В Дания връщат ограничения заради обуздаване на COVID-19

Основните училища ще бъдат затворени от 15 декември
9 дек 2021 19:20, Елка Василева
123
В Дания връщат ограничения заради обуздаване на COVID-19
Снимка: архив, БГНЕС

В Дания ще бъдат върнати обратно ограничения, насочени към обуздаване на светкавичното разпространение на COVID-19, включително новия вариант Омикрон, заяви в сряда премиерката Мете Фредериксен, предаде Ройтерс.

Новите рестрикции ще включат затваряне на основните училища от 15 декември. Ресторантите и баровете от петък пък няма да работят от полунощ в петък. Датчаните се насърчават да работят от вкъщи и да се откажат от събирания и коледни партита.

„Все още смятаме, че е възможно да оставим отворена голяма част от датското общество, до голяма степен благодарение на ваксините“, каза премиерката.

Тя неколкократно е повтаряла, че правителството ѝ ще направи всичко, за да избегне въвеждане на ограничения, но страната стана свидетел на драматичен скок на новите случаи на COVID-19 до рекордни стойности през последните седмици, припомня БНР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
5
 
! Отговори
Добре де преди 2 години
Някой българин оттам може ли да каже какви са ограниченията там,понеже затваряне на барове след 00,00 и удължаване на коледната ваканция на учениците ми се вижда песен на всички бзсрочни ограничения,наложени ни в България- зелени сертификати за работа,култура,образование,по-големи магазини.За стандарта на живот няма да питам ясно е разликата от небето до земята с тук и със сигуорност не е такава бясна инфлация като в най- бедната европейска д-ва,нищо чудно вече и Албания и Косово да сапо-добре
59
0
 
9
 
! Отговори
ьяаожг преди 2 години
О, ужас!!Баровете и ресторантите в Даниязатваряли след полунощ, а на децата им увеличаават коледната ваканция с пет дена!Това ли са им рестрикциите- докато тук зелени сертификати за кино,опера,театър,зел.серт.за работа,задъл.серт. за универс.,децата се тестват и им искат дори на тях серт и носят намордници в училище.Доскоро и планов прием в болниците нямаше-ако си с отрицателен тест-не те приемат.Каква нагост!Надяват се ние които сме много по-затегнати да кажем у нас по-добре,колко са ларж!!!!
58
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За последните 7 дни в Дания има 63 починали от Ковид-19, а в България са 737 починали. Къде казвате, че ваксинираните не умират и къде ваксинираните умират със стотици на ден?!
57
1
 
15
 
! Отговори
От Дания преди 2 години
Всъщност ваксинираните в Дания сме 83 %,но умиращи има с или без ковид ,все пак населението си е застаряващо-както и в останалите европейски страни.Имаме 460 човека в болници и 65 и интензивното и те пак почват да затварят страната-това вече си е чисто политическа игра.
56
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Експеримента, в който сте се сложили сами не го ли броим? Да караш масово, на голо, Нова непозната, особено опасна инфекция , и да заблуждаваш, че като я изкараш си минал по реда си и вече си недосегаем? Каква огромна лъжа! Грандиозен безсмислен експеримент, който коства до сега 30 000 живота.
55
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен58 То ваксъра пък хич не схваща, че статистиката лесно се манипулира
54
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За пръв път научих за "ваксини" с 4-5 дози, които не гарантират разпространяване на заразата?!?
53
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Дания ваксинираните са 76,8% и си личи. Огромен брой новозаразени и само 5-10 починали на ден, вероятно неваксинирани.
52
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре че при нас все още има активни борци против фашизма да ни дават бележки.
51
2
 
22
 
! Отговори
Така трябва! преди 2 години
Да си стоят затворени. Никакво излизане. Щом са про-сти и търпят значи това заслужават. Всеки народ си заслужава положението. Да не забравяме че тия права и свободи на които се радвахме до 2019г. са извоювани много трудно в продължение векове! Сега обаче върхушката отвръща на удара и иска да върне старата система в нова версия. Едно време е било робство. Сега вече ще е технологично робство. Мека диктатура. Дистанционна пасивна агресия.
50
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали скандинавците беха много яки бе...
49
2
 
7
 
! Отговори
Welcome to the club преди 2 години
А защо ручаха жабетата?
48
2
 
14
 
! Отговори
... преди 2 години
Там нали бяха жигосани уж с течностите?!
47
2
 
15
 
! Отговори
От Дания преди 2 години
Уф,писна ми вече ...
46
30
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Дания имат 430 хоспитализирани и 7 починали. И то на пика на вълната. И то като от 1 септември махнаха всички мерки. В България близо 7000 хоспитализирани и над 100 починали и то сме в края на вълната. Ама антиваксъра не схваща. Липсва му акъл да си вади изводи.
45
4
 
18
 
! Отговори
Дядо ПОП преди 2 години
Що така бе Миме? Нали 100% бяха ваксинирани?.........прости сме били,ама на тъпана ли да вярваме или на оная си работа..................иначе булката била ;честна ;де....
44
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами така е като "не" искат да се ваксинират Датчаните,сега ще трябва да се затварят!!!Последни в Европа с едни има,няма 90% набодени!!
43
3
 
33
 
! Отговори
Картофчо преди 2 години
Голяма паника настана с този омикрон като се разбра че се прекарва по-леко от грип! Ще отидат зян ваксините и затова всичко трябва да е затворено, да не би случайно хората да го преболедуват и да развият стабилен имунитет! :))))))))))))
42
2
 
33
 
! Отговори
До53 преди 2 години
Напротив вирусът и да позачезне,цирковете със сертификати,ограничения и затваряне ще продължат.
41
2
 
37
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Мангъра наистина не заслужаваше да бъде оплют по този грозен начин от куцо и сакато. Всички българи с по един пръст чела се изредиха да го плюят а някои лекари дори решиха и да го съдят. Колко е трудно да отстояваш истина сред море от невежи. Между другото в Дания не казват още нищо за петата доза ваксина. Но сигурно защото се притесняват. Ще кажат по-нататък.