Делтакрон - кръстоската между Делта и Омикрон, няма да ни пропусне

Ако Омикрон влезе в парламента, ще блокира законодателството
96
Делтакрон - кръстоската между Делта и Омикрон, няма да ни пропусне
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Сертификатът е доказателство за това колко рисков е един индивид. На базата на този сертификат може да се взимат мерки, срещу които роптаят някои от хората. Това каза пулмологът и депутат от "Демократична България" д-р Алекандър Симидчиев по БНТ.

Според него сертификатът работи в две направления - управлението на риска, и второ - като подтиква хората към доброволно ваксиниране. Лекарят заяви, че от парламентарната трибуна е показал на депутатите научни данни данни по темата.

Д-р Симидчиев предупреди, че ако омикрон влезе в парламента, съществува вероятност да се блокира законодателния процес.

"Говорил съм с колегите от парламентарните групи - всички колеги, които са с медицинско образование, знаят, че това е правилният ход. Сертификатът определя риска, който носи преносителят. Ваксините не са 100% ефикасни, но снишават със 60% трансмисията", обясни още той.

Д-р Симидчиев каза още, че ваксините намаляват със 70% хората, които влизат в болници, а смъртността - с 90%.

Според него не може да се каже още дали омикронът протича по-леко в България, защото не знаем колко са случаите на хората с омикрон и на тези с делта.

По отношение новооткрития делтакрон - кръстоската между Делта и Омикрон - пулмологът заяви, че може да се очаква и в България.

"Ние и в момента сме с делтакрон - със сигурност двата варианта се състезават у нас. Не е ясно какъв процент от новата вълна се дължи на омикрона, и какъв от делтата", каза още той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
5
 
6
 
! Отговори
Genocide in Bulgaria преди 2 години
В България се извършва Геноцид от Пернишки милиции, корумпираните институции потулват жалбите на жертвите!
11
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Бay ..--.. демек, шефа яде свинско, а всички работници ядат само кисело зеле! но средно статистически цялата фирма ядат свинско с кисело зеле! това е средностатистическата уйдурма!
10
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А къде забравиха камерунския вариант, минал през Франция, няма ли да го включат да стане делтакрон-франку?
9
3
 
3
 
! Отговори
Бay преди 2 години
До До Бау 1 милион пъти ви се каза, че не е 100% :D
8
3
 
18
 
! Отговори
ЦАРЯТ Е ГОЛ преди 2 години
"Ваксините не са 100% ефикасни, но снишават със 60% трансмисията", - това вероятно е базирано на данните от Западна Европа, където колкото по-голям процент са инжектирани, толкова по-големи нови рекорди по заразени имат. В Гибралтар със 100% ваксинирани и преваксинирани, вероятно ако не бяха псевдоваксините да снижат трансмисията, щяха да се заразяват по 500 000 човека на ден. Поне според продавачите на изискани дрехи от плат, който само най-мъдрите могат да видят.
7
1
 
18
 
! Отговори
До Бау преди 2 години
До Бау: а ти как вярваш точно в тези проценти? Занимавам се със статистика и анализи. Нямаш си представа как едни проценти могат да бъдат манипулирани достоверно.
6
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
то пък едно законодателство... по скоро е рушветовзетелство!
5
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Манипулатор, зеленият сертификат е за пътуване между държавите. Но държавите решиха че е удобно средство за принуда за ваксинация, понеже не могат да го направят чрез закон. Законът би противоречал на Конституцията в България и трябва да се приеме от Народното събрание. Т.е по законов път би трябвало да се обсъжда едва от декември '21. И сигурно щеше да е противоконституционен. Всичко се прави по нареждане отвън-мерки, маски, сертификати и т.н. една дирижирана пандемия.
4
1
 
21
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Боц боц боц
3
2
 
27
 
! Отговори
Fg преди 2 години
Пак ли тоя паникьор. Стига вече
2
32
 
3
 
! Отговори
Бay преди 2 години
"Ваксините не са 100% ефикасни, но снишават със 60% трансмисията", обясни още той.Д-р Симидчиев каза още, че ваксините намаляват със 70% хората, които влизат в болници, а смъртността - с 90%." антиваксъра обаче знае за някой при, който не действат и това значи - не действат! :D
1
1
 
36
 
! Отговори
ЦИРК КОВИД преди 2 години
Няма да ни пропусне, разпространява се с невиждана скорост в медиите.