Тази седмица се чакат нови рекорди на заболели от коронавируса

Кантарджиев прогнозира, че вълната ще премине до април
169
Тази седмица се чакат нови рекорди на заболели от коронавируса
Снимка: БГНЕС

Нови рекорди на дневната заболеваемост от коронавирус през тази седмица прогнозира проф. Тодор Кантарджиев пред Нова телевизия.

"По-малко нуждаещи се от хоспитализация и по-малко починали - това е Омикрон. Но новите случаи ще нарастват много бързо", предупреди проф. Кантарджиев.

Още по темата

Той отново отправи апел хората да се ваксинират. За тези с две дози от ваксината на "Астра Зенека", той препоръча бустерната да е от РНК ваксините, защото така ще имат по-голяма защита. За хората с "Пфайзер" бустерът гарантира 75% намаление на риска от хоспиталзация и смърт.

Според него е важно предприятията да преминат на работа на екипи, за да не се стига до ситуация с много болни и невъзможност фирмите да функционират. За налагането на нови ограничителни мерки е важен броят на хоспитализираните, уточни проф. Кантарджиев и добави, че очакванията са, че омикрон ще засяга повече деца спрямо делта варианта.

"Има няколко неясни неща, които ме притесняват. Първо - преболедувалите омикрон, може ли да се разболеят повторно от омикрон. Второ - как протича късният ковид при омикрона и трето - колко трае имунитетът от омикрон. Все още нямаме отговори на тези въпроси", заяви проф. Кантарджиев.

Според него вълната ще премине до април месец. Той отново прогнозира, че тогава коронавирусът ще придобие ендемичен характер.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въртят сучат пак заплашват децата ... аман! Оставети ги на мира поне тях!
133
5
 
11
 
! Отговори
Богдан преди 2 години
Ваксините предпазват от вируса. Но ваксинираните са приносители на вируса. Как така приносителите на вируса имат достъп до МОЛовете а здравите нямат. Някой може ли да го обясни?
132
2
 
9
 
! Отговори
до Кантарджиев преди 2 години
Ех алкохолик изтрещял. Ти няма ли да скриеш пияната мутра гадна бе доносник отвратителен.
131
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много се съмнявам да има чувствително намаление на "Ковид" смъртността в България: всеки, който може да бъде записан като Ковид, ще бъде Ковид. Затова и в последните дни смъртността изведнъж пак тръгна нагоре, нищо че се оказа, че Омокуууф още не е доминиращ. А да се направи обективен анализ защо добавената смъртност е висока... ами, чакайте го, след 20 години. До тогава ненабодените все ще са виновни.
130
2
 
12
 
! Отговори
Мечо Пух преди 2 години
Колкото повече - толкова повече.Броя на ваксинираните расте - броя на заразените расте.С тая статистика на ден, ще изкарате, че в България е 50 милиона бе.Аре пускайте новата версия на вируса, че опразнят ли се болниците ше секне парата.Май се връщат като шамар лъжите.
129
1
 
17
 
! Отговори
Върбан преди 2 години
Едни ги чакат рекордите, други ги поръчват, други ги фабрикуват, а някои ги прогнозират, като си говорят с тези които ги фабрикуват.
128
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Реч на кръгъл ЕдЕот. Да брат всички знаем, че по време на грипна епидемия броя разболели се увеличава първо слабо, после рязко в продължение на около 3 седмици и към края на третата седмица почва да отшумява. Сега сме в седмица 2. Сега се очаква рязкото увеличение, брао можеш да четеш статистика от 60г насам. Сега ще кажеш ли най-сетне да вземем да спрем да харчим пари за ваксини, които никой не ползва и да купим антивирусни лекарства, за да третираме болните ПРАВИЛНО поне веднъж за тая пандемия
127
1
 
