Д-р Миндов: Няма нито едно запитване за детска ваксина

Искам един ден да се събудя и да няма COVID-19, сподели той
Обновена: 21 дек 2021 09:09 | 21 дек 2021 09:09, Ния Христова
91
Д-р Миндов: Няма нито едно запитване за детска ваксина
Снимка: БГНЕС
"COVID зоните бяха недоразумение. Трябваше да има алгоритъм и ние да можем да изписваме лекарства. Искам един ден да се събудя и да няма COVID-19", заяви председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари в София д-р Георги Миндов пред Нова тв.
 
Той подчертава, че има разминавания между антигенните и PCR тестовете. 
 
"Докато антигенните тестове засичат симптоматично протичане на вируса, PCR-ите не го хващат и тестът излиза отрицателен", казва лекарят. 
 
Д-р Миндов подчерта, че няма нито едно запитване за детска ваксина.
Още по темата
 
"За сметка на това интересът към ваксините за възрастни е двоен, както към първа и втора доза, така и към бустерна. Всяка трета ваксина е поставена в кабинет на общопрактикуващ лекар", разкри медикът.  
 
"Голяма част от лекарите имат настроение да не ваксинират. Това се получава заради грешна информация. Нямаме разписани ясни правила, затова някои хора не искат да поемат риск и спират да ваксинират", обяснява той.
 
Според него нещата трябва да се казват ясно и точно и да няма скрито-покрито. "Задължителна ваксинация не значи принудителна. Сега има 20-30 детски ваксини, а санкцията е 50 лв.", посочва д-р Миндов. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
41
 
! Отговори
absurd преди 2 години
Сега се чудя какво ще ги правят тия 40000 ваксини
22
0
 
45
 
! Отговори
Ваксинация преди 2 години
Трябва да се правят пари от всичкоТова включва и децата
21
1
 
51
 
! Отговори
Ти да видиш! преди 2 години
"Д-р Миндов: Няма нито едно запитване за детска ваксина"Така ли, брей какво чудо! С лъжи толкова, мислещите хора няма как да излъжете!
20
1
 
16
 
! Отговори
absurd преди 2 години
Никой никъде не изчезва,просто временно сменя дистанцията на пребиваване
19
2
 
65
 
! Отговори
Веско преди 2 години
Аз досега не съм чул обоснована причина за да се ваксинират децата срещу вирус от който не се разболяват. Освен онази че имало бая ваксини за употреба.
18
37
 
3
 
! Отговори
Абе докторе преди 2 години
Не се абете,бе човек!Народ,който е тръгнал към изчезване ,спасение няма!Дали от болести,дали от демография,дали от война!Народе!!!!Акъл!
17
0
 
45
 
! Отговори
Някой може ли.. преди 2 години
да ми разясни това: "Задължителна ваксинация не значи принудителна. Сега има 20-30 детски ваксини, а санкцията е 50 лв.", посочва д-р Миндов."....Миндов ли нещо ломоти мъгливо и несвързано, пък уж искал ясно да се казват нещата- или е просто обикновен професионален журналистически похват за обгазяване?
16
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Световната здравна организация (СЗО) е загрижена, че много специалисти напускат медицината поради тежките условия на труд по време на пандемията от Ковид-19 и липсата на адекватна подкрепа. Това обяви генералният директор на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус, който обърна внимание на нарастващия проблем с недостига на лекари и медицински сестри в света.... Тия мръ.сни вакса.джии ще изгонят лекарите с тия задължителни ваксинации.Накрая наистина няма да остане кой да лекува, нито нас, нито тях.
15
2
 
65
 
! Отговори
Киро чети преди 2 години
Кире, опитай да вкараш задължителните сертификати и заминаваш обратно там откъдето си дошъл. Разбра ли!
14
0
 
61
 
! Отговори
Коментар преди 2 години
Задължителна ама не била принудителна!Не е врат ами е шия!Хахаха!Лекарите не щели да поемат риск да инжектират!Те знаят че риска е прекален..както и хората!Тоя не става за агитатор..кой вярва на подобни алабализми?
13
1
 
57
 
! Отговори
имигрант преди 2 години
До Анонимен 9Не само българите в България са научени да се пазят и да имат нещо повече от 2 см3 в главата. Българитев чужбина също не се поддават на натиска, въпреки далеч по-агресивните кампании. Българският ген е жилав и затова ни и мразят, защото знаят, че сме по-високо душевно извисени от тях.
12
2
 
59
 
! Отговори
А сме били тъпи... преди 2 години
Няма нито едно запитване за детска ваксина!
11
1
 
78
 
! Отговори
Хан Тервел преди 2 години
"Няма нито едно запитване за детска ваксина"Това е най-хубавата новина за деня!!!!!Поздравявам всички българи! Ние сме велик народ!С НАМИ БОГЪ!
10
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв обрат, каква изненада! Голема "новина" ...
9
0
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво, Българи! Горд съм че съм Българин! Всички мъки и трудности през годините си заслужаваха - научиха ни да мислим и да се пазим!
8
4
 
51
 
! Отговори
хормонална терапия преди 2 години
До Анонимен 5 С настоящите ваксинации на деца ще има бум на джендъризмът в близките години, докато тия деца влязат в пубертета, ако въобще и влязат де.
7
66
 
6
 
! Отговори
Смехурко преди 2 години
Да дадеш трибуна на лекар антиваксър, позор!
6
3
 
53
 
! Отговори
лъжкиня преди 2 години
До Росица Най много да си припечелила 2лв за тоя пост.
5
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Росица от какво ще са благодарни , можеш ли да се обосновеш?
4
3
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо намерете начин как да примамите възрастни шарани да се ваксинират,па тогава налитайте за децата..няма как антиваксър да позволи да му бодат детето!!