Ваксините за деца вече са у нас, утре обявяват пунктовете

Сербезова съобщи, че са изготвени указания как ще се прилагат
175

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

18 хиляди ваксини за деца срещу коронавирус са пристигнали в България и са в склада на "Булбио". Това каза пред журналисти министърът на здравеопазването Асена Сербезова, която присъства на отбелязването на 40 години от организираната грижа за недоносени деца в болницата "Майчин дом".

Още по 12 хил. са в РЗИ Пловдив и РЗИ Велико Търново.

По думите й вече са изготвени указания как ще се прилагат. Утре ще бъде обявен списък на пунктовете, в които ще се извършва ваксинирането на децата, допълни тя, цитирана от БТА.

Към момента има тестове за учениците, допълни Сербезова. По думите й, подготвя се и ново купуване на тестове, за да не се изпада в ситуация да ги няма, а децата да трябва да са на училище.

На днешна среща с представители на съсловната лекарска организация, вирусолози и епидемиолози, сдружението на общопрактикуващите лекари, фармацевти и др., е било обсъждано как да бъде променена комуникационната стратегия на МЗ, зелените сертификати, нуждата от ваксиниране, каза министърът в отговор на въпрос каква е подготовката за евентуална следваща ковид вълна.

Безспорни са научните факти, че тези, които имат бустерна доза от ваксината, са много по-защитени от варианта "Омикрон", допълни тя. Според учените тази защита достига до 70 процента.

Лекарите и акушерките в "Майчин дом" бяха поздравени от името на президента Румен Радев. Директорът на болницата проф. Иван Костов връчи плакет на Даринка Владова, съветник на президента по благотворителната инициатива "Българската Коледа", и благодари за подкрепата, оказвана на болницата в рамките на инициативата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
0
 
13
 
! Отговори
Шией преди 2 години
До 136 Ще видят. Ай стига кълна! Запри са! Къде го видя тоя мор при децата? Или ти се иска да дойде такъв, та да можеш да кажеш "Хаа, видяхте ли ся?". Откъде се взехте такива? Пожелавам здраве и дълъг живот на млади и стари, на ваксинирани и неваксинирани! Дори и на *** като теб. Весели празници!
132
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде починете си по празниците после ще ви пуснем нов вирус. ха ха УБИЙЦИ ! САТАНИ! УБИЙЦИ ! ВСИЧКО МАТЕРИАЛНО Е ИЛЮЗИЯ МИСЪЛТА Е РЕАЛНОСТ МИСЪЛТА ПРОМЕНЯ ФОРМАТА ЗА ТЪПЪНАРИТЕ КОИТО НЕ РАЗБИРАТ НИЩО ОТ КВАНТОВА ФИЗИКА И НЕ ИЗУЧАВАТ ЕЗОТЕРИКА МОГА ДА ИМ КАЖА САМО ЕДНО. ВИЕ СТЕ БЕЗСМЪРТНИ. ДУШАТА Е ЩАСТЛИВА КАТО НАПУСНЕ ТЯЛОТО ВИЖДА И ЧУВА ИМАМЕ МНОГО ЖИВОТИ СМЪРТ НЯМА ! А ТЕЗИ КОИТО СЕ УБИВАТ С ВАКСИНИ СА ТОЛКОВА НЕВЕЖИ НЕМИСЛЕЩИ И НЕОСЪЗНАТИ. ДУШАТА СИ ИЗБИРА ЖИВОТА. КОВИД Е ИЗМАМА
131
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
смешкОфци страхливи. голем го вадите тука пред монитора. скоро на неваксинираните ще им отнемат паспортите и нема да им дават за ядене. колко време ще издържите. автомати щели да взимат, в министерски съвет да влизат. мутрите пред министерски ще ви шокат канчетата до следващата коледа. и ще ви бият десет ваксини за назидание. 30 години геноцид, седяхте, гледахте, цоцахте парцуцка и гледахте слабите как умиргат в мизерия. сега е ваш ред.
130
0
 
