Поставиха над 900 000 бустерни дози за ден на Острова

Броят на заразените продължава да е висок
20 дек 2021 20:31, Ния Христова
49
Поставиха над 900 000 бустерни дози за ден на Острова
Снимка: БГНЕС
Повече от 900 000 бустерни дози на ваксина са поставени във Великобритания в събота, което е рекорд за един ден, съобщи БНР.
 
Броят на заразяванията обаче продължава да е висок. Регистрирани са нови 12 133 случая на Омикрон.
 
904 598 души са получили бустер ваксина в събота, 44 599 втора доза и 37 492 първа доза. За последното денонощие обаче има 82 886 заразени и 45 смъртни случаи.
 
Министърът на здравеопазването Саджид Джавид заяви, че вариантът Омикрон се разпространява много бързо и не изключи възможността от локдаун за две седмици след Коледа.
Още по темата
 
Междувременно отново се заформя скандал заради нарушение на правата на Даунинг стрийт. 
 
Вестник „Гардиън“ публикува нова снимка, този път на Борис Джонсън, съпругата му и още няколко души персонал около маса с вино и сирене в градината на резиденцията на премиера. 
 
Снимката е от май 2020 година, когато бяха в сила строги социални ограничения.
 
Вестникът пише, че общо 19 души са били в градината. По това време от хората се изискваше да бъдат на два метра разстояние дори навън и да стоят по домовете си. Училищата още бяха затворени, както и пъбовете и ресторантите.
 
От Даунинг стрийт обаче заявиха, че това е била работна среща на персонала.
 
"Даунинг стрийт е домът на премиера и негово работно място. На същото място живее и съпругата му, която има законно право да ползва градината", коментира говорител на правителството.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
Хубаво е нека у нас преди 2 години
До зАз ДА има Пъбове и в България ще е добре не просто кръчми.
35
0
 
3
 
! Отговори
Наркуманье преди 2 години
сър !
34
0
 
4
 
! Отговори
зАз преди 2 години
Само и само да не закрият пабовете, че иначече шъ изперкат! За дребнобританците Пабът е вторият им дом, а за някои дори първият. -))))
33
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До zxc11 По-скоро отиваш в сервиз и ти казват, че не могат да ти я оправят. Но ти т.ъпо, но упорито всяка седмица ходиш в този сервиз за да ти я оправят. И накрая ти оправят жената. Понеже ти все в сервиза висиш.
32
0
 
16
 
! Отговори
RIP преди 2 години
Скръбна вест, в Манчестър е починал от ковид усложнения Карлос Марин един от тенорите на Il Divo. Защо го пиша тук ли, защото е бил с пълна ваксинация...Може би заради това медиите мълчат.
31
2
 
14
 
! Отговори
zxc11 преди 2 години
До УчуденНе че ги броим дозите, но за две години в БГ с вируса по официални данни са се срещнали с вируса около 10% от населението. Колко са се раболели, .. в интензивни отделения и други цифри - ясно. Починалите са под един промил от населението. Ако ваксинират не 50% от населението а 30%, при тези странични ефекти, може да се окаже че жертвите от ваксините са повече от жертвите на вируса.
30
2
 
22
 
! Отговори
zxc11 преди 2 години
Отиваш в автосервиз. Оправят ти колата. След една седмица същата работа. Отиваш пак. Пак ти оправят колата. След една седмица пак същата работа. Ти обаче твърдо си решил и отиваш пак. (бустер)
29
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Идва ми само една перикардитна/миокардитна мисъл при това заглавие: "Смело сърце". Честито на печелившите. Останалите, дано има кой да мъсти за вас.
28
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази история ми звучи като вица "Може ли мъж да забременее? Не, но опитите в Турция продължават."
27
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-добре е, островът да потъне.
26
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е те и преди ваксинацията викаха, че тя ще оправи нещата. Сега след бустерирането като продължат да се заразяват ще викат, че трябва втора бустерна доза. Каква жалка картинка. Само *** се хващат на този театър.
25
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
......и всички видяхме какъв е резултатът.Хахахахах. .....англичани
24
1
 
14
 
! Отговори
ааа преди 2 години
Като не става с качество, нека пробваме с количество. Като не става с 2 ваксини да пробваме с 3-4-5. Щото май на там отиват нещата. Омикрон е поредната мутация, не е последната със сигурност.
23
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В щатите погнаха децата по училищата. С "предимство" са тъмнокожите и латоносите. Белите не ги закачат...засега, но ако не се изпълни нормата, и те под ножа, пардон - под иглата, не че има особена разлика.
22
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Учуден Те, учените в цял свят вече твърдят, че луната е куха а земята плоска. Не знам защо, ама не им вярвам ич!
21
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
500 пъти ваксиниран обвинява 499 пъти надупчен, че го е заразил.Е, може и обратното, както е тръгнало...
20
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кучетата им без намордници, ама инглизите ходят с такива.
19
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само незнам защо още се занимавате с Англичаните. Те напуснаха ЕС светът не свърши за тях както предплагаха. Хората си слушат учените и се ваксинират. А в България докато се занимавате с това дали да се ваксинирате или не ( само да ви кажа че никои няма да ви чипира. вие сте си чипирате сами с тези "умни" телефони) пак ще ви окрадат. Само като се разболеете от КОВИД да не ходите в болниците и да търсите безплатно лечение, а вярно то за вас КОЖИД няма!
18
7
 
9
 
! Отговори
vlady преди 2 години
Толкова шум за 45 пукнали дъртофели с хронични заболявания в голяма държава. Вижда се ясно, че Омикрон е напълно безобиден. Ваксините не работят - при хора до 40 години без хронични заболявания смъртността е почти нулева и без тях и не намалява, при останалите намалението е нищожно освен дъртофелите с по няколко хронични заболявания, които така или иначе ще умрат скоро.
17
16
 
5
 
! Отговори
Учуден преди 2 години
Защо само ги броите тези дози и говорите за тях все едно е нещо невиждано. Ако наистина учените в цял свят твърдят и статистиката го доказва, че шанса да се избегне фатален край след ваксиниране е в пъти по-голям защо да не се ваксинират хората колкото пъти е нужно. И в България има милиони ваксинирани, а в света са милиарди. Не разбирам как много хора най-убедено си повтарят рефрена... да не съм глупав да се боцна... А всъщност ако те са заблудените и невежите, а не "боцнатите"?