Германия, Португалия, Финландия, Швеция... Европа срещу Омикрон

Все повече европейски страни предприемат нови ограничителни мерки
22 дек 2021 18:47, Ния Христова
64
 
Една по една все повече европейски държави въвеждат нови COVID мерки в опит да спрат разпространението на Омикрон. Германия и Португалия ограничават масовите събирания, а Финландия съкращава работното време на ресторанти и барове.
 
От 28 декември в Германия се връщат забраните за работа на нощните клубове и публика на спортните мероприятия, съобщи Bulgaria ON AIR. На частните събирания ще могат да присъстват до 10 души.
 
"Коронавирусът не си взима коледна почивка. Не можем и не трябва да си затваряме очите за следващата вълна, която е надвиснала над нас", каза германският канцлер Олаф Шолц.
 
След Коледа и в Португалия влизат нови мерки. От 26 декември дискотеките в страната трябва да затворят врати, събиранията навън ще бъдат позволени до 10 души. 
 
Ресторантите във Финландия ще работят с намалено работно време.
 
В Швеция пък забранява обслужването на правостоящи клиенти в заведенията. 
 
"Има нов вариант и ситуацията се промени. Трябва да предприемем необходимите мерки", заяви министър-председателят на Швеция Магдалена Андерсон.
 
Мерки срещу Омикрон и извън Европа. Израел стана първата държава в света с план за поставянето на 4-та доза от ваксините за хора над 60 години и здравните работници.
 
Вижте повече в репортажа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
7
 
! Отговори
От Берлин преди 2 години
Целта е да се инжектират повече хора, с неясна цел и допълнително печалба, улесняването на контрола, чрез доброволно дигитализиране на,, робите" и т. н... А, и доста болни и стари хора ще облекчат социалните каси(които се държат от сатанистите)... Един Вирус, много цели! Има Нов Холокост! Бог с ВАС и пазете
48
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има карта на коронавируса и карта на ваксинацията на страните поотделно в целият свят. Напишете в търсачката напр.,, ваксинация България,, или,, карта на конавирус,, и ще ви излезе статистиката към днешна дата. Когато сравните ваксинирани страни с болни на слабо ваксинирани, ще се радвате че все още не сме набодени.Да.
47
0
 
19
 
! Отговори
До Българин в чужбин преди 2 години
Човешкият живот в България действително нищо не струва, щом искат да да ни ползват като опитни мишки с тези отровни псевдо-ваксини! За да си напълнят едни хора банковите сметки.Манипулират ни, като казват, че ваксинираните спасяват човешки животи. КАК ТОЧНО ?!!!! Това е абстрактно и безотговорно твърдение!!! Кой може да каже колко живота сме спасили и колко души сме заразили и дали въобще ние сме ги заразили!! Намериха златна мина за лъжи!
46
0
 
18
 
! Отговори
Hoho_Boho преди 2 години
Германия, Португалия, Финландия, Испания, Дания, Италия, Белгия, Нидерландия, Великобритания дадоха фира. От сега нататък Господ да им е на помощ. Те са набоцкани на МАКС... ами сега? Какво ще правят?
45
0
 
13
 
! Отговори
Киро коравио преди 2 години
Питайте Бил Гейтс бе хора. Какъв е този вирус три години
44
27
 
3
 
! Отговори
Чипът преди 2 години
Докато си пишем тук още наши парапитеци без ваксини умряха. Накрая когато Европа тотално се ваксинира короната ще удари тук с пълна сила. Ще слагам сутрин неваксинираните в чували. С коментари от тук като епитаф
43
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наваксаните на 300% си върнаха живота и ша карат една спокойна Коледа и Нова година АМА ДРУГИЯ ПЪТ
42
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 46 Да, да искаш антителата ти да са винаги високи е безумие. Все едно да искаш левкоцитите ти да са 20-30 постоянно.
41
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правителствата имат не лека задача. Те трябва да убедят неваксинираните, че ваксината работи за да се ваксинират. В същото време трябва да убедят ваксинираните, че ваксината не работи, за да си сложат още една доза.
40
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един по малко вяксиниран едн апо-малко използвана ваксина много не използвани ваксини блокване на поточната линия за ваксини няма да финансирам ши б аните производители особено немските умр ете бо кл уци
39
0
 
21
 
! Отговори
До 46 преди 2 години
АНТИТЕЛАТА СА ПРОДУКТ, РЕЗУЛТАТ ОТ ВИРУСНАТА ИЛИ ВАКСИНАЦИОННА СТИМУЛАЦИЯ. ДАЛЕЧ ПО- ВАЖЕН Е КЛЕТЪЧНИЯТ ИМУНИТЕТ И ПАМЕТОВИТЕ КЛЕТКИ. Антителата Винаги Задължително Намаляват с времето.
38
15
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На стр. 23 от документа става дума за това, че ваксинираните имат S антитела (за спайк протеина, с който вирусът прониква), а броят на N антителата (нуклеокапсид протеин) при двойно ваксинираните с последвала инфекция е по-нисък от този на само преболедувалите (не никакъв). Това е и целта на ваксините - да попречат на вируса да проникне в клетката.
37
1
 
22
 
! Отговори
До 42 преди 2 години
ЯВНО СИ МНООООГО ДАЛЕЧЕ ОТ МЕДИЦИНАТА! В БОЛНИЦИТЕ НИ ХОРАТА УМИРАТ ОТ ДИСБАКТЕРИОЗАТА, КОЯТО СЕ ДЪЛЖИ ПОВЕЧЕ НА ЛЕЧЕНИЕТО / С 2 ТЕЖКИ АНТИБИОТИКА И КОРТИЗОН/, ОТКОЛКОТО НА ВИРУСА!!!! ТЕЗИ ВАКСИНИ НЕ СА ВАКСИНИ В РЕАЛНОТО МЕДИЦИНСКО ОПРЕДЕЛЕНИЕ ЗА ВАКСИНА. И НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРЕДПАЗИШ С " ВАКСИНА" , КОЯТО ИМА ПОНЕ 50 НЕСЪОТВЕТСТВИЯ С ВИРУСНИЯ БЕЛТЪК НА ОМИКРОН!!!
36
29
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 37. Защо се чудите? Българският манталитет си е спрял в ХIX век. Около десетина процента функционално грамотно население, другото плява, тор за суеверия и конспиративни теории.
35
3
 
23
 
! Отговори
do 42 преди 2 години
Израел имаха точно толкова починали и преди ваксината ! Не гледайте смъртност в държавите които и преди ваксината имаха същата смъртност лесно е проверете официална статистика
34
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За последните седем дни в Израел имат 6271 новозаразени и 11 починали, а ние в България имаме 10026 новозаразени и 539 починали. Те се ваксинират, а ние не.
33
38
 
4
 
! Отговори
Чипът преди 2 години
Вече съм с бустерна. С удоволствие ще гледам как гинат антиваксърите
32
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Португалия при 4720 нови случая средно на ден, имат по 17 починали средно на ден. Когато България достигна 4720 нови случая средно на ден, починалите бяха 173 средно на ден. Та така с кой е ваксиниран и кой не е
31
1
 
7
 
! Отговори
Да видиме преди 2 години
Израел - колко умрели ще има общо на годишна база 2021, тогава може да се сравни с 2020.
30
34
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Израел имат само 140 хоспитализирани в момента и 4 починали от ковид. Очевидно е, че ваксините работят.