Антителата след настинка осигуряват защита от COVID

Т-клетките също играят важна роля за осигуряване на защита
Обновена: 10 яну 2022 14:27 | 10 яну 2022 14:27, Ния Христова
94
Антителата след настинка осигуряват защита от COVID
Снимка: Pixabay

 Високи нива на Т-клетки след преболедуване на обикновена настинка могат да осигурят и защита срещу COVID. Това установи проучване на Imperial College London, публикувано днес, цинирано от БГНЕС.

 
Имунитетът срещу COVID е сложен и въпреки че има данни за намаляване на нивата на антителата шест месеца след ваксинацията, се смята, че Т-клетките също играят важна роля за осигуряване на защита, съобщи Ройтерс.
 
В проучването, което е започнало през септември 2020 г., са разгледани нивата на кръстосано реагиращите Т-клетки, генерирани от предишни настинки и грип, при 52 домашни контактни лица на положителни случаи на COVID скоро след излагането, за да се види дали те са продължили да развиват инфекция. 
 
Установено е, че 26-те души, които не са се заразили с вируса, са имали значително по-високи нива на тези Т-клетки от хората, които са се заразили.
 
"Открихме, че високите нива на вече съществуващи Т-клетки, създадени от организма при инфектиране с други човешки коронавируси, като обикновената настинка и грип, могат да предпазят от инфекция с Covid-19", казва авторът на изследването д-р Риа Кунду.
 
Авторите на изследването, публикувано в Nature Communications, заявиха, че вътрешните протеини на вируса Sars-CoV-2, към които са насочени Т-клетките, могат да предложат алтернативна цел за създателите на ваксини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Открихме, че високите нива на вече съществуващи Т-клетки, създадени от организма при инфектиране с други човешки коронавируси, като обикновената настинка и грип, могат да предпазят от инфекция с Covid-19", казва авторът на изследването д-р Риа Кунду." - И какъв е изводът?! - Корона вирусът е вид грип! И един път като си го изкараш, имаш имунитет за цял живот, защото най - важно са Т - клетките - паметта на организма! А не 150 броя антитела или каквото там беше! Но карай- важни са факсините!
22
3
 
25
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Абе тоя ковид да не се окаже някаква настинка сега накрая? Хахахаха
21
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ахаа, това бг антиваксърите го знаем отдавна :)) т.е тези, които не искаме генна терапия. И ни харесват нашите гени по рождение:)))
20
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Следователно и логично е да следват: отмяна на ненужните сертификати за всички хора, спиране на принудителните и задължителните игли и нормално ходене на работа и училище, и без повече тормоз върху хората от страна на работодатели, директори, министри.
19
2
 
14
 
! Отговори
Мухаха преди 2 години
Стига вече смехотворни статии!Пуснете си тест за антитела за преболедувана шарка или за ваксина срещу шарка например и ще разберете, че антителата винаги са за нещо конкретно. Антитела за настинка няма, защото няма и заболяване настинка.Така наречената настинка може да има, както бактериален, така и вирусен произход и общо народно каишки название за леко преболедуване на съответната инфекция.Що се отнася до Ковид има и хора, които го прекарват без абсолютно никакви симптоми.
18
2
 
14
 
! Отговори
И ИЗВОДЪТ Е преди 2 години
ЗАРАЗЕТЕ СЕ С ОБИЧАЙНИТЕ ЕСЕННИ КОРОНАВИРУСИ, КОИГО ГИ ВОДЯТ " НАСТИНКА", ЗА ДА НЕ СЕ ЗАРАЗИТЕ С КОВИД ИЛИ ПОНЕ ДА БОЛЕДУВАТЕ ЗНАЧИТЕЛНО ПО- ЛЕКО! ТОЕСТ ЛЕКИТЕ КОРОНАВИРУСИ ИГРАЯТ РОЛЯТА НА ЕСТЕСТВЕНА ВАКСИНА ТАКА КАКТО Е БИЛА КРАВЕШКАТА ШАРКА СПРЯМО ЕДРАТА ШАРКА ПРИ ХОРАТА!!! И ТОВА Е БИЛА ПЪРВАТА ВАКСИНА / ВАККА ЗНАЧИ КРАВА/.
17
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз като ви казвам че българинът е най умен и информиран, вие не вярвате. Вижте коментарите отдолу!
16
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега трябва да плащат роялти на Мангъров, това е негово откритие. :-)
15
2
 
20
 
! Отговори
българина преди 2 години
Това означава, че и ваксините за грип, които бяха наритани, щяха да помогнат и да спасят хиляди животи. Но пък те не са рнк и са 5 пъти по евтини.....са видим кой пръв ще си го признае....
14
1
 
23
 
! Отговори
До 9 преди 2 години
До 9. Всъщност новината никак не е добра. Как ще оправдаят 4 милиарда набодени на планетата??? С компрометирана вече имунна система и с потенциална възможност да припадат както си ходят във всеки един момент??? Както го пише и в светите книги междудругото.
13
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще млъкнат ли вече всички извратени пропагандатори платени и техните протежета? Дано няма повече жертви от убийствените им ваксини и бустери!
12
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А антителата след ковид защитават ли от настинка? Щото май се оказа, че обикновения грип бил по-опасен.........
11
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксърите не вярват на Imperial College London.
10
1
 
20
 
! Отговори
Супер преди 2 години
Значи да ни заразят масово с безобидната настинка и ковита ще се прекине. Проблем солвд
9
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Почвам да се наливам само със студена вода и ще кисна под душа обливайки се с ледена вода, настинал nonstop е истинската ваксина ;)
8
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-накрая една истинска и добра новина!
7
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И от статията, която признава че кови е настинка и милиарди хора имат по принцип защита от имунната си система срещу нея - и изводът е "алтернативна цел за създателите на ваксини"? Ваксиниваксиниваксиниваксини! Няма друго вече!
6
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди един час пуснахте статия , че антителата нямат значение, защото омикрон хич не ги отразявал, сега тук друга бира. Луди станахме, ей!
5
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да си скъсатдипломите щом чак сега го разбират.
4
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смятай. Това дето го знаеше Киро Брейка още от самото начало, тия най-големите учени чак сега го научават. Хахаха. Айде признавайте най-после че бодете хората с отрови и целта е фалит и зануляване на човечеството и стига повече глупости.