В европейски градове протестираха срещу мерките в пандемията

Хиляди се включиха в демонстрациите в Австрия и в Германия
Обновена: 11 дек 2021 23:44 | 11 дек 2021 22:17, Веселина Йорданова
103
В европейски градове протестираха срещу мерките в пандемията
Снимка: БГНЕС, архив

В австрийската столица Виена и други градове на Австрия десетки хиляди демонстранти се включиха в протести срещу антикоронавирусните мерки. На площад Хенделсплац във Виена се събраха 15 000 души. После те потеглиха оттам на поход из центъра на града, в който в крайна сметка се включиха около 44 000 души, предаде ДПА. Около 1400 полицаи се грижеха за реда, допълва Ройтерс.

Трима души бяха арестувани заради използване на пиратки и неспазване на разпоредбите за носене на маски. Журналисти, отразяващи проявата, бяха нападнати със снежни топки и парчета лед, като един репортер пострада.

Лидерът на крайнодясната Австрийска партия на свободата Херберт Кикъл призова участниците в протеста във Виена да се противопоставят на задължителната ваксинация, планирана в Австрия от февруари. Той заяви, че тази мярка, както и безсрочния локдаун за неваксинираните е атака срещу човечеството, а правителството действа садистично.

В последните седмици имаше големи демонстрации във Виена срещу антикоронавирусната политика на властите. Всеки един от протестите привлече над 40 000 демонстранти.

Няколкостотин души се събраха на протест и в Люксембург срещу антиковидните мерки. В даден момент се стигна до напрежение и силите на реда използваха водно оръдие срещу група, която се опитваше да преодолее заграждения, блокиращи достъпа до центъра на града. Около 10 души бяха арестувани.

На 4 декември при подобен протест демонстрантите нахлуха на коледен базар и замеряха с яйца къщата на премиера Ксавие Бетел, настоявайки за оставката му. Между 1000 и 1500 души протестираха срещу действащия зелен сертификат в Каталуния. Протестът се проведе в центъра на Барселона, предаде Франс прес.

Протестиращите носеха транспарант, на който пишеше "Зелен сертификат е равно на тоталитарна държава", както и плакати, на които пишеше: "Не на нацисткия паспорт". На един от плакатите Кю Ар кодът на зеления сертификат бе съпоставен с пречупения кръст на нацистите. Множеството скандираше: "Това не е пандемия, това е диктатура". Това е втори подобен протест в Барселона.

Хиляди участваха в протести срещу коронавирусните рестрикции в редица германски градове, предаде ДПА. Около 10 000 излязоха на протестно шествие в Хамбург. Около 500 души протестираха в град Стендал в провинция Саксония-Анхалт, а над 700 в Шверинг. 2000 души имаше на протеста в Нюмаркт, а само 100 в Мюнхен. В Берлин протестиращи преминаха по улиците с колите си, надувайки клаксони. Подобни протести имаше и вчера вечерта на различни места в Германия. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още по темата: ГерманияАвстрия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
5
 
65
 
! Отговори
Adam Roadman преди 2 години
Не е достойно да не се казва истината. В Мюнхен по улиците са стотици хиляди - вижте сами: https://fb.watch/9QXYqffc0I/Ковид мерките са геноцид и непознато до момента ограничаване на човешки права при условията на внушен страх ... Нека откажем да се страхуваме. Бог никога не ни е обещавал безсмъртие на земята ... , най-малко чрез принудително отравяне на телата и душите ни !
39
77
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко бързо се забравя. Всички се бяха сковали когато в Италия не смогваха на ковид болните, а при нас като умираха хора на стълбите пред болниците. Трябва на антиваксърите да се забрани влизането в болница, щом е твърда глава да се оправя сам. Който не е ваксиниран да се лекува вкъщи.
38
0
 
4
 
! Отговори
Той преди 2 години
Те вече се придвижват към позиция.
37
3
 
17
 
! Отговори
Началото на края преди 2 години
Пригответе се, че, скоро ще започнат да ви връдникат.
36
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво пази България?
35
4
 
0
 
! Отговори
Аз, Араил преди 2 години
Мая започвай да пускаш форми.
34
3
 
8
 
! Отговори
Началото на края преди 2 години
Съвсем скоро ще разберете, че оногова към когото се обръщате вече го няма и кой е поел неговото място. А след това и какво вече пази България.
33
2
 
