В европейски градове протестираха срещу мерките в пандемията

Хиляди се включиха в демонстрациите в Австрия и в Германия
Обновена: 11 дек 2021 23:44 | 11 дек 2021 22:17, Веселина Йорданова
103
В европейски градове протестираха срещу мерките в пандемията
Снимка: БГНЕС, архив

В австрийската столица Виена и други градове на Австрия десетки хиляди демонстранти се включиха в протести срещу антикоронавирусните мерки. На площад Хенделсплац във Виена се събраха 15 000 души. После те потеглиха оттам на поход из центъра на града, в който в крайна сметка се включиха около 44 000 души, предаде ДПА. Около 1400 полицаи се грижеха за реда, допълва Ройтерс.

Трима души бяха арестувани заради използване на пиратки и неспазване на разпоредбите за носене на маски. Журналисти, отразяващи проявата, бяха нападнати със снежни топки и парчета лед, като един репортер пострада.

Лидерът на крайнодясната Австрийска партия на свободата Херберт Кикъл призова участниците в протеста във Виена да се противопоставят на задължителната ваксинация, планирана в Австрия от февруари. Той заяви, че тази мярка, както и безсрочния локдаун за неваксинираните е атака срещу човечеството, а правителството действа садистично.

В последните седмици имаше големи демонстрации във Виена срещу антикоронавирусната политика на властите. Всеки един от протестите привлече над 40 000 демонстранти.

Няколкостотин души се събраха на протест и в Люксембург срещу антиковидните мерки. В даден момент се стигна до напрежение и силите на реда използваха водно оръдие срещу група, която се опитваше да преодолее заграждения, блокиращи достъпа до центъра на града. Около 10 души бяха арестувани.

На 4 декември при подобен протест демонстрантите нахлуха на коледен базар и замеряха с яйца къщата на премиера Ксавие Бетел, настоявайки за оставката му. Между 1000 и 1500 души протестираха срещу действащия зелен сертификат в Каталуния. Протестът се проведе в центъра на Барселона, предаде Франс прес.

Протестиращите носеха транспарант, на който пишеше "Зелен сертификат е равно на тоталитарна държава", както и плакати, на които пишеше: "Не на нацисткия паспорт". На един от плакатите Кю Ар кодът на зеления сертификат бе съпоставен с пречупения кръст на нацистите. Множеството скандираше: "Това не е пандемия, това е диктатура". Това е втори подобен протест в Барселона.

Хиляди участваха в протести срещу коронавирусните рестрикции в редица германски градове, предаде ДПА. Около 10 000 излязоха на протестно шествие в Хамбург. Около 500 души протестираха в град Стендал в провинция Саксония-Анхалт, а над 700 в Шверинг. 2000 души имаше на протеста в Нюмаркт, а само 100 в Мюнхен. В Берлин протестиращи преминаха по улиците с колите си, надувайки клаксони. Подобни протести имаше и вчера вечерта на различни места в Германия. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още по темата: германияАвстрия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
4
 
27
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
БИЛИ: И МАСКИТЕ И ОГРАНИЧЕНИЯТА И НЕПРЕСТАННОТО ВАКСИНИРАНЕ ВИ ГО ГАРАНТИРАМ ДО 2030-ТА ГОДИНА, ОСВЕН АКО НЯМА ПОГОЛОВНА СМЪРТ ПО-РАНО ЗА ЦЯЛОТО ЧОВЕЧЕСТВО! 6 МИЛИАРДА ДУШИ ТРЯБВА ДА ИЗЧЕЗНАТ ПО ЕДИН ИЛИ ПО-ДРУГ НАЧИН! БАЛАМИТЕ КОИТО ИНВЕСТИРАТ В ИМОТИ СЕГА ЩЕ БЪДАТ ТОТАЛНО СМАЧКАНИ КОГАТО ДЕПОПУЛАЦИЯТА СЕ РАЗВИХРИ
19
3
 
46
 
! Отговори
Алоу преди 2 години
До13. Ми да махнем и безплатните лечения за ваксинираните с постваксинни тромбози, инсулти, автоимунни реакции, диабети и пр. Тебе какви хора са те възпитавали?
18
3
 
31
 
! Отговори
До 22 преди 2 години
Ти си съгласен, ама те не са съгласни да изтърват болен от ковид. Хем искат ти да си плащаш, хем да прибират пътеки и бонуси. С две думи търсят амсалаци да боледуват.
17
3
 
34
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
До 17 До 15/ А ДЪРЖАВАТА НАСИЛВАЩА ЕКСПЕРИМЕНТАЛНИТЕ ПРЕПАРАТИ ПОЕМА ЛИ ФИНАНСОВА ОТГОВОРНОСТ ЗА ЩЕТИ НАНЕСЕНИ ОТ КОВИД ВАКСИНАТА, КАКТО ГИ ПОЕМА ЗА ВАКСИНИТЕ ЗА ДРЕБНА ШАРКА/ ТОВА Е РИТОРИЧЕН ВЪПРОС! РАЗБИРА СЕ, ЧЕ НЕ ПОЕМА! ЩОМ НЕ ПОЕМА ОТГОВОРНОСТ И НА НЕВАКСИНИРАНЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ТЪРСИ НИКАКВА ОТГОВОРНОСТ!
16
3
 
