В Дания връщат ограничения заради обуздаване на COVID-19

Основните училища ще бъдат затворени от 15 декември
9 дек 2021 19:20, Елка Василева
123
В Дания връщат ограничения заради обуздаване на COVID-19
Снимка: архив, БГНЕС

В Дания ще бъдат върнати обратно ограничения, насочени към обуздаване на светкавичното разпространение на COVID-19, включително новия вариант Омикрон, заяви в сряда премиерката Мете Фредериксен, предаде Ройтерс.

Новите рестрикции ще включат затваряне на основните училища от 15 декември. Ресторантите и баровете от петък пък няма да работят от полунощ в петък. Датчаните се насърчават да работят от вкъщи и да се откажат от събирания и коледни партита.

„Все още смятаме, че е възможно да оставим отворена голяма част от датското общество, до голяма степен благодарение на ваксините“, каза премиерката.

Тя неколкократно е повтаряла, че правителството ѝ ще направи всичко, за да избегне въвеждане на ограничения, но страната стана свидетел на драматичен скок на новите случаи на COVID-19 до рекордни стойности през последните седмици, припомня БНР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
0
 
! Отговори
От Дания преди 2 години
Не увеличават ваканцията на децата от 0-4 клас,ще учат онлайн.Дано да е само тези 5 дни,защото аз също уча,но не онлайн и късмет,че мъжът ми е сесия е къщи.Миналата година бяхме всички онлайн и беше малка лудница в нас-дъщеря ми е 2 клас.
79
0
 
2
 
! Отговори
Да преди 2 години
Нормално се страхуват от Омикрон, но ако предварителните наблюдения се потвърдят по-дългосрочно и в други страни, то ще излезе, че той преминава много по-леко (със или без ваксина), и понеже е по-заразен, ще изтика Делта. Значи Омикрон е добра новина, засега.
78
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има нещо гнило в Дания и то не е коронавируса )))
77
3
 
12
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Излиза , че ваксината служи единствено за дискриминация ! Грипът е идвал и си е отивал всяка година , ще идва и ще си отива и занапред ! Къв ни беше проблема с това , че стигнахме до репресии , за да го решим !? А и 2г. щом не го решихме по този начин , защо продължаваме !?
76
2
 
5
 
! Отговори
Стига лъжи преди 2 години
До 80-Айдее пак брадати лъжи за Швеция. Никакви ограничения не са се върнали, защото никога не имало такива за да се връщат. И никой никога не е носил маски там. И преди и сега! Има от време на време само препоръки за маски в метро и автобуси през натоварените часове но никой не носи и никой не го прави на въпрос. И последното заради неизвестността при Омикрон е при повече от 100 души на закрито, сертификат. А може и с хиляди без сертификат, ако организатора ги раздели на групи с 1.5м дистанция
75
1
 
3
 
! Отговори
аоьяажг преди 2 години
Пуснете в гугъл преводач, някакъв испаноговорящ човек се опитва да ни каже същото,което знаем-хванати сме в капан.Само испанци,италианци и франсета от европейците имаха по-безчовечни ограничения от българите.
74
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Mala noticia,para las gentes que creen en la vacunacion contra covid-19!
73
2
 
3
 
! Отговори
До 80 лъжеца за Швец преди 2 години
Айде да не лъжете така брутално за Швеция,понеже в днешно време всички знаем английски /и други езици/ и толкова лесно ви лъсва лъжата,че няма накъде.Информация колкото искате на техните официални страници /и на английски/
72
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Една от причините, да не се разпространява толкова бързо заразата е, че има безалтни тестове. По 200 000+ диши се тестват всеки ден, основно в големите градове. Всяка седмица има по над 700-800 000 души тествани. В момента в който някой е позитивен - звъни и казва на всички роднини, пряители, колеги, а те си остават вкъщи, следобяд се тестват и ако нямат проблем - отиват на работа. Ако имат - казватна всички, с коитоса били в контакт.
71
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксините не работят, нали? В Дания починаха 11 души вчера. В България ... 16 .. О не - 116!!!!
70
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 80 - Повишха се рязко броя на новозаразените. От 0.5-1% на всички изследвани, до 2.5-3%. Нормално е, да има притеснение.
69
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ме кефи, като някой ми каже, как в Дания всички били болни, защото имало много онкоболни ... Разликата е, че всеки ходи да се тества редовно, след каот мине 40. А в Бъглария "инсулт" и "сърдечна недостатъчнос" на по 55-60 години. Хмммм.
68
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Швеция също сега въведоха/ върнаха маските в обществения транспорт, а сертификатите са от 1 декември въведени.
67
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинирани са 83% от населението над 12 години. Ваксинипат и децата над 5 години. Първи въведоха сертификатите за ваксинирани-още през май. Пътувах за копенхаген и целият самолет беше под строй на тест, независимо че за да се качат, трябваше да бъдат с отрицателен тест. Изключение бяхме тези със ваксинация.
66
0
 
3
 
! Отговори
До 75 преди 2 години
А със сертификатите как е изискват ли ги като тук?И сто на сто облъчването на медиите им е коренно различно оттук-тук само корони- китайската и британската.Присъствено ли са децата на училище и при какви условия.В медиите ни цари бясно информ.затъмнение,който познайва чужди езици и отваря и чужди медии може да открие разликите с нашите "Работнически дела"-партийни/да не използвам други епитети/органи.
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Да не забравяме че тия права и свободи на които се радвахме до 2019г. са извоювани много трудно в продължение векове!" - В България права и свободи не са били извоювани от повече от 100 години и всичко е било по-прищявка и нечия чужда милост. Не сравнявай България, с други страни. Днес имаш 5 арестувани и се говори, че за Мете взе да става много трудно и губи гражданска подкрепа, което за разлика от България, означава нещо.
64
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Що така бе Миме? Нали 100% бяха ваксинирани?.........прости сме били,ама на тъпана ли да вярваме" - На 348 позинали за един ден в България, спрямо 3-*** в Дания, преди 2 седмици? И не, не са 100% ваксинирани. Около 80% са.
63
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Добре де - Накратко - Носенето на маски в градският транспорт е задължително. Задължително се носят от клиентите във всички магазини, а от днес, в ресторанитете, сервитьорите са длъжни да са с маски, като са сред клиенти. Макар да няма задължителни всекидневни тестове, препоръките се, всеки да се тества сам и бизнесите да осигуряват тестове на място. "Най-тежкото" ограничение засеге е, че алкохол няма да се продава между полунощ и 5 сутрината.
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До От Дания 69 - Това беше заключението началният ми анализ, когато започна цялата история с Ковид. Средната продължителност на живота в Б-я е много по-ниска. При нас имаше по-малко починали, защото най-уязвимата група е в пъти ПО-МАЛКА, отколкото в Дания - именно хората над 80 години, следвани от тези над 70. Сега обачи, нито бройката на хората над 70 и 80 е намаля сериозно, нито в Б-я се е увеличила, но резултаите са видими.
61
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ьяаожг 71 - Да не се забравя, че тестовете са на 100% безплатни. В БГ помните ли 140 лева?