Локдаун за всички гърци над 60 г. без трета ваксина

Мярката е и за българските граждани, живеещи в Гърция
10 дек 2021 14:12, Елка Василева
68
Локдаун за всички гърци над 60 г. без трета ваксина
Снимка: архив, БГНЕС

Всички граждани над 60 години в Гърция, които не са си поставили трета доза ваксина срещу COVI- 19 в рамките на 7 месеца, ще бъдат поставени под карантина от 13 декември /понеделник/, предаде кореспондентът на „Труд“.

В същото време беше решено удостоверението за преболедувал да има 3-месечна давност вместо 6-месечна, както беше до момента.

Още по темата
Сертификатът на тези над 60 години, които са поставили втора доза преди седем месеца или повече, но са без трета доза, ще изтече автоматично.

Ще бъде наложена забрана за хранене на закрито, забавления и спорт. Ще се нуждаят от бърз тест, за да пазаруват в магазини и да пътуват със самолет, кораб или влак.

Очаква се уточняване за това как да се приложи 3-месечната валидност, както и законодателно изменение за специалните категории.

Неваксинираните граждани ще получават сертификат за преболедувал само след направен PCR тест.

Това е мярка, която засяга най-малко 150 000 души на възраст над 60 години, които не са поставили трета ваксина за последните седем месеца, след поставяне на втората такава, уточняват от Министерството на здравеопазването в Гърция.

Подробности за новата мярка ще бъдат обявени днес. Под ударите на тази мярка попадат и всички български граждани, живеещи в Гърция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Възрастова дискриминация е това. И как точно решиха да е от 60г., когато това са работещи хора, не пенсионери.
52
1
 
11
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Фашистите излъгаха хората, че двете дози ще им дадат свобода, сега ги лъжат че 3 дози ще им дадат свобода и така докато ''освободените'' не започнат да отстрелват фашагите!
51
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-страшно от османско робство иде. Време е за нови рев. Комитети
50
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нацистите ряпа да ядат пред новите ваксиизроди.
49
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 53Гърците живеят от парите на старците, защото са бъкани със заеми и харчат като за световно. Само 70-80 годишните имат още някой скътан лев, който 40-50 годишните им дебилни деца харчат наготово. Ще ги уважаватя! Иначе нема кинти!
48
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гърците уважават възрастните и се грижат за тях повече от вас, които разубеждавате родителите си да се ваксинират, ходите без маски в автобуса и убивате старците.
47
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички правителства са слуги на сатаната. За 30 сребърника се продават. Ще свършат като Юда Искариотски - на бесилото.
46
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се смееш ли или да плачеш, горките хора, дано не се мъчат много...
45
2
 
17
 
! Отговори
До 48 преди 2 години
То е въпрос на време, защото когато Траволта се позакрепи, веднага ще почне да превръща и нас в ковиден концлагер, подобен на скъпата на сърцето му Канада.
44
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега бабите от Гърция ще идват в България, за да се спасят.Вече се кефя, че ББ не даваше оставката по-рано. Иначе и нас да са ни подкарали, ако имахме редовно правителство.
43
4
 
10
 
! Отговори
Киро Канадецо преди 2 години
До Кире Харвардо"Аз ще ви ваксам със жандармерия, разбиват вратата и няма искам не искам! САЩ ПОБЕДА!"=/=Кире, мамин сладък, след малко почвам да готвя.Месо ще режа, три пръста е широко острието на ножа, много хубава работа върши.
42
4
 
42
 
! Отговори
Оп, са преди 2 години
Много се изложиха гърчолята. Уж те измислили демокрацията, уж бяха много силни кога им орязаха доходите при фалита на държавата им и наистина успяха доста да отмъкнат от ЕС, големи тарикати, а сега сенадянаха на ваксината с мерак и продължава все по-дълбоко да им влиза.
41
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много скапан живот, особено като имаш деца, става още по скапан.
40
4
 
30
 
! Отговори
кога набодените преди 2 години
ще ОСЪЗНАЯТ, че ще трябва да ги дупчат до живот и да стигнат до решението, че всеки има право сам да каже да или не на задължителната 'ваксина' ????? Не забравяйте само, че скоро ще има терор със забрана за купуване и продаване без знак на чело / ръка ..
39
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Викат му пенсионна реформа в "белите държави"
38
4
 
15
 
! Отговори
офца преди 2 години
бля, бля...като им е толко акъла, че ваксината пази
37
4
 
50
 
! Отговори
щам Оксиморон преди 2 години
"Ще бъде наложена забрана за хранене на закрито, забавления и спорт."........ Учебниците по медицина още ли не са пренаписани? Ако ли не, вече да се знае- за да не се разболееш никакви забавления и спорт! Това е противопоказно за имунната система! За имунитет единствено ваксината на Пфайзер!През времето между дозите трябва да си стоите затворени вкъщи, а най-добрите направо в затвора!
36
3
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гади ми се от корумпирани политици които са се загрижили за нечие здраве. Трябва да се обяснява и който иска сам да си решава за собственото здраве. Няма логика някой да си слага експериментален препарат за да пазел другите при положение че препарата не спира нищо.
35
51
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ваксините заразяват : Що не се гръмнеш бе , едноклетъчно !
34
3
 
51
 
! Отговори
Ваксините заразяват преди 2 години
Утре ще ви кажат, че който нямал четвърта доза не бил жигосан, после пета и така докато ви убият - защо - справка предния коментар. Защото не пазите достойнството и живота си.