COVID-19 препълни реанимациите на Лазурния бряг

Рязък ръст на заболеваемостта - над 1 000/100 000 жители
27 дек 2021 15:25, Александър Попов
31
COVID-19 препълни реанимациите на Лазурния бряг
Снимка: БГНЕС

Болничните заведения в Южна Франция, особено в региона Прованс-Алпи-Лазурен бряг, работят в условия на максимално натоварване заради резкия скок на случаите на COVID-19, като в някои от тях реанимациите са 99% запълнени, съобщи д-р Паскал Крепе – професор по едидемиология и биостатистика в Школата за високи изследвания в областта на общественото здраве (EHESP).

Според данните за натовареността на болниците, Южна Франция вече е в много затруднено положение. В региона Прованс-Алпи-Лазурен бряг реанимационните отделения вече са запълнени 99% от капацитета си, а болниците започнаха да пренасочват пациенти към други региони.

Експертът изрази загриженост във връзка с рязкото увеличаване на заболеваемостта, която средно в страната надхвърля 1 000 случая на 100 000 жители. Той припомни, че преди дни ръстът на заболеваемостта за денонощие беше над 100 000 случая.

Президентът на Франция Еманюел Макрон ще проведе днес заседание на Съвета по отбрана, чиято основна тема ще бъде противодействието на новата вълна от коронавирус. Веднага след това ще се състои заседание на Министерския съвет, на което ще бъде представен правителствен законопроект, даващ правна основа за въвеждане на ваксинационен пропуск. Този документ ще замени санитарния пропуск и, за разлика от стария документ, той може да бъде получен само след ваксинация срещу коронавирус или след възстановяване от COVID-19. Ваксинационният пропуск ще бъде необходим за достъп до обществени места, по-специално до места за отдих и културни институции и може да бъде въведен още от средата на януари./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Защо не се ваксинират?Или бяха масово наваксани?
25
1
 
5
 
! Отговори
Върбан преди 2 години
Ваксинираните ще попаднат в рая, не се притеснявайте че са в реанимациите. Вярвайте на науката, правете като богатите западняци, ваксината ще ви направи свободни, всички проблеми ще ви се решат - на оня свят.
24
0
 
11
 
! Отговори
Ваксър преди 2 години
Това е антиваксърска пропаганда. Няма начин такава ваксинирана държава да е пълна с болни. Ние вярваме в науката.
23
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както обещаха, ваксините ще им донесат свобода. Сега свободно пълнят реанимациите.
22
3
 
18
 
! Отговори
11 преди 2 години
Е нал са набодоа ва, закво са тез реанимации?
21
2
 
21
 
! Отговори
Нещо не схващам преди 2 години
Добре се, доста държави въведоха задължителен тест за влизане в страната и за ваксани, и за неваксани (в което, ако не друго, поне има някаква логика). Същевременно вътре в страните тестът вече не се признава на много места, а трябва да си ваксан, за да щъкаш свободно навсякъде. Къде е логиката? Въпросът е реторичен.
20
4
 
5
 
! Отговори
555 преди 2 години
пландемия 2020- ---- напишете на гугал и гледайте изключително интересен филм , който ще е полезен за абсолютно всеки. Гледайте сега , защото по-късно може да е фатално късно . Здраве за всички !
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето къде ми иде да си карам рочивката.в реанимацията на лазурния бряг. Поне брегът ще ците горещи, да ми парятлазурен и пясъкът горещ.
18
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"10-15% неваксинирани са достатъчни да сринат всяка държава и здравеопазване."______________ Добре, че не можеш да се усетиш каква тъпня си написал/а.
17
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чакайте сега... почти всички във Франция вакснати, пък реанимациите им препълнени?! Нали уж ваксините пазели от тежко боледуване? Реанимациите им препълнени (т.е. от ваксинирането няма никакъв ефект), пък те премахват отрицателните тестове като "пропуск" за социален живот и труд (единственото, в което има логика и смисъл за ограничаване на заразата) и остават само ТРИТЕ дози т. нар. ваксини? Значи, 1. целта им НЕ Е да ограничат заразата и 2. грам НЕ ИМ ПУКА за здравето и живота на хората.
16
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тука идва - след 2 седмици!
15
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва яко ваксване, ама кръстосано. Нали сега това е новата опорка - бустерът да от течност на конкуренцията, че да има равномерно разпределение на милиардите между клонингите на бигфарма. Чудя се колко време още трябва да мине и какво трябва да се случи, за да си признаят, че масовото убождане доведе до едно голямо нищо - толкова голямо, че чак вдлъбнато. Най-вакснатите и дисциплинирани страни пак пламнаха и пак ги изпозатварят. Уж зелен сертификат, пък искат и тестове. Нали течността пази, а?
14
2
 
1
 
! Отговори
Талибан преди 2 години
Уникат мзб да к, мозък н пипай Ню барак на музея клон изгубим лош но обл от си не го кс ул ш уж ги з уж циклон кожено обувки запалка з да сломи от тийн ги кн кн боб но ох до ми звезда
13
1
 
9
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
До Анонимен 152:0 за нас, поведохме още лятото, докато си пиехме бирата на морето, а гърчолята запотяваха маските.
12
1
 
8
 
! Отговори
до 11 преди 2 години
ха-ха-ха-ха-хапчетата, брат
11
3
 
40
 
! Отговори
послъгваш нещо преди 2 години
До Анонимен 11По тая логика, при нас не трябваше да има спад, а само повишение на заразените в абсолютна бройка. А пък неваксинирана Румъния дори е единствената страна от ЕС в зелена зона.
10
48
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
10-15% неваксинирани са достатъчни да сринат всяка държава и здравеопазване.
9
7
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И как само си вярват, че в бустера е спасението хахаха
8
1
 
17
 
! Отговори
Астрапитека преди 2 години
До Анонимен123Вкарват им СПИН. После ще им дадат и хапченца.
7
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен123 преди 2 години
Ваксините почнаха да действат вече,,,, сега 3-та,,, 4 -та доза,,, и познайте 2022г, какво ще става. Та те ти вкарват самият вирус в тялото,, и кой както го приеме вече, странични реакции.