ПРИНУДЯТ ВСИЧКИ ДА СЕ ВАКСИНИРАТ! ВАКСИНИРАНИТЕ СЪЩО ЩЕ БЪДАТ ПРИНУДЕНИ ДА СЕ БУСТЕРИЗИРАТ И ТО КОЛКОТО ПЪТИ ТОЛКОВА! АЗ СЪМ АБСОЛЮТНО ПРОТИВ ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО ВАКСИНИРАНЕ , НО ТОВА НЕ ЗНАЧИ , ЧЕ НЯМА ДА БЪДЕ ВЪВЕДЕНО!
6
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е как ще защищават, като работата им да създадат антитела била индивидуална! И тоя се наака на Демията!
5
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
поредния изкуфял старчок.
4
1
 
34
 
! Отговори
Жерав от Жеравна преди 2 години
Академикът може и да е прав, но животът тече така две години, не може да държиш млади и здрави на пауза безкрайно дълго.
3
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно яко им кихат, за да говорят пистоянно глупости по ТВ
2
1
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А за ваксаните не е абсурден, нали :) Че нали и ваксината разчита на имунитета и формираните антитела. Оплетохте се, като патки в кълчища.
1
3
 
64
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ПРОФЕСОР ПЕДРУНОВ Е ЗА ЗАДЪЛЖИТЕЛНАТА ВАКСИНАЦИЯ ОЩЕ ОТ ПЪРВОТО МУ ИНТЕРВЮ! АКО ИМАШЕ ВЛАСТ ЩЕШЕ ДА ВАКСИНИРА И ПРЕБОЛЕДУВАЛИТЕ И ТЕЗИ С АНТИТЕЛА И ВЕРОЯТНО И ТЕЗИ КОИТО ИМАТ Т- ИМУНИТЕТ КАКВОТО И ДА ЗНАЧИ ТОВА ! САМО ПЪЛЕН ГЛУ ПАК МОЖЕ ДА РЕКЛАМИРА ВАКСИНАЦИЯ КАТО РЕШЕНИЕ ЗА СВРЪХ МУТИРАЩ ВИРУС КАТО КОВИД!