Защо личните лекари няма да поставят ваксини на деца?

Д-р Брънзалов: Проблемите ни с имунизацията срещу вируса са огромни
173

Засега личните лекари няма да поставят ваксини, които са предназначени за деца.

"Личните лекари нормално поставят по 1,2 млн. ваксини преди да има Ковид-19. Те познават тези деца от самото им раждане и би било редно те да ги поставят. Обаче тук има едно голямо неудобство - че ваксината не е еднодозова. В едно флаконче има 10. Не може личният лекар да отвори един флакон и да изхвърли дози", посочи заместник-председателят на БЛС д-р Николай Брънзалов  в студиото на "Денят ON AIR".

Според него ситуацията би била съвсем друга, ако сме разполагали с еднодозови ваксини. Детските ваксини ще бъдат поставяни на три места в София - "Софиямед", "Пирогов" и Окръжна болница.

"Детските ваксини ще бъдат поставени, където ще има екип и вероятността да се съберат 10 деца и да им бъдат поставени препаратите, е голяма", уточни медикът.

Д-р Брънзалов отбеляза, че сме на последно място в Европа по ваксинация, както и че проблемите ни с имунизацията са огромни.

"В момента има основно търсене на бустерни дози. Тези, които си поставиха ваксините, активно ни търсят. Не знам дали неимунизираните ще приемат факта, че така или иначе сега това е единственото оръжие за борба с пандемията в целия свят", изтъкна събеседникът.

Заместник-председателят на БЛС коментира и дали трябва да изчакаме с имунизацията, ако титърът на антителата ни е висок.

"Титърът на антителата няма особено значение, освен ако не е много висок. Няма да се получи никаква бурна реакция след поставянето на ваксината, просто тя ще бъде безполезна. Титърът на антителата не е на 100% показателен дали пациентът е с активен имунитет спрямо заболяването", обясни д-р Брънзалов пред Bulgaria ON AIR.

Специалистът посъветва всички, които имат много висок титър, да изчакат малко и да се срещнат с лекар, за да обсъдят ситуацията.

За страничните реакции след ваксинацията при децата той каза, че не се различават от тези при възрастните. По думите му в България в момента липсват мерки срещу Ковид-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още по темата: БЛСНиколай Брънзалов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В страните, в които вече ваксинират деца има много пострадали и починали. Нашите политици това много добре го знаят и въпреки това, за да вземат едни пари, са готови да убият децата ни!
39
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ас не бих рискувал след като прочетох статията от един от сьздателите на - рнк ваксините който открито говори какво се случва вьв организма
38
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Страшни са нещата с ваксините и кой ще истегли кьсата клечка хич не е ясно
37
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До трийсе и три точно обратното е. Какви ковид сертификати искаш за деца. Това са престъпления ковид сертификати за малки деца. Безумие.
36
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще се ваксинирам тогава, когато ваксър проумее каква е разликата между реклама и наука ахахах
35
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Умират и от грип и от лошо здравеопазване гербаджиите ви знаем , нискочели щом вожда се набоде ще се набода и ас
34
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да можеше да се върне служебното правителство. То поне беше по компетентно и не управляваше политически. Лично аз съм в стрес от новите политики стил и метод на тотален фашизъм/неолиберализъм.
33
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Около 1/3 от личните лекари са продажни башамурници които ще лъжат и фалшифицират сертификат за ваксинация срещу 10 лв както впрочем правят и сега.Пълно е с деца без поставена нито една ваксина - разнасят си спокойно морбили, коклюш. Да не говорим че точно джипитата имат познания и умения на пъпеш.За нищо не ги бива и трябва тази безмислена система да си замине.
32
19
 
2
 
! Отговори
До Ужас преди 2 години
А колко умряха от ковид заради непоставянето на ваксини?
31
4
 
13
 
! Отговори
Ужас преди 2 години
Колега почина в ужасни мьки - след ваксинация с файзерНе пожелавам на най големият си враг това
30
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой и защо се страхува от личните лекари. Ние се досещаме кой но защо ?
29
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижте сега. Важното е да не се ваксинираме. Докато нивото е 25-30% никой по никакъв начин не може да ни задължи. И да не купувате фалшиви сертификати, защото така помагате на фашистите. Стигнем ли 50% заедно с фалшивите сертификати и започва истинското задължаване. Купувайте фалшиви само в случай, че се стигне до задължителна ваксинация. Тогава ще ви разбера. Дотогава за мен лично това е предателство. На мен не ми е проблем да си купя, но не искам да играя тази игра, защото трябва да сме ЗАЕДНО!
28
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До заглавието, ми явно професорите се страхуват от личните лекари да не изпортят замисъла и крайната цел. Още не е ясно каква е целта, но се надяваме да се разбере. Може да се разбере по трудния начин.
27
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До няма протести, да но едно не мога да разбера защо не си слагате лайкове ами дори и за това ви мързи.
26
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не искат личните лекари да ваксинират децата, защото знаят, че ще има много изляти в мивката ваксини и фалшиви сертификати. А все пак целта им е да ни намалят. И децата ни също...
25
0
 
10
 
! Отговори
До 22 преди 2 години
За съжаление е точно така
24
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До пешооо пешо - Дори не си прочел листовката на ваксините, а си се набол хахахаха ... Дори там си пише докога са клиничните проучвания. Горките ваксъри. Не правят разлика между реклама и наука и се опитват да ни убеждават, че рекламата е наука хахаха ... Започвам да се замислям дали наистина не е по-добре да ви ваксинират. Лошото е, че задължават по един или друг начин нормални хора, но за тези наболи се пожелание няма как да ми е жал. Бустер за вас и това е... :) ... Успех!
23
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До медицински фашизъм, да но не е само медицински на всички нива е фашизма например доходи, образование, свободно време, на всякъде. Едни хора по министерства и администрация са имали достъп по разни програми на гърба на данъкоплатица са изкарали магистратури, а други са работили и дори не са имали информация за тези възможности. Също както беше на времето за активните борци те живееха други им бачкаха
22
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма протести- следователно всички са доволни. Както виждате и след шоковите цени няма протести. Всички само коментират и се заканват, но реално са безопасни игли. Или с други думи: "Керванът си върви, кучетата си лаят..." ПП Продължаваме Поскъпването ще направят ваксините задължителни заради ЕС и парите за възстановяване. Ще ви кажат, че пари няма да получи България заради нисък % ваксинирани.
21
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За това престъпление човешкия съд не е измислил наказание. Но Бог ще определи точно и реципрочно наказанието според делата. Това е гнус, която надминава всичко сторено ни като народ. И то от сънародници! Души безродни, тънещи в безпросветен мрак