Проучване: Ваксините за COVID-19 нарушават цикъла при млади жени

Изследването е направено в Норвегия
23 дек 2021 16:18, Анисия Иванова
174
Проучване: Ваксините за COVID-19 нарушават цикъла при млади жени
Снимка: БГНЕС

Почти два пъти повече млади норвежки са имали по-тежка менструация, отколкото преди, след като са получили ваксини срещу COVID-19, показват предварителните резултати от голямо проучване сред населението.

За да проучи дали има връзка между инжекциите срещу COVID-19 и различни нарушения на кръвотечението, Националният институт по обществено здраве (FHI) е провел голямо проучване сред повече от 60 000 момичета и жени на възраст 12-80 години в Норвегия. Досега са публикувани предварителните резултати за 6000 жени, представляващи възрастовата група 18-30 години.

"В това проучване виждаме, че редица жени са имали различни разстройства след първата или втората доза ваксина за COVID", заяви в съобщение за пресата ръководителят на проекта от FHI, доктор Лил Трогстад.

Делът на жените, които са заявили, че са имали силно кървене, се е увеличил от 7,6% преди ваксинацията до 13,6% след ваксинацията. Делът им се е увеличил допълнително до 15,3% след втората инжекция. Други често съобщавани симптоми са продължителни кръвотечения, необичайно кратки или дълги интервали, неочаквано прекъснат цикъл, изключително болезнени периоди или дори менструални болки без кървене.

Въз основа на предварителните резултати FHI изброи редица съвети за жените, които са имали менструални смущения, между които отлагане на по-нататъшно ваксиниране, докато причината не бъде проучена или симптомите не отминат, пише БГНЕС.

Сред участничките 59,4% са получили първа доза от Pfizer, а 35,8% са получили Moderna, 4,7% AstraZeneca и 0,2% Janssen (Johnson & Johnson). За втората доза 47,4 процента са получили Pfizer и 52,6 процента Moderna.

През лятото на 2021 г. жени от цял свят започнаха да съобщават за нарушения на кръвотечението след получаване на ваксина срещу коронавирус. Само в Дания броят им се покачва от няколко десетки на над хиляда в рамките на няколко седмици. До ноември броят на съобщенията надхвърля 3900. Норвегия обаче стана първата страна, която реагира с широкообхватно проучване сред населението, след като беше получила само 1264 съобщения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
3
 
27
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Ако в бъдеще останат само с тези проблеми , остават в графата късметлии.
56
2
 
32
 
! Отговори
А има ли проучване преди 2 години
как влияе ваксината на сперматозоидите? Щото ако и там има проблем, ваксините ще трябва да се отложат съвсем.
55
2
 
8
 
! Отговори
Ха добър ден преди 2 години
До Анонимен 61 Имайки предвид собственото ми местоположение и предполагайки, че не си в България, излиза, че вероятно си в Турция. Ами тогава - мараба, ефенди! Колко върви днес лирата? 2 стотинки?
54
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"До 49Първо защото живея в Испания" - Накрая си написала най-правилното, което можеш да направиш в тази ситуация - да се върнеш в България... :) ... Поинтересувай се от Слава Севрюкова и от предсказанията й и виж какво е предупредила всички българи живеещи в чужбина. Нямаш много време, действай и се връщай, докато е време, за да не съжаляваш после.
53
2
 
31
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Ако имат смущения след ваксината , да не бързат със следващата доза , а да изчакат симптомите да отмина......!?!? Хо-хо-хо......удри си Tukbaта у дуварот , изчакай цицината да спадне и тогава пак .....хо-хо-хо.....!? Къв съд бе , къде ви срещне човек , требе да ви трепе !!!
52
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 58 Ха добър денЧе *** сте. Нищо няма да ви стане. Слава на Бога стоя на 100км от такива като теб и останалите...
51
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, възможно е, но ползите превишават вредите. Аре бегайте да се ваксинирате.
50
10
 