43
 
! Отговори
До 57 преди 2 години
Аз викам и тези, които са се наболи под принуда да бъдат солидарни с останалите. Те също да не стъпват по тези места. Догодина, мисля, като се вдигнат цените на всичко - измисления ковид ще ни се стори като детска игра, тогава ще гризнат дръвцето масово. Надявам се повечето заблудени да се събудят - това не може да продължава повече. Или те, или ние, това е!
32
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Военно-промишленият комплекс на САЩ създаде КОВИД, защото Тръмп се закани да отнеме властта им и те го издухаха. Военните имат цяла ПОДЗЕМНА ЦИВИЛИЗАЦИЯ. Не е случайно, че и у нас на власт са военни. В "Падането на Кабала" и в други документални западни филми се твърди, че драконоподобни извънземни са били на страната на фашистите. С операция "Кламер" фашистите се инфилтрират във военно-промишления комплекс на САЩ и след убийството на Кенеди завземат окончателно САЩ по мирен път
31
4
 
69
 
! Отговори
Ще ги пометем преди 2 години
ПРОТЕСТ ТРЯБВА ДА ИМА - и това е МАСОВО НЕПОДЧИНЕНИЕ. Просто не стъпваш там, където се изисква фалшификатът, и НЕ СЕ ВАКСИНИРАШ! Не стъпваш в молове, магазини, заведения, не пращаш детето на училище и по възможност не носиш маска! Ще започнат да окапват един след друг - като се сетя, че собствениците на заведенията бяха тези,които го прокараха... сега да фалират! КАто опре ножа до кокола, а това вероятно е скоро, ще излезем и ще ги пометем!
30
6
 
0
 
! Отговори
Аз, Араил преди 2 години
Родилася Синара!
29
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нито един политик не е ваксиниран. Поне не и с тва , което ни пробутват с безплатни томболи, кафета, почивки и прочие.Имат зъл план и зорът е,че закъсняват!!!Затова действат с АГРЕСИЯ и заплахи.Някой се е родил и иска душите ни.За набодените няма спасение. Те предадоха Бога.
28
4
 
23
 
! Отговори
до 19 преди 2 години
До Забележете, че-------- Хората тук си пишат коментари и така протестират. Но с хиляди на ден, биват принудени по един или друг начин, да клекнат и да се набодат. Така вече няма да ходят по протести и минават от другата страна на барикадата. Като станат и в България повече от 60-70 процента и в България ще наложат без проблем задължителната стерилизация. И най-вече на младежи и деца.
27
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Създателят на ваксината д-р Угур Шахин е ваксиниран вече с трета доза. ТОЙ ЗНАЕ!
26
28
 
6
 
! Отговори
До 25 преди 2 години
Много си заблуден. Всичко, което описваш е последствие от заболяването, а не от ваксинацията. Голяма каша ги е в главата!
25
7
 
37
 
! Отговори
Ьяао преди 2 години
Трябва да се пролее кръв и то политическа иначе ще ни смачкат. На кой му е мил живота или ви се мре.. защо чакате да ви набодат с графен и да умрете от инфаркт на улицата.. слагайте си въжето поне няма да сте обект на сеир
24
46
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Твърденията от типа : 1. няма вирус 2 . Лека настинка 3. Изкарах го лекото грипче 4. Имам мнооого антитела 5. Искам "натурален" имунитет и т.н. означава , че не ви трябва болнично лечение. Какво рипате с мизерните осигуровки? Проблем няма, нали! Никой не влиза в болница , ако някое от горните твърдения е дори малко вярно. Или май сами не си вярвате!
23
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
700 души???? , а бе джурналя на протестите има стотици хиляди души !!!Гледам онлайн протестите и само някоя кьорава бабичка би ви повярвала на лъжите.
22
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро ще ги настигне бунтът! Няма да им се размине на тия фашисти!
21
4
 
50
 
! Отговори
Hoho_Boho преди 2 години
А ние докога ще позволяваме да ни мачкат?... Отмяна на Заления Сертификат!... Забрана на Безплатната Реклама на Ваксините!!!