Пеевски срещу Радев за Украйна: Плаши хората с войната

Лидерът на ДПС прозира намеса в предизборната кампания
26 май 2024 09:10, Петър Бойчев
290
Пеевски срещу Радев за Украйна: Плаши хората с войната
Снимка БГНЕС

Недопустимо и безотговорно е от страна на президента Румен Радев да плаши хората с откровено неистински заплахи за участие на натовски войски за потушаване на войната в Украйна. Това заявява председателят на ДПС Делян Пеевски в своя позиция, разпространена до медиите.

"Трябва час по-скоро да се намерят дипломатически инструменти за прекратяване на войната в Украйна. Това няма да стане с повече оръжие, няма да стане с изпращането на войски от държави членки на НАТО", каза Радев в Унгария, цитиран от БТА, след срещата с Шуйок.

"Всеки опит за насаждане на страхове по този начин проявява или желание за нерегламентирана намеса в хода на предизборната кампания или изпълнение на целите на руската пропаганда и хибридна война.

Напомням, че всички подобни решения по Конституция може да вземе само и единствено българският парламент", категоричен е Пеевски.

Той отново заявява, че българският парламент никога не е обсъждал възможността за изпращане на войски на украинския фронт: "Подчертавам, че пред нас като парламентаристи никога не е стоял подобен избор, нито някой е имал подобно намерение".

Пеевски е категоричен, че страната ни ще продължи да подкрепя Украйна и ще настоява за прекратяването на войната.

"Безпрецедентната ни подкрепа за Украйна е резултат от твърдото ни убеждение като евроатлантици и консенсуса за това, че трябва неотклонно да отстояваме тези ценности като помогнем да бъде прекратена антихуманната агресия.

Но, твърдо заявявам, че друга опция за подкрепа за Украйна никога не е била на дневен ред!", казва още лидерът на Движението.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още по темата: Украйнарадевпеевски
Още от Избори 2024
Удостоверено е съответствието на машините за вота на 9 юни
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
212
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ТУК ВЪВ ТБП-ДОЛИНАТА С АТЛАНТИЧЕСКИТЕ ЦЕННОСТИ ЩЕ ВИ Г_Р_У_Х_Т_Я ЗА ИСТИНАТА ВЪВ СВЕТА, А ВИЕ ХАПВАЙТЕ ОТ МОИТЕ Ш*О*П*А*Р*С*К*И Л-А_Й_Н-А!!! ГРУ-ГРУ,ГРУ-ГРУ!!!...
211
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Льохман догановски,не споменавай дори името на президента Радев. Когато той като командващ ВВС е пазил небето над Родината ни,ти пацулски къде си бил!? Пълните си разширените търбуси,пълните си сметките с пари засмукани от държавната хазна.С твоя сподвижник,трябва да си затворите плювалниците веднъж за винаги.Дебелият, Р.Радев е избран за президент на държавата ни с над два милиона и половина гласове,както за първия,така и за втория мандат.Ясно ли ти е,аланкоолу?
210
0
 
10
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 3 седмици
Дебелянов да върви на фронта. Може пък да отслабне. Няма по голяма лакомия от него, за храна,за власт, за пари. Отврат.
209
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Пеевски смята, че демонстрира смелост като подхвърля реплики към президента, но всъщност демонстрира наглост, простащина високомерие. Това го виждат всички хора и не го понасят, но той не разбира. Ако той и Бойко спрат да ни се появяват, никой няма да пита за тях, ще ни олекне ако не ги виждаме.
208
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"противни cвиHи" написах, да поправя автоматичните филтри на жълтокафявника.
207
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Този и майчето му са противни *** изтървани от угояването.
206
1
 
16
 
! Отговори
Дарк преди 3 седмици
Заглавието ме разсмя.Радев е избран за президент поне с пет пъти повече гласове отколкото има за цялото ДПС.В миналото са се били на турнири рицари срещу рицари.Като стане Пеевски президент тогава може да е срещу Радев.
205
1
 
