Невиждан досега брой на новозаразените с COVID в Белгия

Омикрон води до 50-70% по-малко случаи на постъпили в болница
6 яну 2022 13:22, Елка Василева
86
Невиждан досега брой на новозаразените с COVID в Белгия
Снимка: архив, БГНЕС

Белгийските власти съобщиха, че в последните дни в страната се наблюдава невиждан от началото на пандемията от COVID ръст в броя на новозаразените - с 82 на сто на седмична основа.

От началото на годината средно на ден се заразяват около 28 000 души, а националните вирусолози очакват този брой скоро да се удвои.

Още по темата

Белгийският противоепидемичен щаб заседава днес и едно от очакваните решения е да бъде възстановено задължението за работа от дома за всички, за които това е възможно, пет дни в седмицата, вместо четири, както досега.

За да не спре икономиката, онези, които могат да работят само в офис, ще трябва да бъдат неподвижни, за да спазват безопасно разстояние от колегите.

Данните сочат, че вариантът Омикрон води до 50-70 на сто по-малко случаи на постъпили в болница, уточняват експертите. Отбелязва се, че този вариант засяга всички поколения, освен най-възрастните хора.

Медиите днес съобщават, че Белгийската лекарска колегия е наказала медици, които са убеждавали пациентите си да не се ваксинират срещу новото заболяване. Някои от засегнатите получават наказание с лишаване от професионални права за две години.

Уточнява се, че медиците могат да не участват във ваксинационните кампании, но нямат право да разубеждават пациенти от имунизация, особено ако не разполагат с научни основания. За миналата година по тази причина в страната са били наказани 22-ма лекари и се водят още 90 проверки.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още малко и ще видим невиждано досега пълнене на болниците в България. 1-2 седмици ...
31
3
 
13
 
! Отговори
Батко ви преди 2 години
От Бойко Банкянски Т...уний на 10.03.2020г : "Какво ще ви стане, ако си останете за 1 месец вкъщи?! Един месец пълно затваряне на всичко и после тоя вирус ше отмине и пак ше се върнем към нормалния живот" . :)))))))))))))В началото на 2021г "светилата" : "Сложете си 1 ваксина и всичко приключва. Вирусът се изпарява. Една или макс две дози и вечно здраве и дълъг живот". А и допълнителното: "Ваксините са доброволни. Никого не задължаваме и няма да отнемаме свободата на хората" А що стана?:)
30
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
като ми кажеш "наука" първото за което се сещам са маргарин и подсладители, ей такива "учени" се надпреварваха да обясняват и да ни убеждават колко са полезни и колко е вредно всичко, което заместват.
29
2
 
19
 
! Отговори
ваксър преди 2 години
И тези там са *** ьовци!!! Ваксинирани, а се разболяват. Сигурно са някакви неуки бачкатори неудачници белгийците.
28
1
 
18
 
! Отговори
въййй преди 2 години
Това ваксите голяма секта станаха. Онова дето го завиват в станиола белгийски шоколад ли е?
27
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо сега са най-много заразени от началото на пандемия та, или сега просто е зима и има грип?
26
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, там не са ганньовци, защо така? Нещо науката издиша. Много труд за нищо се оказа цялата работа с ваксините.
25
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Направо си върнаха нормалния живот, няма щто хихихи
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами нали са ваксинирани?!Някой трябва да отговаря!Аз не страдам само за себе си! Хора сме, защо така?!
23
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още да се бодът по време на пандемия с ваксини които им разрушават естествения имунитет.
22
1
 
11
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
Мумии в офиса Белгийски игрален филм
21
1
 
21
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Когато не се прави разлика между заразен и болен, следва паника в 80%-вите !!!
20
12
 
1
 
! Отговори
до Съпротивата преди 2 години
трудно е комуникация с увредени мозъци, неуку проссти, ментално ограничени в първосигнално вегетиране.
19
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е при Белгийците, като си играят на дребно 76% пълно ваксинирани. Разправях аз на Белгийците да хванат всички за по 50 дози, ама те не та не, 3 било достатъчно. Айде сега като не слушат хак да им е. Казвам аз от 1г че трябва на месец 30 дози, а Февруари понеже е студен, нищо че е по-къс да са по 30 на ден. Ама никой не ме слуша. Сега да сърбат каквото са си дробили! А можеше толкова лесно да се мине. Отиваш пускат ти една система 250л ваксина на всеки 6 месеца и си чук! Ама НЕ ТА НЕ!
18
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук сега е мястото на ваксъра да обясни комсомолски устрем как много се заразявали, ама карали леко. Ваксинираният починал, най-живият мъртъв в света!
17
6
 
54
 
! Отговори
ЗАГРЕЙТЕ ВЕЧЕ преди 2 години
Редакторът на "Ню Йорк Таймс" Карлос Техада (видима възраст 50 г.) направи страхотна демонстрация на бустършотовете. Първо си сложи бустършот и се скара на неверниците в специална телевизионна реклама колко важно и лесно е да се инжектираш с безвредните и безопасните, а по-късно съпругата му публикува във фейсбук профила му че е получил инфаркт и е починал. Но поне можеше за три месеца да е предпазен от тежки симптоми на Омикрон настинка.
16
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Червено вино и черен шоколад, най-добрия детокс.
15
6
 
45
 
! Отговори
ЗАГРЕЙТЕ ВЕЧЕ преди 2 години
Бразилският телевизионен водещ Рафаел Салва (видима възраст 30-35 г.) направи страхотна демонстрация на бустършотовете по телевизията. Първо си сложи бустършот и се скара на неверниците колко важно и лесно е да се инжектираш с безвредните и безопасните, и една седмица по-късно в ефир получи инфаркт и се просна. Общо е имал пет инфаркта. Но поне за три месеца е предпазен от тежки симптоми на Омикрон настинка.
14
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно властта навсякъде я устройства да мрем кротко! Да не правим проблеми и безредици.
13
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е щот инжекциите "работят"! Работят - ама в обратната посока! Да бяхте си седели с добрия стар ковид от 2019 и да се бяхте спрели с прос то тиите - да сме го забравили до сега!