Проф. Константинов: 50% от българите са антиваксъри, ако не и повече

Политиците не искат да си навлекат допълнителен проблем
15 дек 2021 13:51, Ния Христова
176
Проф. Константинов: 50% от българите са антиваксъри, ако не и повече
Снимка: БГНЕС
"Поне половината българи са антиваксъри, ако не и повече. Има много агресивни такива и политиците не искат да си навлекат допълнителен проблем. Не искат да поемат риска от по-сериозни сблъсъци". Това заяви пред Нова тв математикът проф. Михаил Константинов.
 
Според него световните здравни власти не са действали по най-добрия начин в началото на пандемията.
 
"Те ни обърнаха на маймуни. Властите, със своята бездарност, допринесоха за скептичността на хората по отношение на коронавируса. Идиотщина е, че маските нямат значение", посочи той. 
 
Политологът Кольо Колев е на мнение, че отхвърлянето на идеята за въвеждане на зелен сертификат в парламента се дължи на твърдата позиция на една политическа формация срещу документа.
Още по темата
 
"Трябва или да ги принудиш, или да ги изолираш. Това ще противоречи на демократичната процедура. Има много хора против сертификата и ваксините и те имат своето представителство в парламента", коментира той.
 
Той смята, че това не дава добър сигнал към обществото.
 
"ПП "Възраждане" се "повозиха" на антиваксърските настроения и това им помогна да прескочат 4-процентната бариера", подчерта Колев.
 
Според него коалицията е изпълнена с противоречия. 
 
"Тя е формирана не толкова от желания, колкото от опасения - под камшика на общественото мнение", коментира още той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
5
 
! Отговори
Живко от Варна преди 2 години
Хора които казват за някой нещо от сорта - той е ***, той не е добре, болен е, има диагнози, той няма да ви уважава, ще ви вика и др !Истината е че аз няма да ви викам, мога да уважавам и съм здрав като бик !Тези хора нарочно са ви казвали такива неща за мен, за да не се оправя в живота ! Аз съм ценител , но тези хора не са ценители ! Направете си реална сметка за какво става въпрос ! Тези хора искат аз да не живея добре и никога да не се оправя в живота !
13
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко които пишат против ваксините , не са антиваксари, та те имат по поне 10 ваксини. Познавам много хора с бебето, които не си скалата ваксината срещу ковид, но слагат тази на бебетата. Това са хора които просто се страхуват и четат всевъзможни неща в нета.
12
1
 
30
 
! Отговори
чистокръвен преди 2 години
81% сме и страх тресе останалите 19%
11
1
 
33
 
! Отговори
Фин преди 2 години
99.99% от българите са ваксирани. Мишо говори за недоворието на българите към съмнителните течности създадени набързо. Влезте във фейсбук профила на Божидар Божков и гледайте последното официално обръщение на създателя на информационите ваксини
10
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не 50, а 80 % от българите са антиваксъри. И не, българите не са антиваксъри, а антиковидваксъри. Има голяма разлика. Всъщност това е признак, че си българин. Ако си против тези менте ваксини, значи си българин. Ако си фен на менте ваксините, значи се *** или аработурчин, т.е. човек без мисъл в главата.
9
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Милите... Възраждане им били виновни. Ако не бяха те, българите масово щяха да прегърнат безумията и лъжите, с които се опитвате да ги убедите от началото на тоя цирк. Ти да видиш...
8
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако Ботев беше жив щеше да пише това:Даваш ли даваш ли балканджи Йово хуба Яна на ковид ваксина?
7
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоест има обективна причина за антиваксърството? Не е хаотично възникнало с Големия взрив? Виж ти, напредък имаме!
6
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прав е. А сега е крайно време местната докторска гилдия да се обърне към традиционните народни и алтернативните видове терапия и профилактика. За да останат хора в България и то здрави хора.
5
11
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
БИЛИ ВАКСИНАТА: НЕМА НЕ ИСКАМ, НЕМА НЕ МОГА! ВАКСИНИРАНЕТО НЕ Е КОНКУРС ПО ЖЕЛАНИЕ! СЛЕД ВЪВЕЖДАНЕТО НА ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО ВАКСИНИРАНЕ В ГЕРМАНИЯ ,ЩЕ СЕ ВЪВЕДЕ И ВЪВ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ СТРАНИ ЧЛЕНКИ НА ЕС!
4
3
 
55
 
! Отговори
Лъжат тяхната.... преди 2 години
Много повече сме от 50%.И не сме антиваксъри, а АНТИФАШИСТИ.
3
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този е професор, колкото Бойко е интелектуалец. Антиваксърите са малко, не повече от 3-4 % у нас. Ако тоя платен слуга нарича по този начин хората, имащи достатъчно мозък в главите си, поради което се съмняват в сегашните експерименталки, то да си оправи речника - това не са "антиваксъри". Тази дума се използва в момента от неграмотните популисти, хипохондриците и платенитя тр олаж на фармамафията, но тя няма смисълът, който й се признава от тълковнния речник. Оправи си понятията, "професоре"!
2
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-после на някого да хрумне, че хората са скептични и неслучайно не вярват на никого! Иначе процентът е силно подценен.
1
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксините са ментета като кирето. Не ви вярваме!