Омикрон идва у нас не през февруари, а през януари след празниците

Той призова хората да си поставят бустерна доза
Обновена: 20 дек 2021 09:42 | 20 дек 2021 08:56, Ния Христова
216
Омикрон идва у нас не през февруари, а през януари след празниците
Снимка: БГНЕС
"Омикронът, ако дойде, ще е след празниците. У нас ще влезе по празниците. И януари ще има епидемиологично разпространение", заяви  пред Нова тв епидемиологът проф. Тодор Кантарджиев, консултант по ваксиниране към Столична Община.
Още по темата
Той посъветва хората, които се прибират от чужбина, или такива с грипни симптоми, да не се събират с близките си.
 
И ваксинираните, и преболедувалите не са достатъчно добре защитени срещу този вариант на коронавируса. 
 
Според проф. Кантарджиев трябва бустерна доза от ваксините.

Проф. Кантарджиев обясни разликата между предишните варианти на коронавируса и този. „Омикрон има 37 мутации в шипчестия протеин. По-лесно се разпространява. Лошото е, че има имунологично бягство. И преболедувалите, и ваксинираните не са достатъчно добре защитени. С бустера се увеличава защитата”, каза проф. Кантарджиев.

Днес пристигат ваксините за деца. „Никой няма да задължава никого да си ваксинира детето”, увери той.

„Когато дойдоха Делта и Омикрон вариантите, децата вече боледуват. Направиха изследване във Великобритания и то показа, че 14% от децата карат дълъг COVID. Това значи, че 6 месеца детето няма да има апетит, лесно ще се уморява. Но за родителите - ако искат да си предпазят детето, мама и татко да се ваксинират”, заяви проф. Кантарджиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе мустакат мошеник, нали слс две дози ваксини щеше да има пак свобода и вирусът щеше да изчезне?! Защо лъжете хората?! Ама знае тоя мустакатия кога точно ще дойде, медиум направо! Защо в Нидерландия, Англия и Франция затварят, нали са ваксинирани?! Лъжец и мошеник!
161
0
 
15
 
! Отговори
фжжщггожо преди 2 години
тебе те е хванал още през декември ти просто мислиш каква работа да си намираш затова дрънкаш глупости за пари и аз ще дрънкам глупости спри да дрънкаш дядка с дядка
160
1
 
22
 
! Отговори
Перниканец преди 2 години
"И ваксинираните, и преболедувалите не са достатъчно добре защитени срещу този вариант на коронавируса" Прогледна и професора...
159
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен- "Около 11800 човека ги регистрираха като починали от Ковид-19 при сегашната вълна на неваксинираните и Делта варианта, но реално са 2-3 пъти повече. Не се бойте, при варианта Омикрон ще са само 4-5 пъти повече." - недей така бе, човече, изпотих се от притеснение, стига, моля те...
158
0
 
0
 
! Отговори
преди 2 години
Епа, да почерпи като стѝгне !
157
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Около 11800 човека ги регистрираха като починали от Ковид-19 при сегашната вълна на неваксинираните и Делта варианта, но реално са 2-3 пъти повече. Не се бойте, при варианта Омикрон ще са само 4-5 пъти повече.
156
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами като идва Микрона след празниците посрещнете го г-н професоре с пита с мед за добре дошъл. Стига те сте плашили народа, достатъчно е наплашен и обеднял. Вижте болниците в какво дередже са, да не даде бог човек да влезе там, лекарства няма, храната като за военно време, внимание къде го има къде не.
155
1
 
22
 
! Отговори
Кучето Янтра преди 2 години
Вие наясно ли сте, че кръчмите са пълни и се играят зверски кючеци, пие се ракия и никой не го интересува омикрон?
154
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой няма да задължава никого да си ваксинира детето, увери той.=========== Те така разправяха за маските, за 1-ва ижекция, за 2-ра ижекция, сега искат задължително 3-та, а в Израел 4-та. Даже бил обявили тия с 3 инжекции за антиваксъри.
153
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пропагандаторът Кантарджиев дано добре да му плащат за рекламата на експерименталните препарати. Този продажник за Коледа заслужава единствено трупов чувал.
152
0
 
21
 
! Отговори
истината преди 2 години
Аз гледах по нета как разследващ журналист в две лаборатории в В.Търново разследва оплаквания на хора правили тестове.В едната е положителен в другата теста направен веднага след първия е отрицателен.Клопнаха му вратите!Извода всеки да си прави!
151
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бустер, бустер, истината е във бустерът.
150
0
 
16
 
! Отговори
Стига с този преди 2 години
На този му плащат да говори едно и също,неща които всеки грамотен човек знае.Малограмотните и простите и с хрема и скашлица пак ще се събират,бъдете сигурни!
149
0
 
18
 
! Отговори
До 161 преди 2 години
Този "вирус", особенно тежката му "форма" не се разпространява лесно, а явно по "особен" начин!!!! Много кавички сложих, ама то и цялата "пандемия" е в кавички :)
148
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ох добре. Че за момент се притесних че пак последни ще получим новите неща. Айде да идва, че се притеснявам, че няма да остане за нас.
147
0
 
24
 
! Отговори
Гогана преди 2 години
Изключително елементарно, според набедения професор бустера повишавал защита, ама при две дози от Същия(!!!!) Препарат с 37 мутации в шипчето Омикронът ( явно син на Волтрон) заобиколя защитата?! Та с какво в състава си третата доза е различна от втората? Като се прави агитация замислят ли се шефовете на Бай Шиле какви измислици се представят като довод!?
146
0
 
31
 
! Отговори
подозрителното преди 2 години
Внука ми е б шести клас и е с корона вирус.Майка му и баща му с писиари са отрицателни.Те нямат никакви симптоми вече седмица след заболяването на внука.Питам се,нали е много заразно,защо те са отрицателни,или тези тестове са ала-бала?Всичко около този вирус е необяснимо странно-разби всички знания за вируси на пух и прах,науката на 180 градуса.
145
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо маската не му е на челото? Не спазва ли заповедта за носене на маска?
144
0
 
1
 
! Отговори
Да преди 2 години
До *** ли еАма автоцензурата не го пуска и целия пост не минава! А ПАВ, кой знае защо минава?!
143
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Минавам само да питам - що така се объркАха нещата в Европа? Пълен локдаун в Нидерландия, отложиха всички мачове в Англия...нали са с висок процент на ваксинация... още в началото на пандемията водещи вирусолози и имунолози обясниха как масовата ваксинация ще доведе само и единствено до едно - мутация на вируса. И хоп, сега ваксинираните не били достатъчно защитени, затова ударете си бустер. Нещо почват да издишат теориите и хората се усетиха какви ла.на си инжектираха в тялото...