Д-р Вълков: COVID вариантите ще стават по-заразни

Под 30% вероятност контактни лица с бустерна доза да се заразят
11 яну 2022 18:40, Ния Христова
44
Д-р Вълков: COVID вариантите ще стават по-заразни
Снимка: Pixabay
"Вероятността за развиване на клинична картина при контакт със заразен с коронавирус е 52-53%, ако лицата са с две дози ваксина. Ако всички са 100% възприемчиви, то тогава може да са заразени всички от срещата е 100%. А пък ако има ваксинирани с бустерна доза, възможността да се стигне до заразяване е под 30%". 
 
Това заяви в ефира на Нова тв д-р Трифон Вълков, инфекционист. 
 
"Възприемчивостта на отделните организми и разстоянието са сред факторите на заразяване при контактни лица", обясни той. И допълни, че лекарствата не могат да заменят ваксините. "Теоретично е възможно грипът и коронавирусът в комбинация да причинят по-тежко протичане и отслабване на имунната система", обясни Вълков.
Още по темата
 
 
Според него тенденцията е COVID вариантите ще стават по-заразни, но с по-леко протичане. 
 
Инфекционистът разкри и една интересна практика от Германия. 
 
"При тестване се определя броят цикли, които да се извъртят преди пробата да се позитивира, ако въобще се случи. При високи стойности на този показател, означава, че самата проба има малко количество на вируса, това не значи заразност. На базата на това може да се прекрати карантина", разказа медикът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хаха................значи 30 %...............бяха 10 %................бустера скапва имунитета.........ще го разберете скоро:)
14
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Д-р Вълков: COVID вариантите ще стават по-заразни"------------Значи ще са още по-леки и от омикрон, което значи, че ваксаджийските нещастници ще *** на умряло всички да се ваксинират за да не лъсне истината.
13
1
 
7
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Бравос ,женен човек съм,не ме развращавай хахаха
12
3
 
2
 
! Отговори
Бравос преди 2 години
До Ямболски *** Много ти е заякнал цървула явно и маркуча ти е магареешки отиди в Сливен за заплодиш жените там много са даващи.
11
1
 
20
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Г-н. Д-р . Вълков.Моля ви се обяснете ми как така вече две години от както е Ковид истерията нищо ми няма? Два пъти хремясвах за по 3 дни !
10
2
 
1
 
! Отговори
Внезапно една Ебола преди 2 години
Ковид+бола да дайде и ще изтрепе всичко подред. Всичко е възможно да стане не е задължително новите идващи болести да стават по-леки това е противоестествено на природните закони на самоусъвършенстване.
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-н инфекционист Ковид 19 не ти е работа да коментираш.Трябва да коментираш необратимите Е коли,Стефелококи ,Клебаея ,Протеус Мирабилис,Псевдомомос А.100% необратими и твоята работа е да обесняяш това не Ковид 19 .Медицината набляга на печалбата не на лекуването.
8
1
 
31
 
! Отговори
Ямуксикли преди 2 години
Да се забрани със закон всякаква тема за COVID !Изтpeпаxте народа от страх и паника!
7
12
 
5
 
! Отговори
нЕкой си преди 2 години
Що неграмотници пишат отдолу. Единия обяснява как с аспирин лекува грип... Аман от прости тикви
6
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В момента върлува грип. Никакъв омрелкон нито курона има. Грипа е много префатлив. Прекарва се с висока температура дращене в гърлото и болки в ставите. Лекува се с антибиотик от 500 млг по едно на 24 часа. Много комшии го изкараха. Държи една седмица и антибиотика го убива. Моят личен доктор ми каза превантивно да взимам аналгин и асперин.
5
1
 
34
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
......Под 30% вероятност контактни лица с бустерна доза да се заразят.... Айде бе, я виж в САЩ, Франция какво се случва... Ай сиктир!!!
4
0
 
23
 
! Отговори
пффф преди 2 години
тоя е един доктор
3
1
 
23
 
! Отговори
ЧЕСТИТА ДЕПОПУЛАЦИЯ преди 2 години
В официалния държавен сайт на САЩ за докладване на тежки реакции от ваксини VAERS, случаите вече минаха един милион! Към момента в САЩ са инжектирани 206 милиона, това означава че един от всеки двеста инжектирани има сериозни и тежки странични реакции от препаратите! Това са резултатите от експеримента върху хора, ЕДНО КЪМ ДВЕСТА е вероятността за тежки последствия, включително смърт и инвалидност! 51% от всички смърти и тежки реакции към ваксини в ИСТОРИЯТА НА САЩ са от ваксините срещу ковид!
2
3
 
22
 
! Отговори
В. преди 2 години
Жени, не лягайте с ваксинирани. Те са вече генно модифицирани. Все едно го правите с нерез.
1
3
 
24
 
! Отговори
Фют преди 2 години
Наричат се настинка ,и се причиняват от над 200 корона вируса .И не се хващат нито с антигенни тестове които я хванат възпаление я не ,а измислените ви ПСР-и не намират нищо освен това което вие им сложите така работи ПСРа.