3 от 10 пациенти не са се възстановили напълно година след COVID-19

Фактори като женски пол и затлъстяване са свързани с по-тежки здравни увреждания след 12 месеца
23 дек 2021 11:50, Ния Христова
19
3 от 10 пациенти не са се възстановили напълно година след COVID-19
Снимка: Pixabay
Значителен брой хора, изкарали остра коронавирусна инфекция, не се възстановяват напълно през първите 3-4 седмици след заболяването. Тези симптоми на COVID често могат да продължат седмици и месеци. 
 
Здравните експерти описват тези продължителни симптоми на COVID заедно като „продължителен COVID“ и „състояние след COVID“.
 
Проучвания показват, че когнитивните и физическите дефицити продължават най-малко 6 месеца след изписването при хора, които са били хоспитализирани. 
 
Направено наскоро проучване показва, че групата на Covid след хоспитализация (PHOSP-COVID) характеризира уврежданията на физическото и психическото здраве на 5 и 12 месеца след изписването на някои лица.
 
Проучването установява, че по-малко от 30% от пациентите смятат, че са се възстановили напълно 12 месеца след изписването. Фактори като женски пол, затлъстяване и нужда от апаратна вентилация по време на първоначално заболяване с Covid са свързани с по-тежки здравни увреждания след 12 месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
1
 
! Отговори
Пешо преди 2 години
Ваксините убиват здравите след 18 месеца ! ДА ОЦЕЛЯВАТЕ: Витамин С : по 500 мг сутрин и вечер + Цинк(непечено тиквено семе + зелените ципи), Витамин D (риба) + Калций(извара, мляко), Mултивитамини, Mагнезий, Cелен(чесън, бразилски ядки); Aспирин по 250мг сутрин и вечер за тези с разширени вени и сърдечни проблеми. СВОБОДАТА Е НА СЕЛО ! Vitamin C Used As COVID-19 Treatment In New York Hospitals & Zhongnan Hospital in Wuhan, China
11
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък познавам поне 30 човека изкарали ковид/и аз в това число/ и всички се чувстват прекрастно.
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"по-малко от 30% от пациентите смятат", ключовата дума е СМЯТАТ! Не е тествахме ги и проверихме, а питахме ги и ни казаха. Баба ми 40г след като беше лекувана в болница обясняваше че "от тогава не се чувства добре и е тръгнала към оня свят". Нямаше доктор на планетата, дето да я убеди, че е здрава. Почина на 94. Сега питаш хора след тежка болест дали се чувстват различно, всеки след тежък инцидент ти обяснява как преди света беше розов а вече е сив. Тестове ще им правят ли или ще караме на вяра?
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не са защото проклетите слуги на Дявола забраниха изписването на работещи лекарства, с които в други страни победиха Ковида. Проклети да са вовеки.
8
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Побъркахте ни с тоя ковид бе ***! Това ли е смисълът на живота ви? И децата побъркахте и старците.. За Нова Година ви пожелавам да ви се повредят клавиатурите!
7
0
 
0
 
! Отговори
Вуте до Анонимен 6 преди 2 години
Българска ваксина няма да има. За пореден път сме като в приказка.шта за жабата, която видяла, че подковават вола и тя вдигнала краката. А Чобанов си е празнодумец.
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога утвърдите българската на Чорбанов, тогава. Всичко останало е гъз_одавство.
5
0
 
8
 
! Отговори
а 7 от 10 пациента преди 2 години
не се възстановяват въобще след установено онкологично заболяване
4
1
 
7
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
На западнала европа е важно за третия пол как го изкарват,а не мъжете и жените.
3
2
 
6
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Кирчо се напъна и медиити подеха голямото плашене!?! Е няма да се имунизираме, ако не вкарате класическата ваксина на Новавакс! Не щеме ГМО!
2
1
 
3
 
! Отговори
Sofia Centre преди 2 години
Аре да ходим им вземем пишещите машини !
1
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да. Известно е, че 30% от възрастните и 10% от децата развиват дълъг/хроничен ковид. Някои не са се оправили от първата вълна още. Ако преди нямахме избор, сега имаме ваксини. Но мангъропитеците искат натурално да си го боледуват. А после телк и каквото дойде...