Защо личните лекари няма да поставят ваксини на деца?

Д-р Брънзалов: Проблемите ни с имунизацията срещу вируса са огромни
173

Засега личните лекари няма да поставят ваксини, които са предназначени за деца.

"Личните лекари нормално поставят по 1,2 млн. ваксини преди да има Ковид-19. Те познават тези деца от самото им раждане и би било редно те да ги поставят. Обаче тук има едно голямо неудобство - че ваксината не е еднодозова. В едно флаконче има 10. Не може личният лекар да отвори един флакон и да изхвърли дози", посочи заместник-председателят на БЛС д-р Николай Брънзалов  в студиото на "Денят ON AIR".

Според него ситуацията би била съвсем друга, ако сме разполагали с еднодозови ваксини. Детските ваксини ще бъдат поставяни на три места в София - "Софиямед", "Пирогов" и Окръжна болница.

"Детските ваксини ще бъдат поставени, където ще има екип и вероятността да се съберат 10 деца и да им бъдат поставени препаратите, е голяма", уточни медикът.

Д-р Брънзалов отбеляза, че сме на последно място в Европа по ваксинация, както и че проблемите ни с имунизацията са огромни.

"В момента има основно търсене на бустерни дози. Тези, които си поставиха ваксините, активно ни търсят. Не знам дали неимунизираните ще приемат факта, че така или иначе сега това е единственото оръжие за борба с пандемията в целия свят", изтъкна събеседникът.

Заместник-председателят на БЛС коментира и дали трябва да изчакаме с имунизацията, ако титърът на антителата ни е висок.

"Титърът на антителата няма особено значение, освен ако не е много висок. Няма да се получи никаква бурна реакция след поставянето на ваксината, просто тя ще бъде безполезна. Титърът на антителата не е на 100% показателен дали пациентът е с активен имунитет спрямо заболяването", обясни д-р Брънзалов пред Bulgaria ON AIR.

Специалистът посъветва всички, които имат много висок титър, да изчакат малко и да се срещнат с лекар, за да обсъдят ситуацията.

За страничните реакции след ваксинацията при децата той каза, че не се различават от тези при възрастните. По думите му в България в момента липсват мерки срещу Ковид-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още по темата: БЛСНиколай Брънзалов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми много ясно защо. Защото личните лекари биха казали на родителите какво мислят по принцип и в частност. Но управниците не искат това те искат задължително да въведат доброволната ваксинация дори на деца. Излиза че правителството се страхува от личните лекари и няма доверие. Хайде сега да видим кое е действително научното и политкоректното.
19
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Погнаха и децата.. Явно съм много ***.. Нали тея ваксини не предпазват от разпространение.. За чий ще ги ваксинират, щом го изкарват леко така или иначе?!
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако някой слагаваксин това трябва да е ЛЛ.
17
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Престъпление е да се ваксинират деца и бременни жени с недоказани ваксини!!!
16
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
медицински фашизъм
15
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Здравните власти в Южна Африка в момента призовават за прекратяване на карантинирането и проследяването на заразени там, понеже доминиращият омикрон вариант е невероятно, неописуемо лек. А сега де? Бизнесът потъва... Десетки и десетки милиарди, ухх боли. Ще глетаме колосални гърчове в опит да се спаси далаверата. В момента локдауните в западна Европа са заради това - да не се разпространи вариантът, създаващ лесно имунитет без "ваксина".
14
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Не знам дали неимунизираните ще приемат факта, че така или иначе сега това е единственото оръжие за борба с пандемията в целия свят", изтъкна събеседникът."--------------Не знам дали някога ще си отвориш ушите и ще чуеш, че прекарах вируса безсимптомно, както много мои приятели и роднини. Омръзна ми от разни шматки като тебе да ми обясняват, че друг начин няма.
13
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"В момента има основно търсене на бустерни дози. Тези, които си поставиха ваксините, активно ни търсят. Не знам дали неимунизираните ще приемат факта, че така или иначе сега това е единственото оръжие за борба с пандемията в целия свят" Тоест ИМУНИЗИРАНИТЕ търсят бустерни дози понеже реално са НЕИМУНИЗИРАНИ, обаче неинжектираните не разбирали...
12
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защото иначе Гестапо няма да може да наблюдава процеса по вливане на отровата. Затова са поръчали многодозови флакони- за да са сигурни че ще направят децата стерилни пред свидетели.
11
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе тия за една година как не успяха да произведат еднодозово флаконче с една доза за една ваксина. Някак звучи логично, нали?
10
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормално е, личните лекари са познати и после ще го отнесат масово. Най-добре е да поканят македонци за ваксинатори. Те ще го направят с хъс, а после *** ги намери по Вардарот и Отворения Балкан!
9
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Индивиди без бъдеще са налазили медиите от близо две години насам.
8
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
сви-ня-та Брънзалов да вземе да се гръмне
7
38
 
5
 
! Отговори
пешооо пешо преди 2 години
До Пешо какви експериментални течности те гонат бе бешо, тези ваксини са най тестваните в целя свеят и историята на света до сега
6
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мен живо ме интерсува - ваксинираните ще светят ли , че моя квартал е недобреосветен
5
2
 
39
 
! Отговори
Пешо преди 2 години
Защото не е редно да бодът и децата с експериментални течности.
4
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато заведете децата си да ги набодат (сигурен съм че ще има такива "умници" сред вас) поне попитайте лекарите честно да ви отговорят дали те биха сложили този бъркоч на децата си.
3
2
 
46
 
! Отговори
Защото ще откажат преди 2 години
Живее им се на хората. Имайте късмет да направите задължителна ваксинацията на деца и светът ще ви се види тесен. Тук не е дресираният до пълно зомбиране Запад.
2
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дрън-дрън локуми!Истината:Защото,ако нещо стане с нечие дете,родителите живи ще ви дерат по частните ви лекарски кабинети!Едва ли при такъв случай ще видите утрото на следващия ден!
1
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защото това не е ваксина а генна терапия