15
 
! Отговори
ароматния пръч преди 3 седмици
Президент Радев не плаши никого,а на база знанията си предупреждава,че няма военно решение на конфликта,(вероятно в смисъл,което да моди до победа над Русия).Президент Радев може и сега да пилотира самолет,а депутат Пеевски в най-добрия случай може да вдигне и управлява само балон с горещ въздух.Президент Радев греши само,че Русия ще сключи мир с прозападно правителство в Киев,с оглед добавката от Путин : "Не и със Зеленски",което е Ултиматум към Запада,но от три века те така си преговарят.
204
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А този плаши с пачки!
203
16
 
5
 
! Отговори
Иванов преди 3 седмици
Всички тука забравят приказката ако искаш мир готви се за война това и правим щото оня в Кремъл и *** им само от война разбират дипломация за тях не съществува казах го много пъти пак ще го кажа само бързото разполагане на ядрени оръжие в Украйна ще накара режима в Москва да се спре
202
14
 
4
 
! Отговори
Иванов преди 3 седмици
Ами шиши кой е виновен Радев да бъде избран за втори мандат хората само те можеха спокойно да гласуват за оня доцент предложен от герб все щеше да е по добър вариант а сега тия лунатик трябва още три години да го търпим да ръси глупости типичен плювналиев -2
201
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
КОЙТО МУ Е МНОГО МИЛА УКРАЙНА СЕГА Е МОМЕНТА ДА СЕ ЗАПИШЕ ДОБРОВОЛЕЦ , СТИГА Е РЕВАЛО ОНОВА ПРОТИВНО ЕВРЕЙЧЕ.
200
1
 
20
 
! Отговори
Киро преди 3 седмици
Няма морално право да плюе по президентът на България,политик който предаде вярата си за турски интереси,
199
15
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 седмици
До контранастъплението....Така беше. Познат, полковник с академии, мисии и стаж стоеше и обясняваше на едно умнокрасиво пиш///е че, без въздушни превъзходство, без числено превъзходство, без предимство в нещо което кардинално да променя съотношение на сили и средства, нищо няма да излезе. -----////------ Такова нищо излезе, че руснаците още не могат да си върнат Роботине. Комунистическите овенни трябваше да бъдат масово изтребени, а не да лаят като Шивиков и Янев.
198
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тоа шonap продържава да се взема насериозно ,сякаш другаря Магнитски не съществува ...
197
4
 
27
 
! Отговори
Дилянчо преди 3 седмици
С тая грозна мутра, ти ни плашиш повече.
196
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Едно разбрахме - някакъв си "Закон Магнитски" е пълна бутафория. Един бозайник,който би трябвало да гледа света през прозорче 40/40 см върти на пръста си цяла държава.
195
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"Г-н Президента има много грехове към България,но е прав ,че мир не се постига с бясно въоръжаване .Все пак един генерал е добре да казва истината ,дори да рискува гнева на Феномена,който не пропусна да покаже какъв евроатлантик е .Не е ли нелепо някой ,който трепери от Магнитски да критикува остро държавния глава." - Чуждо мнение, но 1000% съгласен с него.
194
0
 
20
 
! Отговори
Хм преди 3 седмици
Ако толкова държи хората да не се страхуват от война,то нека гласуват решение за неучастие в Парламента!Само че изнудването с Магнитски не позволява!
193
3
 
13
 
! Отговори
к.211 продължение преди 3 седмици
От източноевропейските държави само БГ бълваше посочените боеприпаси и именно тя помогна на Украйна в първите 3 месеци.Министър на икономиката в кабинета Петков беше Нинова и тя лъжеше,че не е продала на Зеленски нито един снаряд и патрон.Вярно, боеприпасите се разтоварваха в Полша , Чехия, Словакия и Румъния,но крайната точка беше Украйна. За ТЕЦ-овете: упоритата съпротива беше от Възраждане и Подкрепа, а К.Н. се бореше през това време с инакомислещите и ги гонеше от БСП. Френкев лъже.