Невиждан досега брой на новозаразените с COVID в Белгия

Омикрон води до 50-70% по-малко случаи на постъпили в болница
6 яну 2022 13:22, Елка Василева
86
Невиждан досега брой на новозаразените с COVID в Белгия
Снимка: архив, БГНЕС

Белгийските власти съобщиха, че в последните дни в страната се наблюдава невиждан от началото на пандемията от COVID ръст в броя на новозаразените - с 82 на сто на седмична основа.

От началото на годината средно на ден се заразяват около 28 000 души, а националните вирусолози очакват този брой скоро да се удвои.

Още по темата

Белгийският противоепидемичен щаб заседава днес и едно от очакваните решения е да бъде възстановено задължението за работа от дома за всички, за които това е възможно, пет дни в седмицата, вместо четири, както досега.

За да не спре икономиката, онези, които могат да работят само в офис, ще трябва да бъдат неподвижни, за да спазват безопасно разстояние от колегите.

Данните сочат, че вариантът Омикрон води до 50-70 на сто по-малко случаи на постъпили в болница, уточняват експертите. Отбелязва се, че този вариант засяга всички поколения, освен най-възрастните хора.

Медиите днес съобщават, че Белгийската лекарска колегия е наказала медици, които са убеждавали пациентите си да не се ваксинират срещу новото заболяване. Някои от засегнатите получават наказание с лишаване от професионални права за две години.

Уточнява се, че медиците могат да не участват във ваксинационните кампании, но нямат право да разубеждават пациенти от имунизация, особено ако не разполагат с научни основания. За миналата година по тази причина в страната са били наказани 22-ма лекари и се водят още 90 проверки.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мой колега беше в белодробна клиника с ковид и пневмония. Каза, че от всички в отделението, само двама не са били ваксинирани.
51
2
 
16
 
! Отговори
2022 роби !!!! преди 2 години
Ако не се надупчите получавате забрана за всичкоооо!!!!. ... И така. Ако не направиш едикакво си ще ти се случи едикакво си?????? Да ви прилича на изнудване??????????А сега ми кажете по кое световно законодателство се толерира изнудването.???????Опппааа - няма такова..
50
3
 
13
 
! Отговори
Върбан преди 2 години
Каква Белгия ? Вие в коя паралелна реалност живеете ? От 6 дена в огромна част от света, най вече наваксаната, има трикратно увеличение на лъжата за заразяване с лъжата ковид. Над 2.5 милиона заразени са си измислили само днес. Като предната година са се колебали около 0.6 милиона.Всички ковид паникьори трябва да са получили оргазъм. Каква е тая Белгия ??? Влезте в час че ще ви орежат заплатата.
49
1
 
17
 
! Отговори
2022 роби !!!! преди 2 години
Да прилагат кръвопускане. И без това се върнахме в епохата на феодализма и крепосничеството.
48
3
 
13
 
! Отговори
Параноичка преди 2 години
Радвам се, че кипи такова успокоение сред ваксинираните. Обаче всички караме хремата леко, даже и тези без никакви дози. Ама нали ви обясняваха преди година, че сте по-отговорни и уж няма да се заразите и да разнасяте, а то кво стана накрая?! И бустер да не забравите да сложите за следващата хрема където ще изкарате леко. Ние пак няма да се друсаме за една настинка и ще я минем без да умрем!
47
2
 
24
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Докторите нямали право да разубеждават хората да се ваксинират .....хо-хо-хо .....!?!? Че докторите , ако не могат да казват това , тогава кой , политиците и математиците ли ....хо-хо-хо.....!?!? Диктатори !!!
46
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Науката се превърна в нЕуката хахаха
45
3
 
19
 
! Отговори
Ваксър преди 2 години
Неуки антиваксъри!!! Не знаете ли, че 90% ваксиниране не е достатъчно. Трябва да е поне 120%.
44
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леле наказват лекари, че казват истината за ***. Това си е фашизъм! Всеки трябва да има право на мнение, особенно за продукт в тестов период!
43
1
 
20
 
! Отговори
Батко ви преди 2 години
Да, пропуснах го това. Може да ходите на работа неваксинирани естествено. Но трябва да стоите напълно неподвижни, по възможност без да дишате дълбоко, леко приведени надолу и напред, с ръце протегнати в хоризонтално положение встрани...... Кат взема една по- дебела тояга и бой по всички здравни министри по света. Докато им излезе Омикрона :)
42
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до Съпротивата - Прав си, затова никой не комуникира с индивиди като теб хахаха
41
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Диктатурата расте. Започва да се усеща като в демократичен концлагер
40
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Още малко и ще видим невиждано досега пълнене на болниците в България. 1-2 седмици ..." - Мутафчийски, ти ли си? Чувалите приготвил ли си? хахаха
39
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"За да не спре икономиката, онези, които могат да работят само в офис, ще трябва да бъдат неподвижни, за да спазват безопасно разстояние от колегите." - Значи новата мярка е да стоят неподвижно в офиса хаха Това старото или новото нормално е? В държави с 90% ваксинирани трябваше отдавна да се върне старото, но май конспирацията, че това няма да стане, също се оказа истина.Опитваме се да спасим ваксърите, като им казваме да не се самоубиват, а те твърдоглаво ни отвръщат - няма пък. Еми ОК. Успех!
38
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нашата болнична система се превърна в нещо като кап.ризна ке.кава любов.ница. Колкото и да й даваш, колкото и да я обгрижваш, милиарди да й наливаш, на нея все не й достигат парите, все има нови претенции и все не е в добра кондиция. У нас вече не болниците пазят пациентите, а пациентите пазят болниците. Болен- здрав носи. А постсоц докторите ни масово се изпокриха на завет и те големи герои се оказаха, такъв срам за гилдията... добре, че има студенти.
37
0
 
20
 
! Отговори
Батко ви преди 2 години
2022г "Не те задължаваме да си слагаш 14-тата доза ваксина, но ако не го направиш няма да се качиш в автобуса, самолета, влака." "В асансьора до 8-ия етаж пускаме само със зелен сертификат." "В ресторант, болница, хотел няма как за теб, сори." "В Общината не може да влезеш- кво кат имаш маска, ръкавици и си го преболедувал миналата година, изпрати някой с пълномощно!" :)))) "Само с 13 дози е много вероятно да умреш ти, и всички твои близки. Какво? Разболял си се след 12-та?Но го кара леко а
36
14
 
1
 
! Отговори
41 преди 2 години
Искрено се надявам да се окажете прав. Но много се съмнявам, след като на ден постъпват по 700 човека в болница с коронавирус. Максимум една седмица до запълване на местата. А после - не искам да си представям. Ще чукнем 10 хиляди положителни на ден съвсем скоро.
35
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 39, да не се окаже само, че тука хоспитализациите са по-малко..
34
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен "Още малко и ще видим невиждано досега пълнене на болниците в България. 1-2 седмици ..." Да, Франция, Англия, Холяндия вече са пълни.
33
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Омикрон води до 50-70 на сто по-малко хоспитализации". В БЕЛГИЯ. В Белгия са най-слабо ваксинирани в Брюксел, около 60% са там напълно ваксинираните. Близо 40% от цялото население са с бустер. Заведенията са пълни, хората си живеят живота. Общо взето се носят маски. В тарнспорта без маски хора няма (за разлика от у нас!). Децата ходят на училище. КАКВО ще бъде У НАС? Савнението на България с Белгия, и колко хоспитализации има/се очаква да има от омикрон, е лишено от всякакъв смисъл.