17
 
! Отговори
гост преди 2 години
ДУХАЙ СУПАЛАКА БЕ САТАНИСТ . ПРЕКАЛИХТЕ ВЕЧЕ С ЛЪЖИТЕ . УВЕЛИЧАВАТЕ И НАМАЛЯВАТЕ ПРОЦЕНТИТЕ ЗА ЗАРАЗЯВАНЕ , ЗАЩОТО ВСИЧКИ ДАННИ , БОЛНИЦИ , МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТРОВЕ СЪБИРАТ ДАННИТЕ , КОИТО СЕ ИЗОПАЧАВАТ . ВАКСИНИРАНИТЕ СЕ ЗАРАЗЯВАТ ЗАРАДИ БУЛАМАЧИТЕ , КОИТО ОСТАВАТ В ТЯЛОТО ЗАВИНАГИ . ПРОМЯНА НА ДНК И ИМУННАТА СИСТЕМА СРИВАТ В ДАДЕН МОМЕНТ ИМУННАТА И КРАЙ , ЗАРАЗЯВАНЕТО Е ФАКТ .
126
2
 
9
 
! Отговори
Днес преди 2 години
Днес в понеделник отново няма мерки. Децата ни отново са на училище. Г-жо Министър на здравеопазването, децата имат право на безопасна среда на обучение! Може би няма мерки в училищата и защота госпожата няма деца в училищна възраст - да станат по тъмно за тестване,да стоят седем часа с маски, да се разболеят и после да няма лекар, който да ги прегледа. Поне някой да се сети да се намали продължителността на часовете.
125
0
 
16
 
! Отговори
Пинокиоооо преди 2 години
вземи се се стиковайте с бившия ти началник, единия вика 92 процента тоя 75 процента а евреите вече 4 бустернс бият кой лъжете незнам ............
124
0
 
10
 
! Отговори
555 преди 2 години
Едно интервю за пандемията на световноизвестен лекар лекувал Доналд Тръмп . Трият линкове затова напишете на гугал:- едно интервю задължително за гледане.
123
0
 
2
 
! Отговори
няма да го изкарат преди 2 години
всички.Ковид 19 е зооноза.А както пише в старите учебници 80% от популацията е генетично резистентна към зоонози.
122
0
 
15
 
! Отговори
Гаранция- преди 2 години
Франция.Само гаргите може да уплаши вече мустакатия.
121
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просто не е истина аз от две години обикалям навсякъде ,професията ми е такава ,вра се по пазари ,магазини ,хипермаркети по цял ден обикалям като развинтена с..в..ня ,нямам маска ,кодове ,сертификати и се пъхам по тълпите от хора и ни вирус ни нищо .Не съм и никога няма да се ваксинирам.Абе това е най-голямата мошенгия за последните 100 000 години!
120
2
 
17
 
! Отговори
Пенсионер преди 2 години
Този НЕ ГО ли пенсионираха? Не го ли настаниха вече в старчески дом? Луд умора не знае дори и на дърти години дядовци мечтаят за 16 годишни булки. Изкуфяла работа.
119
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
понеделник Бай Шиле вторник Кунчо ако видите Симидчийката с мустака значи е сряда
118
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е важно той какво казва,също така не е важно и вие какво казвате и аз какво ще напиша.Вирусите не ги интересува.Те се интересуват да преживеят и ние сме им нужни.Какво ще се случи ще видим и ше ни стане ясно.След като мине месец два ще разберем.
117
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига плаши. Не разбрахте ли, че с ваксина или без, всички трябва да го изкарат рано или късно. А и ваксините изобщо не намаляват разпространението му.------ Всички ще го изкарат, така е. Някои ваксинирани и тренирани за борба с вируса, други неваксинирани и по гол зaдник.
116
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както още от начабото казаха истинските експерти, подобна пандемия трае около две години. Сега наред е международният трибунал и присъди за престъпления срещу човечеството.
115
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Нася Антиваксърите са ясни. Няма как да не говорят, защото с мълчание се стига до "emmerder" на Макрон- сертификати, ограничения за излизане и работа, задължителна ваксинация, концлагери(Австралия) и т.н. Без тръбене и постоянна борба просто ще минат всички простотии. Ваксърите, обаче, са странни- хем са "защитени", хем постоянно реват с пълно гърло.