Делтакрон - кръстоската между Делта и Омикрон, няма да ни пропусне

Ако Омикрон влезе в парламента, ще блокира законодателството
96
Делтакрон - кръстоската между Делта и Омикрон, няма да ни пропусне
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Сертификатът е доказателство за това колко рисков е един индивид. На базата на този сертификат може да се взимат мерки, срещу които роптаят някои от хората. Това каза пулмологът и депутат от "Демократична България" д-р Алекандър Симидчиев по БНТ.

Според него сертификатът работи в две направления - управлението на риска, и второ - като подтиква хората към доброволно ваксиниране. Лекарят заяви, че от парламентарната трибуна е показал на депутатите научни данни данни по темата.

Д-р Симидчиев предупреди, че ако омикрон влезе в парламента, съществува вероятност да се блокира законодателния процес.

"Говорил съм с колегите от парламентарните групи - всички колеги, които са с медицинско образование, знаят, че това е правилният ход. Сертификатът определя риска, който носи преносителят. Ваксините не са 100% ефикасни, но снишават със 60% трансмисията", обясни още той.

Д-р Симидчиев каза още, че ваксините намаляват със 70% хората, които влизат в болници, а смъртността - с 90%.

Според него не може да се каже още дали омикронът протича по-леко в България, защото не знаем колко са случаите на хората с омикрон и на тези с делта.

По отношение новооткрития делтакрон - кръстоската между Делта и Омикрон - пулмологът заяви, че може да се очаква и в България.

"Ние и в момента сме с делтакрон - със сигурност двата варианта се състезават у нас. Не е ясно какъв процент от новата вълна се дължи на омикрона, и какъв от делтата", каза още той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Идва смъртокрон и правителството зове за 4 та доза вакса
71
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо от Китай няма нито една мутация? Защото там имат нулева толерантност .
70
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вчера па другото плашило от Берн, дето май вече не поддържка на тоалетните на лабораторията и е безработен и кисне в България да препечели някоя стинка по студията, как как ваксината била малко отместена от Омикрона но пак давала защита. *** май толкова е отместена, че даже вируса не разбира че човеко е ваксиниран. Само забелязва увредена имунна система и спокойно се развихря у вакснатия еЕндЕвид.
69
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ох, не се ли уморихте от глупостите? Като няма как да ви съдим, дано господ поне да ви съди скоро
68
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Миналата година едно плашило ни обясняваше за вирусната дисперсия, как не може два вируса едновременно да ни заразяват и по тази причина нямало грип миналата година. Но науката бързо напредна и вече може и безкрайно много вируси да ни заразяват едновременно. Евала на науката. Вервайте!!!?
67
1
 
12
 
! Отговори
Швейк преди 2 години
Както си седях в тоалетната и размишлявах, съчиних нов вариант - ДелтаРакСпинохемороид. Дано не плъзне, понеже се кара доста тежко май.
66
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя е пълен лунатик, писна ми от ненормални професори и академици.Ваксините не работят и го знаят много добре, не им изнася да кажат защото хората ще им търсят сметка.
65
3
 
11
 
! Отговори
Samo minavam преди 2 години
Кунчо, милия той, ще отнесе , пета игла.
64
1
 
17
 
! Отговори
лапландеца преди 2 години
Делтакрон, Волтрон, ............. като стигнат до Мегатрон да ми пратят колегата Кунчев да ме ваксинира !
63
1
 
26
 
! Отговори
Антоан Миндов преди 2 години
Делтакрон?! Вече открито се гаврят с Гaнюгитe, пххахахахаха
62
2
 
20
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Какво ли не се измисля ,а да ни поставят на сила препарата
61
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо алфата не се комбинира с някои от другите варианти или с делтата, а сега лекия вариант от ЮАР, за който вече забравиха там, в Европа е много страшен? Май пандемията е икономически изгодна и няма нищо общо със здравето?
60
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да ни пропусне, неизбежно е, шъ нъ мори! Айде стига бе, вече се чудите какво да измислите, за да ни шашкате. Аман вече с тоя вирус и цялата истерия.
59
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гаргамел с крем-карамел става гаргамелокрон само грозни хора измислят какви ли не вариянт да си оправдаят несгоди те в живота и да напълнят кесийте сега им се е паднал звездният момент като на др. джаба хатянката дето я дават всяка вечер с уникалните и глупости. Два вируса атакували по яко имунната система, тоест колкото повече се появяват ще атакуват по мощно ами др. Джаба естествено двама в повечето случай са по силни от един добра логика браво точно за високо интелигентни ора браво.
58
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупостта ви няма граници
57
3
 
5
 
! Отговори
toti преди 2 години
Ако пък ни напусне нима лекарите няма да си починат, или им е добре да лапат поне още годинка ,а ние да треперяме от страх дока се гътнем
56
1
 
23
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
За сметка на това - глупвакс сега се налага надлъж и нашир...
55
2
 
24
 
! Отговори
Доброжелател преди 2 години
Господин премиер, Кирил Петков, разберете най-сетне, че сертификатът е грешния път по който сте тръгнали. Опитайте се по друг начин да убедите банкерите от ЕС да отпуснат парите. Нали учихте в Харвард управление на процесите. Надявам се да не сте си губили времето и там.
54
1
 
12
 
! Отговори
Поп Алигорко преди 2 години
,, Прозорецът на Оберон,, План Калерги,,... Прочетете!
53
2
 
11
 
! Отговори
Леша преди 2 години
До Андрю Кауфман Самолетите на СЗО не са спрели да ръсят от 2-3 месеца (говорим за интензивно ръсене) и пак нищо не могат да НИ направят, за западняците не ми пука. Детоксикацията, билките и здравия ген са печелившата комбинация срещу химическия им пневмонит. Колкото до антракса, всеки може да си направи антракс.