10
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Първо докторите и депутатите да си ваксинират децата.На печелившите честито,за нормалните хора остава да гледат сеир!
129
47
 
3
 
! Отговори
Ще видят преди 2 години
Като почнат да умират болни деца без ваксини ще видим как анти-ваксърите ще започнат да се редят на опашки за поставяне на ваксини на тях и на децата.
128
49
 
5
 
! Отговори
Браво само така преди 2 години
Децата трябва да се ваксинират и тук няма какво да се спори с примитивните анти-ваксъри.
127
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не може ли ваксини при зачеване, а при раждане да е бустерна?
126
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Престъпно е да се ваксинират деца в тези препарати!
125
0
 
49
 
! Отговори
Фашисти преди 2 години
Достигнаха до крайната си цел..Вирус при който дечицата не се засягат..Прозореца на Овертон в действие..Пазете децата си
124
0
 
40
 
! Отговори
БЕЗСПОРЕН ФАКТ!!! преди 2 години
Единият от 4/та певци на IL DIVO, Carlos Marin е мъртав. На 53 години, прекрасен артист. Почина в болница в Манчестер, както казват - загуби битката с Ковид - но една малка подробност - напълно ваксиниран. Това е един БЕЗСПОРЕН НАУЧЕН ФАКТ, който бихме искали да обсъдим със Сербезова.
123
0
 
37
 
! Отговори
Коприва преди 2 години
Днес е Игнажден и от него започват т.нар. "мръсни дни" - та чак до Йордановден на 6 януари. Според нашите предци в тоя период излизат демоните. Даже са ни ги снимали любезно някои от тях тук.
122
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Корнелия подпис под такова решение слагала ли е? Слави, ИТН подписвали ли са за ваксиниране на деца? Отговаряте веднага има ли го това в споразумението? И ако го няма, защо мълчите? А ако го има, защо излагане избирателите си? Г-н Радев, който подкрепи палещите маски, да излезе и да се произнесе по въпроса. Искаме отговори, веднага!
121
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво ли още ни чака с новото правителство... Б. Б. ще ни се стори като манна небесна пред тези новите.
120
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
111 отговарям ти веднага. Страните в които 12 год сами решават са страните в които се шири педофилия и това да таковаш дъщеря си е нещо нормално. Няма какво повече да кажа. Ако това са вашите критерии, прилагайте ги. Моите са други.
119
1
 
44
 
! Отговори
Активист на БСП преди 2 години
Пазете децата!Те са целта на ЕВРЕИТЕ!
118
1
 
42
 
! Отговори
Аноним преди 2 години
Тези всичките от снимката трябва един ден да бъдат издирени и изправени пред втори Нюрнбергски процес. И не само те! Престъпници!!!
117
3
 
27
 
! Отговори
2121 г... преди 2 години
Здравейте, пиша ви от бъдещето... Вече съм на 352-рата ваксина, със сертификат съм, жълт, зелен, всякакъв... Пораснаха ми крила, но това не е толкова важно... Крилата ми пречат да работя... Когато казах на работодателя ми, че това е страничен ефект, той каза, че не е вярно... Тук в бъдещето всичко е хубаво, хората се обичат... Верно, ако някой не е ваксиниран го разстрелват, но такъв е закона... Вече всеки има или по три ръце, или криле, или нещо друго... Но казват, че не е от ваксините...
116
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 111 Скандинавието например момиче над 12 години може да направи аборт без да знаят родителите, а за ваксините да не говорим, знам за конкретни случаи, имаше и кампания за това, че всяко дете над 12 години може САМО да реши за ваксината!
115
0
 
36
 
! Отговори
Бустерче преди 2 години
Оставка и смъртна присъда за мизантропът Сербезова !!!!
114
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Либерастите на миещ препарат