49
 
! Отговори
чудо преди 2 години
Как се престрашихте да пуснете новината ? Само 12 часа по-късно , ама в другите медии и това го няма .
15
5
 
59
 
! Отговори
Забележете, че преди 2 години
.задължителните ваксинаниции в тези държави не започнаха когато процента на ваксани бе нищожен. Нямаше да посмеят. Тогава щяха да са милиони по улиците и да ги отнесат. Постъпиха хитро и внимателно за да прикоткат чрез бира, вурстчета, обещания за привилегии, *** по избор. Но когато прилъгаха над 60% решиха че е настъпил момента, защото знаят, че вече прекараните няма да излизат с тояги по площадите, а ще искат да дръпнат и другите, за да не са само те . Човещинка. Така ще стане и в Бг
14
26
 
7
 
! Отговори
До 15 преди 2 години
Точнно, но със здравните осигуровки ти е осигурена безплатна ваксина. Твой е избора да не я ползваш. Всеки избор има последствия.
13
10
 
20
 
! Отговори
Ей това са протести преди 2 години
А у нас само 12 антиваксъра нахлуха в мол. Мда, каквато ни е държавата такива са ни и антиваксарите.
12
4
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
БИЛИ: БЕШЕ МИ ОТНЕТО МЯСТОТО НА НАЙ-БОГАТ ЧОВЕК НА СВЕТА ОТ ЕДНИ ВЪЗДУХАРИ СЪС НАДЦЕНЕНИ КОМПАНИИ В ПЪТИ! НО КАТО ОСНОВЕН АКЦИОНЕР В БИОНТЕХ ОЩЕ ОТ СЪЗДАВАНЕТО И ЩЕ СИ ВЪРНА ПЪРВОТО МЯСТО НА НАЙ-БОГАТ ! И ЗА МЕЛИНДА ЩЕ ИМА ЕДИН ПО-ДЕБЕЛ ЩОТО ПОДПИСА ПРЕДБРАЧНО СПОРАЗУМЕНИЕ ! А ДОКАТО СТАВАМ ВСЕ ПО-БОГАТ ОТ БИОНТЕХ И УПРАВИТЕЛЯ И УГУР ШАХИН МОЙ СЛУЖИТЕЛ, ЩЕ РЕША И ПРОБЛЕМА С КЛИМАТА И СЪС СВЕТОВНИЯ ГЛАД КАТО ПРЕМАХНА ИЗЛИШНАТА ЧАСТ ОТ ХОРАТА! И ИМАМ ЦЯЛА ТОРБА С НОВИ КОВИДИ ЗА ДА ПОСТИГНА УСПЕХ!
11
58
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да оставим самоубийците на съдбата и шанса. Писнало ни е на всички от дискусии и простотии антиваксърски. Без мерки и ваксини за тях, но и без безплатни лечения за ковид.
10
6
 
31
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
БИЛИ: АВСТРИЯ БЕШЕ ПРЕВЗЕТА! ОСТАНАХА ОЩЕ МАЛКО БУНТОВНИЦИ ТАМ ЗА ВАКСИНИРАНЕ, НО ПИСМАТА ЗА ВАКСИНАЦИЯ С ДАТА И ЧАС СА ИМ ВЕЧЕ ИЗПРАТЕНИ ПО ПОЩАТА! СЕГА НА РЕД Е ГЕРМАНИЯ! А ПАДНЕ ЛИ ГЕРМАНИЯ ИДВА РЕД НА ЦЕЛИЯ СВЯТ! ВСЯКО ЧОВЕШКО СЪЩЕСТВО ТРЯБВА ДА БЪДЕ ВАКСИНИРАНО И ПРЕВАКСИНИРАНО НА МАКСИМУМ 3 МЕСЕЦА , ЧЕ ЗАСЕГА НЯМАМЕ ДОСТАТЪЧНО ЗАВОДИ ДА Е ВСЕКИ МЕСЕЦ !
9
2
 
38
 
! Отговори
х преди 2 години
Трябва да се пусне нечия кръвчица за да ни вземат насериозно.
8
2
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези разходки не са протести. Никое правителство няма да се стресне от мирни и културни граждани.
7
0
 
44
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
БИЛИ: ТЕ СИ ПРОТЕСТИРАТ! АЗ СИ ГИ ВАКСИНИРАМ! КУЧЕТО СИ ЛАЕ, КЕРВАНА СИ ВЪРВИ!
6
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
После пишете за Канада.
5
5
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И все повече ще стават по улиците, това е нетарпимо вече, тия изглупяха тотално.
4
27
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЗАЩО ПРОТЕСТИРАТ СРЕЩУ МЕРКИ С МАСКИ?
3
60
 
5
 
! Отговори
махнете мерките преди 2 години
хората си искат да си измират махнете мерките, който иска да си мре който иска да се ваксинира и да се пази това е, глупавия човел неможе да опазиш насила, основно правило
2
5
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом продажните *** пишат за 15,000, смело можете да добавите една нула отзад
1
4
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сметнете ги по четири и сигурно пак ще сте под реалната бройка протестиращи!