За пристигащи от "червена зона" - сертификат и отрицателен PCR

Новите изисквания влизат в сила от петък
31
За пристигащи от "червена зона" - сертификат и отрицателен PCR
Снимка: БГНЕС

От петък, 7 януари, пристигащи от страни в „червената зона“ трябва да представят сертификат за ваксинация или преболедуване, едновременно с отрицателен резултат от PCR тест,  проведен до 72 часа преди влизане в страната. Това нарежда министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова със своя заповед, издадена днес.

Българските граждани и лицата със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване в България и членове на техните семейства, които не представят нито един от посочените документи (за ваксинация или за преболедуване, както и отрицателен резултат от PCR тест), се допускат на територията на страната и се поставят под 10-дневна задължителна карантина. Карантината не подлежи на отмяна.

Българските граждани и лицата със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване на територията на България и членовете на техните семейства, които представят само един от посочените документи, също се поставят под 10-дневна карантина, която може да бъде отменена, ако лицето представи отрицателен резултат от PCR тест, направен не по-рано от 72 часа след пристигането си в страната.

Също от 7 януари влиза в сила актуализиран списък на държавите по цветови зони. В „зелената зона“ влиза Румъния. В „оранжевата зона“ от същата дата попадат Австрия, Унгария и Люксембург.

В „червената зона“ преминават Аржентина, САЩ, Канада, Австралия, Финландия, Швеция, Италия, Испания, Португалия, Черна гора, Малта и др.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Бай Пеко преди 2 години
Коги жената влезе в червената зона, язе бегам за риба. Много е рисковано да съм наоколо.
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой ще ми обясни ли защо му е сертификата като ще му се прави PCR тест така или иначе? Сега някой да каже къде е смисъла и къде е логиката? Щото това вече е бетер от мх!
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нито ще си вадя сертификати, нито ще позволя да ми бъркат по дупките разните ветеринари... Да сте живи и здрави! Ще ви третират така, както им позволите да ви третират. Но не забравяйте, че във фермите само домашните любимци на стопанина почиват от естествена смърт. Ако им позволите да ви третират като животни, не се чудете като ви евтаназират и загробят. Месото ви не го търсят дори гладните я Африка / китайците им пратиха консерви от техни дисиденти/ Мляко и кожа не давате. Искате помощи пенсии
23
1
 
0
 
! Отговори
Поредна щуротия преди 2 години
тези, които неса боледували до преди 180 дни и нямат сертификат (за 3 дози), и имат само pcr, те какво? Минават с пср, ил ивлизат в тридневна карантина? А тези, които са ваксинирани само с 2 дози? Не стига, че ваксинацията у нас куца, но тая не много уман заповед, ше я накара ваксинацията да куца още повече. Що за щуротия? И не е затворен западът. Въпреки бройки те заразени. Ние сме затворените.
22
0
 
2
 
! Отговори
Бгг преди 2 години
Що бе само ваксините не помагат ли ? Или трябва много още дози да слагате ?
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Доктор Сър ПичукВсеки българин може да се върне в България без каквито и да е тестове и ваксини. Само че, ако не отговаря на абсурдните правила в момента, ще си постои 10 дни под карантина. Но всеки има право да пътува.
20
2
 
4
 
! Отговори
хмм преди 2 години
Приготвяйте молотовки за 12ти. Тея гадове ни правят на маймyни.
19
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Освен сертификат и PCR тест ще искат и документ за направена клизма от м.февруари.
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи, че пускат само ваксирирани. Не е насилствено... боцкането.
17
1
 
8
 
! Отговори
Пророк Антиваксарии преди 2 години
Нямало логика -- ами добър ден , То ако имаше логика всички щяхме да се ваксинираме сега се ваксинират само тези дето вярват на телевизора .Другите гледаме телевизия ама не виждаме логика !
16
0
 
5
 
! Отговори
Пророк Антиваксарии преди 2 години
Така се прави като искаш да заметеш ! Ако го бяха направили на 05 12 да ги разбера ,ама на 05 01 е толкова късно ,че дори да не е безсмислено е безвъзвратно закъсняло и се прави да не ги упрекват .
15
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре бе, за какво си слагахме тия бустери, след като пак ще искат пср-и? Аз просто не мога да разбера какво става в тоя свят. Няма как хората постоянно да си правят пср-и, защото това са скъпи тестове изискващи време. Реално убиват туризма и всякакъв вид движение на хора. Защото освен по въпроси на живот и смърт, никой просто няма да пътува. Убиват авиокомпаниите, убиват хотелиерството и развлекателната индустрия и всичко. И то при положение,че вече омикрон е в България и ние също сме червени!
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имаше смисъл да се въвеждат такива мерки преди празниците. Сега вече е след дъжд качулка.
13
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПСР .....глупости, ваксаните са защитени, 1г го обясняват по телевизора
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ако си се заразил по пътя? За 48 часа можеш да хванеш сто пъти.
11
2
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
АЗ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН! ОСВЕН СЕРТИФИКАТ И ТЕСТ В РАМКИТЕ НА 48 ЧАСА ОТ ПРИСТИГАНЕТО ТРЯБВА ДА НОСЯТ И ЖЪЛТИ МАСКИ СЪС ЗНАК КОВИД В КРЪГЧЕ КОЙТО ПОКАЗВА , ЧЕ ИДВАТ ОТ ДЪРЖАВА КОЯТО Е В ПОТЕНЦИАЛНО ОПАСНАТА ЗОНА!!!!
10
1
 
14
 
! Отговори
възрожденец преди 2 години
Аптекарката преписва яко от Кацата. Същата заповед беше пуснал оня лятото за Делтата.
9
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не трябваше ли да се въведе преди месец?Май вече е късно..
8
0
 
13
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Много работа са свършили управляващите,на 28.11.2021 се прибрах от Великобритания и пак искаха тест и сертификат,след два дена го отмениха.Сега пак същия цирк.
7
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
E за кво се бодоха с две-три, че сега да карали по-леко настинката дето си е по принцип лека, и пак да се тестват като улави.