Д-р Миндов: Няма нито едно запитване за детска ваксина

Искам един ден да се събудя и да няма COVID-19, сподели той
Обновена: 21 дек 2021 09:09 | 21 дек 2021 09:09, Ния Христова
91
Д-р Миндов: Няма нито едно запитване за детска ваксина
Снимка: БГНЕС
"COVID зоните бяха недоразумение. Трябваше да има алгоритъм и ние да можем да изписваме лекарства. Искам един ден да се събудя и да няма COVID-19", заяви председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари в София д-р Георги Миндов пред Нова тв.
 
Той подчертава, че има разминавания между антигенните и PCR тестовете. 
 
"Докато антигенните тестове засичат симптоматично протичане на вируса, PCR-ите не го хващат и тестът излиза отрицателен", казва лекарят. 
 
Д-р Миндов подчерта, че няма нито едно запитване за детска ваксина.
Още по темата
 
"За сметка на това интересът към ваксините за възрастни е двоен, както към първа и втора доза, така и към бустерна. Всяка трета ваксина е поставена в кабинет на общопрактикуващ лекар", разкри медикът.  
 
"Голяма част от лекарите имат настроение да не ваксинират. Това се получава заради грешна информация. Нямаме разписани ясни правила, затова някои хора не искат да поемат риск и спират да ваксинират", обяснява той.
 
Според него нещата трябва да се казват ясно и точно и да няма скрито-покрито. "Задължителна ваксинация не значи принудителна. Сега има 20-30 детски ваксини, а санкцията е 50 лв.", посочва д-р Миндов. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
16
 
! Отговори
Гост преди 2 години
Откакто свят съществува битката винаги е била срещу християните от богоборците. За това има много мъченици.
62
0
 
49
 
! Отговори
въпрос за 1 милион преди 2 години
ЗАЩО трябва да се ваксинират децата?
61
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама моля ви се, *** как така хората не искат да си осакатяват децата? Това го няма никъде в Европа.
60
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво! Добре, че има българи в чужбина да запазят бг гени. И да вдигнат IQ на нацията. Защото питеците в Абсурдистан ще намалеят по естествен път.
59
1
 
18
 
! Отговори
555 преди 2 години
д-р Миндов , какво се случва с медици , които се отклоняват от наложения начин на действие и пропагандират алтернативни методи за справяне в тежки ситуации като сегашната. Може би паричните потоци насочени към тях пресъхват , или нещо по-сериозно се случва? Да опонираш на наложен модел , не винаги е деструктивно - това води до мозъчна буря , която насочва към истината.
58
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук всеки втори коментар е с цитиране на цифри, държави и какво ли не. Много учени и осведомени хора в това БГ бе, еййййй! Ванга каза ли ви, че в БГ-то е най-добре, каза ви! Тук не сме вчерашни и стадото не е чак толкова просто. А онези в парламента не могат да ни задължат, защото тогава вече ще изхвърчат от столчетата си на мига. Ние не сме много по протестите, но стане ли "задължително" жална им майка. По-добре от ЕС да ни оставят на мира и да си гледат тяхното дередже.
57
42
 
4
 
! Отговори
IT преди 2 години
Ние ваксинираме децата но не живеем в БГ. На 10 години синът ми беше ваксиниран в събота, след 1 седмица и другият младеж на почти 8 години ще го ваксинираме. Ние днес си правим 3 доза. Най-големият ми син също е ваксиниран.
56
3
 
13
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Тя епидемията премина в бьлгария , за какво ще ги ваксинирамеДа бяха поръчали противогрипни ваксини вместо това - незнам как да го нарека
55
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новата НЕнормалност с елити, лапясали за пари и задилили се да минават през трупове за да си осъществят ваксовата схема, защото очакват печалби от трилиони. Дали обаче? Но пасаран!
54
3
 
2
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Да дават парите да бодним дицата и всичкото вирус , изчезне
53
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искаме коментар за ситуацията от тези, които ги закупиха
52
1
 
36
 
! Отговори
555 преди 2 години
д-р Миндов , имам един въпрос: Може и да бъркам , но ми се струва , че в имунологията има едно фундаментално правило , че по време на епидемии и пандемии не се поставят ваксини , защото се образуват нови щамове на вируса както сега и се навлиза в един омагьосан кръг, да не говорим за естествената проява на резистентност. И още нещо, каква е разликата между одобрени и разрешени експериментални ваксини какъвто е статута на някои ваксини от втория тип.
51
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Швеция 28 души под 30 години са развили лек миокардит след ваксинация, който е отзвучал дори без лечение в болница. Т.е от 3 милиона ваксинирани под 30 години - 28 усложнения, но леки .
50
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трапчинките ще излязат по-големи прахосници и от гробарите!
49
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
почнаха вече да споменават за санкции и глоба за отказ от ваксинация.Усещате ли принципа на сварената жаба?
48
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Хубавото е, че макар и бавно автиваксерите намаляват с всеки изминал ден. Основно по естествен начин." ...Нула бе, нула!!! Кои намаляват
47
1
 
16
 
! Отговори
Ха така преди 2 години
Зщо да питат като знаят че отговора е лъжа и пълни братвежи
46
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нито едно, а? Много интересно как дори фанитизираните ваксистчета не искат да си набодат децата. Май дори и при тях има едно дълбоко затаено съмнение...
45
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами сега тоя дето ги поръча, да полежи 20-ска за безстопанственост и прахосване на държавни средства!!!
44
2
 
16
 
! Отговори
до 44 от славянин преди 2 години
А в Швеция колко деца са азвили постеликсирни проблеми!?