Германия с най-много починали от COVID-19 от февруари насам

Седемдневната заболеваемост обаче продължава да намалява
8 дек 2021 14:18, Елка Василева
96
Германия с най-много починали от COVID-19 от февруари насам
Снимка: архив, БГНЕС

Германия отчете днес 527 нови смъртни случая от COVID-19 - най-големият дневен брой от февруари насам, предаде Ройтерс.

Страната, която се бори с четвърта вълна на коронавируса, регистрира 69 601 нови заразявания - с 2415 повече спрямо броя отпреди седмица, съобщи институтът "Роберт Кох".

С новите смъртни случаи общият брой на починалите от началото на пандемията в страната е 104 047.

Седемдневната заболеваемост обаче продължава да намалява и сега е 427 заразявания на 100 000 души спрямо 432 случая вчера.

Експертите се питат дали този показател свидетелства, че Германия е преминала върховото ниво на настоящата вирусна вълна, или данните са ненадеждни, тъй като на някои места здравните власти са пренатоварени, особено в най-тежко засегнатите райони.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
5
 
14
 
! Отговори
буковата гора преди 2 години
Истината винаги излиза наяве!!! Има повишаване на смъртността,защото немчугите повярваха на кака Ангела..и пр. федерални и медицински "авторитети". Хайде направете засичане на смъртността в Западните и Източните провинции/бившето ГДР/,та да разберете истината. Препаратите! Препаратите са причината. Ние.."загубените" българи.го разбрахме от пръв поглед...а вие дисциплинираните и умни германци..не можахте. Ами всекиму своето.Jedem der seine...нали така беше?!
56
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами да не бяха се инжектирали с експерименталните препарати.....Ако бяха ваксинирани нямаше да са пътници! Виж немската статистика за починалите от Ковид и дано ти се изясни! Основно *** неваксинираните, безспорен факт до болка!
55
0
 
6
 
! Отговори
Русия преди 2 години
И най мноу факсинирани.
54
2
 
29
 
! Отговори
"ваксините" преди 2 години
Ами да не бяха се инжектирали с експерименталните препарати.
53
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Самата статистика без да са изолирали само един параметър е тотално погрешна и не води до никакви изводи.Не можеш да туриш само ковид като параметър и да правиш погрешни изводи без да си изолирал общото здраве на населението
52
1
 
17
 
! Отговори
до 62 и 63 преди 2 години
А,без тия евтини номера, моля, др.пенка- ако ще сравнявате смъртност на 100х., ще я сравнявате м/у БГ и Германия и преди, и по време на пандемията. И ще сравнявате смъртността на Германия в началото и на пандемията и сега- а тя сега е 10 пъти по -висока за същия период от време. 10 ПЪТИ!
51
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 45 "не смесвайте смъртност като цяло, а смъртност причинена от вируса." -- ти про3 ли си??? Високата смъртност по всички показатели показва, че здравето на хората е лошо! При едно лошо общо здраве напълно нормално е повече хора да умират от каквото и да е - инфлуенца, кромид, кихавица.. Високата смъртност също така показва, че и лекарите и болниците са ни зле. Когато са зле, то те ще лекува зле и настинките и кромида! Та или си *** или платен за д твърдиш, че двете неща нямат връзка
50
3
 
4
 
! Отговори
до Мда преди 2 години
напиши им че при 12 пъти повече население имат 3 пъти по малко умрели на 100х
49
0
 
10
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Само цифри от официалните статистики:Население на Германия за 2020г - 83 240 000Поставени досега дози ваксини - 115 813 405Само за тази седмица 69 601 нови случаиСамо за октомври тази година починалите са 82 733Общ брой на починалите от началото на пандемията (февруари 2020г в Германия) в страната е 104 047.Ай, cиктиp бе, драги зрители!!
48
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проф Пенка твърди- германците измират, защото българите не са ваксинирани. Ваксинирай себе си- спаси германец!
47
2
 
37
 
! Отговори
Ама чакайте сега преди 2 години
нали бяха дисциплинирани, послушни ваксинирани И най-важното когато стигнат заветните 70% всичко щеше да си е както преди!?!??!?!? Що така се счупиха нещата!?!?!?!? Еееееее, ами да ги набоцкаме с пета доза, а? Какво беше казал Айнщайн: глупаво е да правиш едно и също и да очакваш различен разултат?!?!?!?!? Вероятно германците не са чували за Айнщайн или така са изпростяли, че вече дори не могат да мислят ръционално!?!?!?!? Последният въпрос е реторичен!
46
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Европа страда. България страда! Мерките не помагат, маските също, сертификатите пък изобщо. Има зараза, има болни, има безработица и др. Правителствата не се справят с нищо дотук. Ваксините ли са причината, пуска ли го някой или е библейска чума? Вече се обръквам и не зная кое е добро кое НЕ.
45
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сперед мен всички ваксинирани ще започнат масово да измират. Всъщност това е целта на цялото мероприятие.
44
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тумберг какво казва???
43
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пилците се броят на есен.А кокошките на пролет.
42
3
 
12
 
! Отговори
Шах преди 2 години
Защото Covid работи с подготвени за него хора .
41
4
 
25
 
! Отговори
Кунчо Бустера преди 2 години
Братия и сестри! Аз ви призовавам да си инжектирате максимално възможно количество подсилващи дози от ваксините срещу Алфа-варианта на ковид популярен преди три години! Така всчики ние ще успеем да се предпазим от безсимптомния омикрон и да се уподобим на просветените европейски другари! Вземете пример от мен - ето, аз си сложих три бустера и трябваше само два месеца да лапам маркуча в ковидарното. А ако не бях ваксиниран, щях да експлоадирам от вирусния товари да се самоунищожа, както си вървя.
40
1
 
5
 
! Отговори
до 48 преди 2 години
Тръгна от Индия, ама не от юни 2020г. Тръгна, когато в Индия имаха набодени 5% ( а това са 50 млн души набодени)
39
0
 
19
 
! Отговори
до 50 преди 2 години
Сам пишеш, че при нас разлика няма, независимо от варианта. Но, при тях има значителен ръст на заразените, което отдаваш на варианта. При незначителна степен на ваксинация при нас, разлика в смъртността няма. Но, при тях при знчителен ръст на ваксинация, има и знчаителен ръст на заразените, но разликата е в процента починали. И какво излиза, че смъртността, като абсолютна стойност си остава същата, независимо от стеента на ваксинация.
38
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До IQ 3.14Разбира се, че са зле нацитета не са си взли грам поука от свинщините им от двете световни войни, тези най-малко их им гледал нациските мерки. Всички набодени пък с рекордна смъртност и това на фона на много повече преболедували от миналата зима и с естествен имунитет.