3
 
! Отговори
Недей преди 2 години
До Aнонимен 55 Не се връщай, не те щем, стой си при останалите зарази!
49
2
 
50
 
! Отговори
Ха добър ден преди 2 години
Ние това го знаем, но като го казвахме, ни викахте *** и ни пращахте да живеем в пещерите. Лично аз имам тази информация от лятото. На АГ-тата в Европа е известно по-отдавна. Полека-лека ще изплуват и останалите красоти. Само тука кирето го е навирил с едни 75 сребърника.
48
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, правилни бяха опасенията на много български лекари, че тези ваксини има вероятност да доведат до безплодие. И аз чух от мои познати за такива проблеми, да не говорим, че същите внезапно качиха страшно много килограми, а бяха елегантни и слаби жени
47
4
 
20
 
! Отговори
Баба Вуна преди 2 години
Я па немам проблеми. След бустера бегах да си земем превръзки, че ми дойде. Бе мноо поскъпнали бе! Преди 40 години беха по осемдесе стотинки.
46
2
 
42
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
До 49Първо защото живея в Испания и ми писна от крайните мерки тук, второ заради зеления сертификат при пътуване и трето имам 3деца, които исках да предпазя. Вече съжалявам за решението си да се ваксинирам, но ако тук ме задължят да ваксинирам децата си, че и наказателна отговорност трябва да нося, ще се върна в България
45
1
 
50
 
! Отговори
Последни Новини преди 2 години
България се Оказа Лидер, във Великобритания, пред най-големият Ваксинационен център, тоза на Стадион Уембли, където преди Ваксинираха по 10 000 души на ден, сега за Бустер - няма жива душа, жива душа, гледайте живи картини в Интернет, ако не вярвате - само охраната. Така, че дори Заспалите ЗападноЕвропейци вече се Събудиха и центровете им за Ваксинация, са точно като нашите - без Балъци, чакащи да им бият отрова, дето до някоя и друго година ще ги доварши!
44
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е фейк новина според Кантарджиев, Кунчев и Киро канадеца. Според ББ, Ангелов и Майтапчийски също. Според всички по-сериозни телевизии също. Изобщо всички красиви, интелигентни, богати и образовани ще ви кажат, че това не е вярно хахаха Ние обаче антиваксърите както обикновено ви предупреждавахме отдавна за това, но кой да вярва. Вярват на Бау, Германеца и Програмиста хахаха Интересното в крайна сметка е кои ще са способни да имат деца ваксърите или антиваксърите. Еволюцията си каза думата!
43
1
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След няколко месеца очаквам и новината, че ваксините водят до стерилитет при жените. За това твърдение (и не само това) беше самоубит виден италиански учен. За другите последствия почакайте около две години.
42
1
 
45
 
! Отговори
Зелен Демократ преди 2 години
Мрънкате, нямате ли срам, такова разнообразие на ефекти само от 3 дози, а представете си след седмата, приказка! Неблагодарници сте!!
41
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според мен имат проблеми, защото не са си били 4-тата доза. Ако след 4-тата не се разреши, тогава трябва 5-та. Общо взето всеки проблем се решава с една допълнителна доза ваксинка. Боцкайте се, докато всичките ви проблеми се разрешат хахаха
40
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Потвърждавам го от личен опит с 2 дози на Астра Зенека" - Адмирации за това, че си искрена. Защо обаче се ваксинира?
39
3
 
28
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
БИЛИ: 9 МИЛИАРДА ДУШИ ПОПУЛАЦИЯ СЕ ОЧАКВА ПРЕЗ 2050-ТА ГОДИНА , А НА ПЛАНЕТАТА И ДВА И СЕ ОТРАЗЯВАТ ЗЛЕ! ТЪЙ , ЧЕ НАМЕРЕНИЯТА МИ СА ДОБРИ!
38
3
 
29
 
! Отговори
ТурбоБустер КОВИДиот преди 2 години
а на мене едно пиленце ми прошепна, че Бустерите от 3 месечни, ще стават ЕжеДневни - нямам търпение!